Προγράμματα

  Δεκέμβριος 2018
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Νοέ   Ιαν »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  Daily Archives: 10 Δεκεμβρίου 2018

  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ

  Στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας βρέθηκαν μαθητές, , γονείς και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας σε μια εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών. Με κεντρικό σύνθημα «Ανακύκλωση στους Μπλε κάδους» οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού, γιαλιού κ.λ.π. και τρόπους ένταξής της στην καθημερινή τους ζωή που αυτό, τελικά, είναι και το ζητούμενο.

  Μέσα από ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του «Λούνα παρκ της Ανακύκλωσης» έγινε κατανοητό ότι η Ανακύκλωση είναι μια καθημερινή συνήθεια που μπορούμε να την υιοθετήσουμε όλοι και με ευκολία. Τονίστηκε επίσης, η αναγκαιότητά της για το μέλλον και την προστασία του περιβάλλοντος.

  Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, που εδώ και χρόνια στηρίζουν την έννοια της Ανακύκλωσης και της Αειφορίας με έργα και όχι με λόγια και θεωρίες, συμμετείχαν, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Together We Can Do So Much” που ορίζει ως πλαίσιο ανάπτυξής του την Ανακύκλωση.  Έτσι, δόθηκε η ευκαιρίαστους μαθητές να εμπλουτίσουν τη φαρέτρα τους με νέες ιδέες, τρόπους, πρακτικές προώθησης μέσα από τα γεμάτα μηνύματα και συμβολισμούς παιχνίδια και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της εκδήλωσης.

  Ιδιαίτερο ρόλο στην αποστολή είχαν οι μαθητές της Στ΄τάξης που συμμετείχαν, γιατί είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στο ¨2ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων» , ένα καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας. Οι μαθητές μας θα παρουσιάσουν την εισήγησή τους με θέμα ¨Αγαπώ τη φύση, φροντίζω το περιβάλλον, κάνω ανακύκλωση¨ όπου θα θίξουν τις ευθύνες μας ως παιδιά, ως πολίτες, ως φορείς, ώστε να κάνουμε τις θεωρίες καθημερινή πρακτική του καθενός μας.

  ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

  Με μια συμβολική μεν αλλά πολύ ουσιαστική και πρακτική πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιαςξεκίνησε ο κύκλος δράσεων Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής που υιοθέτησε από φέτος το Δημοτικό σχολείο Κουλούρας με το γενικό τίτλο «στη γωνιά μας κόκκινο τ’ αναμμένο τζάκι,Δεκέμβρης, ένας παραμυθένιος μήνας …». Ολόκληρος ο κύκλος του Παραμυθένιου Δεκέμβρη εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Together We Can Do So Much” .

  Στόχος της συγκεκριμένης δράσης, η γνωριμία με τον απέραντο και θαυμαστό κόσμο των βιβλίων και των εκδόσεων, η καλλιέργεια της αγάπης προς το βιβλίο, η προσπάθεια υιοθέτησης θετικής στάσης προς την Ανάγνωση, η συνειδητοποίηση της δυνατότητας μετάβασης του καθενός στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, των ιστοριών και των ηρώων τους.

  Κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των διευθυντών του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης κατέστη δυνατή η έκδοση Ατομικών Καρτών Δανεισμού για κάθε μαθητή του σχολείου έτσι ώστε αυτό το μικρό ορθογώνιο αντικείμενο να αποτελεί το ερέθισμα και το εισιτήριο για την είσοδό τους στον μαγικό κόσμο της βιβλιοθήκης και της αξιοποίησής του.

  Το σύνολο των αιτήσεων κατέθεσε στην υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης , συμβολικά, μία από τις μητέρες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που συνόδευαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τους μαθητές.

  Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε μια διαδικασία γνωριμίας και εξοικίωσης με το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του. Μάθανε πώς να αναζητούν το βιβλίο που τους ενδιαφέρει, πώς να το δανείζονται, τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το δανεισμό, διάβασαν βιβλία, προχώρησαν στον πρώτο δανεισμό τους.

  Το ταξίδι της γνώσης, της ψυχαγωγίας, του παραμυθιού και της αναγνωστικής απόλαυσης ξεκίνησε …

  Καλά ταξιδέματα μικροί μου αναγνώστες ….