Προγράμματα

  Δεκέμβριος 2012
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Νοέ   Μαρ »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  Monthly Archives: Δεκέμβριος 2012

  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

   

  Μια υπέροχη βραδιά με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, γεμάτη τρυφερότητα και αγάπη πρόσφεραν τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας στους γονείς, τους δασκάλους τους και σ? όλους όσους ήρθαν στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου και παρακολούθησαν τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή τους.

  Μια βραδιά πλημμυρισμένη με έντονα συναισθήματα, νοσταλγικά σκιρτήματα, αλλά και αιχμηρά και καυστικά σχόλια για τις μέρες που ζούμε και τις συνέπειες από την παράλογη, οικονομική κρίση που βιώνουμε.

  Μια βραδιά με τραγούδια Χριστουγεννιάτικα από τα χείλη των παιδιών μας, που μας ταξίδεψαν πίσω στα δικά μας παιδικά χρόνια αλλά και τραγούδια σημερινά, φορτωμένα με μηνύματα και σύγχρονους προβληματισμούς.

  Η εκδήλωση άρχισε με την επίκληση των στίχων του τραγουδιού που λένε «?υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα?», ενώ έκλεισε με το αισιόδοξο μήνυμα των στίχων του τραγουδιού : «?η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράμα?».

  Ο διευθυντής του σχολείου συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθειά τους και τη συνάδελφο κ. Σοφία Παυλίδου για τον ενθουσιασμό με τον οποίο εργάστηκε για την προετοιμασία και επιτυχία της εκδήλωσης.

  Ευχαρίστησε επίσης, όλους τους συναδέλφους του σχολείου, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τη συμπαράσταση του,το συγχωριανό μας κ. Ευθυμιάδη Μπάμπη, για το σημαντικό μέρος κάλυψης των εξόδων της παράστασής μας, τους ανθρώπους του πολιτιστικού συλλόγου για την παραχώρηση του χώρου και όλους τους γονείς και κηδεμόνες που βρίσκονται δίπλα στο σχολείο, έτσι ώστε να μπορεί αυτό να λειτουργεί και να παράγει έργο, κόντρα στη φτήνια και το εύκολο της εποχής μας.

  Ο δρόμος μας είναι μακρύς και ανηφορικός, αλλά κάθε λίγο που ανεβαίνουμε μας ανταμείβει με μια καλύτερη θέα!

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠ΄ΤΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ  ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ VIDEO (παραπάνω)

  και δέστε στο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012  τα δυο βιντεάκια με τίτλο:

  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ 1/2

  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ 2/2

   

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ)

  Με σύμμαχο τη θερμή και μεγάλη αγκαλιά ενός χειμωνιάτικου ήλιου, τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας, άφησαν για λίγο τα θρανία τους και βγήκαν έξω στην αυλή.

  Εκεί τους περίμενε μια μεγάλη και ζεστή κατσαρόλα, όπου κόχλαζε και άχνιζε ένα αρωματικό και γευστικότατο ριζόγαλο.

  Η κυρία Μιλτσακάκη, υπεύθυνη του Προγράμματος Σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής του Ινστιτούτου PROLEPSIS  με την ευγενική υποστήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος ΄΄Σταύρος Νιάρχος΄΄ που υλοποιείται στο σχολείο μας, ακούραστα και για πολλή ώρα ανακάτευε το μείγμα μέχρι να χυλώσει. Όταν αυτό πλέον, ήταν έτοιμο, δόθηκε το ΄΄πρόσταγμα΄΄ και οι κυρίες του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, γέμισαν τα μπολάκια και κάλεσαν τους μαθητές, που περίμεναν με αγωνία, να τα παραλάβουν.

  Τα μμμμμ?. και τα ΄΄πολύ ωραίο΄΄, ΄΄πολύ νόστιμο΄΄, ΄΄θέλουμε ξανά΄΄, που ακούστηκαν από τα παιδιά, γέμισαν χαμόγελα ικανοποίησης σε όσους είχαν την ιδέα και φρόντισαν για την υλοποίησή της.

  Με γάλατα που περίσσεψαν από το πρόγραμμα τις δυο τελευταίες μέρες (λόγω πολλών ασθενούντων μαθητών) κατέστη δυνατή η υλοποίηση αυτής της δραστηριότητας, που πολύ χαροποίησε τα παιδιά.

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το πρόγραμμα σίτισης του ινστιτούτου PROLEPSIS και τους ανθρώπους του προγράμματος , την κυρία Μιλτσακάκη καθώς και την κυρία Κατερίνα Κουτσουρά, εθελόντρια του προγράμματος, για την παρουσία τους στο σχολείο μας αλλά και για την καθοριστική συμμετοχή και βοήθειά τους, τις μητέρες του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων που ετοίμασαν τα πάντα, τους εκπαιδευτικούς που πρόθυμα δραστηριοποιήθηκαν για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, όπως επίσης και τον συγχωριανό μας κ. Βασίλη Καραγιάννη για την παραχώρηση του απαραίτητου εξοπλισμού.

  Από την κυρία Μιλτσακάκη, διαπιστώθηκε η ομαλή λειτουργία του προγράμματος Σίτισης και προώθησης Υγιεινής διατροφής στο σχολείο μας καθώς και η διάθεση από μέρους των εκπαιδευτικών και της Διεύθυνσης του σχολείου να το υποστηρίξουν και με παράλληλες δράσεις (μικρά γευστικά happening, θεατρική παράσταση με θέμα την υγιεινή διατροφή, πρόγραμμα αγωγής υγείας και στοματικής πρόληψης στην Α΄ τάξη κ.λ.π.).

   

  Από τη Δ/νση του σχολείου