Προγράμματα

    Αύγουστος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Ιούλ   Σεπ »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Monthly Archives: Αύγουστος 2024

    ΑΚΟΥ … ΔΕΣ … ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ … (ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ …)
     
    ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ, ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΥΣΙ ΑΦΟΡΜΗ Ο ΕΒΡΟΣ, Η ΔΑΔΙΑ…, ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΤΤΙΚΗ, Η ΠΕΝΤΕΛΗ…, ΑΥΡΙΟ ;
     
    Δείτε εδώ το δρώμενο: https://youtu.be/yrsLQmpkZkI
     
    Μόνο η Νόηση (επιστήμη, τεχνολογία) δεν αρκούν για την καταπολέμηση της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης. Δεν αρκούν για να συνετιστεί η ανθρώπινη παραβατική συμπεριφορά.
     
    Χρειάζεται η Παιδεία, χρειάζεται το Συναίσθημα…
     
    Τι κι αν οι περιβαλλοντικές επιστήμες προειδοποιούν με δεδομένα και αριθμούς για την μη-αναστρέψιμη καταστροφή του πλανήτη. Τι κι αν προτείνουν λύσεις διάφορες. Δεν έχουν επιτύχει την ευρύτερη ανθρώπινη ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση.
     
    Χρειάζεται η Παιδεία, χρειάζεται το Συναίσθημα…
     
    Χρειάζεται ο παιδαγωγός, χρειάζεται ο συγγραφέας, να υπογραμμίζει με λέξεις φωσφορούχες, με εικόνες θρηνωδούσες.
    Αν δεν ακούμε την Επιστήμη, αν δεν ακούμε τη Λογική, αν δεν ακούμε και δε βλέπουμε τα μηνύματα της Φύσης,
    Ας ακούσουμε, τουλάχιστον, τα παιδιά,
    Έχουμε Ευθύνη απέναντι σ’ αυτά και το Μέλλον που τους επιφυλάσσουμε …
     
    «Της Γης το ποίημα» είναι ένα μουσικό-κινητικό-θεατρικό δρώμενο σε σενάριο και σκηνοθεσία Σοφίας Παυλίδου, κάμερα-μοντάζ Χριστίνας Δημητριάδου με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας.
    Παραγωγή Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας
    Στα πλαίσια της Στοχοθεσίας της Διαπίστευσης Erasmus+ 2021-27
    Παράλληλη προβολή κατά τα διάρκεια παρουσίασης του Βιβλίου ¨Διήλθομεν διά πυρός και ύδατος¨, μια εκδοτική πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας με τη συμμετοχή 8 βραβευμένων συγγραφέων, με αφορμή την Κλιματική Βλάβη, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την απορρύθμιση των εποχών …

    ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ERASMUS+ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-25

     
    Τo Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, κάνοντας χρήση της εξαιρετικής τιμής που κατέχει, αυτή, της Διαπίστευσης Erasmus+ (2021-2027), μιας Διαπίστευσης που, ένας μικρός αριθμός σχολείων της χώρας μας κατέχουν, μιας Διαπίστευσης τιμής και αναγνώρισης των προσπαθειών καθώς και των αποτελεσμάτων που παράγει, εδώ και 12, σχεδόν, χρόνια αδιάλειπτης συμμετοχής σε σχέδια Erasmus+, έχει τη χαρά να ανακοινώσει την νέα έγκριση υλοποίησης σχεδίου Erasmus+.
     
    To Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας καλείται να συνεχίσει το εξαιρετικό έργο του, να εμπλουτίσει και να υποστηρίξει την υλοποίηση της στοχοθεσίας, όπως περιγράφεται στην αρχική εγκεκριμένη αίτηση Διαπίστευσής του, με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό , με μεγαλύτερη ακόμη διάθεση για ενσωμάτωση νέων γνώσεων, εμπειριών και πρακτικών, προς όφελος των εκπαιδευτικών και των μαθητών του.
     
    Και μάλιστα, κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, 2024-25, αξιοποιώντας το είδος Διαπίστευσης που κατέχει (κοινοπραξία), εντάσσει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, ως μέλη της κοινοπραξίας του, τόσο το Δημοτικό Σχολείο Διαβατού – Μέσης (για 2η χρονιά) όσο και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, μια τιμητική συνεργασία που δηλώνει εμπιστοσύνη της Διεύθυνσης προς το σχολείο μας, προσδίδει κύρος και εξασφαλίζει δυνατότητες μεγαλύτερης διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου μας (ως Φορέας εποπτεύει 162 Σχολικές Μονάδες με δυναμικό 1400 εκπαιδευτικούς και 9000 εγγεγραμμένους μαθητές), παρακίνησης για ενεργοποίηση και συμμετοχή σχολείων και εκπαιδευτικών με λιγότερες ευκαιρίες, π.χ. ολιγοθέσια σχολεία, που δεν έχουν συμμετάσχει ή δεν ¨τολμούν¨ να συμμετάσχουν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.
     
    Κι αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα και βασική μας επιλογή ύστερα από μια δωδεκαετή συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση στα σχέδια Erasmus+, γνώση και εμπειρία την οποία είμαστε πρόθυμοι και επιθυμούμε να τη μοιραστούμε με όλους τους συναδέλφους.
     
    Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια της στοχοθεσίας μας και της στρατηγικής μας ανάπτυξης, η νέα έγκριση υλοποίησης σχεδίου Erasmus+ για το σχολικό έτος 2024-25 περιλαμβάνει για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας(αλλά και του Δημοτικού Σχολείο Διαβατού-Μέσης) καθώς και των συμμετεχόντων από τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας μετακινήσεις, ταξίδια-συμμετοχές σε σεμινάρια (Courses and training) σε εγκεκριμένους και διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, επιτόπου παρακολουθήσεις διδασκαλιών (Job shadowing) σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και συνεργαζόμενα ευρωπαϊκά σχολεία, φιλοξενία σχολείων αλλά και ειδικών παιδαγωγών και επιστημόνων από την Ευρώπη (Invited experts).
    Θα συνεργαστούμε, θα ανταλλάξουμε καλές πρακτικές, θα μεταφέρουμε και θα λάβουμε τεχνογνωσία, εμπειρίες, πρακτικές, και προτάσεις για ψηφιακές μεθόδους, εργαλεία και τεχνικές που αφορούν στην παροχή Διαδικτυακής Εκπαίδευσης, θα επιμορφωθούμε και θα εντάξουμε στην καθημερινή σχολική και όχι μόνο, ζωή μας τις ήπιες δεξιότητες (προσανατολισμός του εκπ/κού μας συστήματος: βλέπε, εργαστήρια δεξιοτήτων) με στόχο την προαγωγή της μάθησης και της γνώσης καθώς επίσης, και θα ενισχύσουμε την επαγγελματική μας ανάπτυξη μέσω της εξασφάλισης διαπολιτισμικής επάρκειας και ετοιμότητας (οι τρεις γενικοί στόχοι της εγκεκριμένης Διαπίστευσής Erasmus+ του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας).
    Καλό νέο ξεκίνημα!!!