Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ)

    Με σύμμαχο τη θερμή και μεγάλη αγκαλιά ενός χειμωνιάτικου ήλιου, τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας, άφησαν για λίγο τα θρανία τους και βγήκαν έξω στην αυλή.

    Εκεί τους περίμενε μια μεγάλη και ζεστή κατσαρόλα, όπου κόχλαζε και άχνιζε ένα αρωματικό και γευστικότατο ριζόγαλο.

    Η κυρία Μιλτσακάκη, υπεύθυνη του Προγράμματος Σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής του Ινστιτούτου PROLEPSIS  με την ευγενική υποστήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος ΄΄Σταύρος Νιάρχος΄΄ που υλοποιείται στο σχολείο μας, ακούραστα και για πολλή ώρα ανακάτευε το μείγμα μέχρι να χυλώσει. Όταν αυτό πλέον, ήταν έτοιμο, δόθηκε το ΄΄πρόσταγμα΄΄ και οι κυρίες του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, γέμισαν τα μπολάκια και κάλεσαν τους μαθητές, που περίμεναν με αγωνία, να τα παραλάβουν.

    Τα μμμμμ?. και τα ΄΄πολύ ωραίο΄΄, ΄΄πολύ νόστιμο΄΄, ΄΄θέλουμε ξανά΄΄, που ακούστηκαν από τα παιδιά, γέμισαν χαμόγελα ικανοποίησης σε όσους είχαν την ιδέα και φρόντισαν για την υλοποίησή της.

    Με γάλατα που περίσσεψαν από το πρόγραμμα τις δυο τελευταίες μέρες (λόγω πολλών ασθενούντων μαθητών) κατέστη δυνατή η υλοποίηση αυτής της δραστηριότητας, που πολύ χαροποίησε τα παιδιά.

    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το πρόγραμμα σίτισης του ινστιτούτου PROLEPSIS και τους ανθρώπους του προγράμματος , την κυρία Μιλτσακάκη καθώς και την κυρία Κατερίνα Κουτσουρά, εθελόντρια του προγράμματος, για την παρουσία τους στο σχολείο μας αλλά και για την καθοριστική συμμετοχή και βοήθειά τους, τις μητέρες του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων που ετοίμασαν τα πάντα, τους εκπαιδευτικούς που πρόθυμα δραστηριοποιήθηκαν για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, όπως επίσης και τον συγχωριανό μας κ. Βασίλη Καραγιάννη για την παραχώρηση του απαραίτητου εξοπλισμού.

    Από την κυρία Μιλτσακάκη, διαπιστώθηκε η ομαλή λειτουργία του προγράμματος Σίτισης και προώθησης Υγιεινής διατροφής στο σχολείο μας καθώς και η διάθεση από μέρους των εκπαιδευτικών και της Διεύθυνσης του σχολείου να το υποστηρίξουν και με παράλληλες δράσεις (μικρά γευστικά happening, θεατρική παράσταση με θέμα την υγιεινή διατροφή, πρόγραμμα αγωγής υγείας και στοματικής πρόληψης στην Α΄ τάξη κ.λ.π.).

     

    Από τη Δ/νση του σχολείου

    Comments are closed.