Προγράμματα

  Δεκέμβριος 2018
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Νοέ   Ιαν »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  Daily Archives: 2 Δεκεμβρίου 2018

  2Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ , ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ERASMUS+” ME ΤΙΤΛΟ “TOGETHER WE CAN DO SO MUCH”.

  Παιδιά και μαμάδες αντάμα, για δεύτερη φορά στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, συμμετέχοντας στο 2ο Δημιουργικό Εργαστήρι, αντικείμενο του οποίου ήταν η δημιουργία βραχιολιών-γούρια 2019, με την τεχνική του μακραμε.

  Την τεχνική παρουσίασε και δίδαξε η δασκάλα κοσμήματος κα Μάρα Κόκκινου, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική της συμμετοχή και προσφορά. Μαμάδες και παιδιά, με ενθουσιασμό και χαρά, χαμόγελα και δημιουργική διάθεση έφτιαξαν και πήραν μαζί τους ένα πανέμορφο βραχιολάκι-γούρι.

  Ο κύκλος των Δημιουργικών εργαστηρίων διοργανώνεται από το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας και εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος “ERASMUS+” με τίτλο “TOGETHER WE CAN DO SO MUCH”  που στόχο έχει την ενδυνάμωση της σχέσης γονιού-παιδιού μέσα από την αξιοποίηση με δημιουργικό και παραγωγικό τρόπο του ελεύθερου χρόνου τους.

  Των εργαστηρίων, έπεται συνέχεια …

  ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ … ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

  Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας πραγματοποιήθηκε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός και η δημιουργία κατασκευών και διαφόρων καρτών. Όλοι μαζί, μαμάδες, παιδιά, δάσκαλοι, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, με φαντασία, μεράκι και προπαντός σεβασμό προς το περιβάλλον και προβληματισμό για την αλόγιστη χρήση υλικών και αντικειμένων. Έτσι δημιούργησαν ένα ζεστό, οικείο, χαρούμενο, γιορτινό χώρο τον οποίο θα χαίρονται οι μαθητές του σχολείου καθόλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

  Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση του χώρου ήταν, όπως πάντα, υλικά παρμένα από τη φύση (ξύλα, κλαδιά, …), υλικά ανακυκλώσιμα, επαναχρησιμοποιούμενα, άχρηστα για τους πολλούς, που στα χέρια παιδιών, γονιών και δασκάλων μεταμορφώθηκαν σε πανέμορφα, πολύχρωμα και εντυπωσιακά στολίδια.

  Έτσι μέσα από την προετοιμασία για τις γιορτινές μέρες, δόθηκε, για μια ακόμη φορά, το μήνυμα της ανακύκλωσης, της επανάχρησης και της αειφορείας. Έννοιες στις οποίες το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, εδώ και χρόνια, είναι σταθερά προσηλωμένο.

  Η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί ιδιαίτερα το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για αυτή την εξαιρετική και εν τέλει αποτελεσματική πρωτοβουλία του. Άλλωστε ήταν μια ακόμη ευκαιρία να συνυπάρξουν δημιουργικά γονείς και παιδιά όπως ορίζει η στοχοθεσία του προγράμματος “Together We Can Do So Much” στα πλαίσια του οποίου εντάσσουμε αυτή την περίοδο μια σειρά από δράσεις.

  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤA LOGOS TOY ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ “ TOGETHER WE CAN DO SO MUCH”.

   Όπως σε κάθε ξεκίνημα προγράμματος Erasmus+, έτσι και στο “TOGETHER WE CAN DO SO MUCH” μία απαραίτητη δράση για κάθε σχολείο που συμμετέχει είναι η δημιουργία logo που θα εκπροσωπεί το πρόγραμμα σε κάθε δραστηριότητα και επίσημο έγγραφο.

  Οι προσπάθειες των μαθητών του σχολείου μας ήταν πολύ έξυπνες και με πολύ φαντασία, ώστε να καταφέρουν να αποτυπώσουν τους στόχους και το πνεύμα του νέου προγράμματος. Δηλαδή, από τη μία, να δηλωθεί η συνεργασία, η δημιουργική απασχόληση και η κοινή δράση γονιών και παιδιών μέσα από την εξασφάλιση στοχευμένων και επιλεγμένων δραστηριοτήτων καθώς και την καλλιέργεια στάσεων και δεξιοτήτων που θα εξασφαλίζουν ένα δημιουργικό και παραγωγικό περιβάλλον γνώσης, κατανόησης  και αγάπης και από την άλλη να αναπτυχθεί η ευαισθητοποίηση παιδιών και ενηλίκων σε θέματα ανακύκλωσης και αειφορίας μέσα από την αξιοποίηση υλικών και αντικειμένων ανακυκλώσιμων και επαναχρησιμοπούμενων καθώς και την παραγωγή προβληματισμού για συνθήκες που επικρατούν  γύρω μας και πληγώνουν ανεπανόρθωτα τη φύση και το περιβάλλον.

   

  Από το σύνολο των προσπαθειών ξεχώρισαν και επιλέχθηκαν για να προταθούν από την ελληνική πλευρά ως logo του προγράμματος