Προγράμματα

    Ιούλιος 2023
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Ιούν   Αυγ »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Monthly Archives: Ιούλιος 2023

    ΜΕΤΑΞΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ …

    Παρά τον καύσωνα, γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, αλλά και απόφοιτοι, πλέον, αυτού, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και επισκέφθηκαν το χώρο της Νέας Βιβλιοθήκης του Σχολείου για να επιλέξουν βιβλία που θα τους συντροφεύουν στις καλοκαιρινές ώρες χαλάρωσης και ξεκούρασης.
    Σε μια σημαδιακή ημέρα για τη Λογοτεχνία (θάνατος ενός από τους μεγαλύτερους της σύγχρονης παγκόσμιας Λογοτεχνίας, του Μίλαν Κούντερα), αβίαστα έρχονται στο νου, τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη, που αναρωτιόταν, ως παιδί, στις πρώτες του επαφές με την Τέχνη του Λόγου: «…Τι τους έπιανε τους ανθρώπους να συνδυάζουν τις λέξεις έτσι που να μη λεν αυτά που λέμε κάθε μέρα;…». Από την άλλη, με τον τρόπο του ο Γιάννης Ρίτσος, τοποθετούνταν στο θέμα από μια άλλη οπτική: «… γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε , αδερφέ μου, απ’ τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…».
    Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η επαφή των ανθρώπων, και προπαντός των παιδιών με τη λογοτεχνία είναι βασικός παράγοντας διαμόρφωσης χαρακτήρα, στάσης ζωής και φιλοσοφίας των πραγμάτων. Για αυτό και επιμένουμε … Έστω και για τον ένα …

    Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ …

    Στο πρώτο ραντεβού του Ιουλίου, σήμερα, 12/7/2023, καλεί τους μαθητές και ενήλικες κατοίκους του χωριού, η Βιβλιοθήκη του σχολείου (τμήματα μαθητών, εφήβων και ενηλίκων).
    Σκοπός της συνάντησης ο δανεισμός βιβλίων από όποιον επιθυμεί να προσθέσει μια πολύτιμη συντροφιά στις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες του.
    Υπεύθυνη δανεισμού και λειτουργίας της Βιβλιοθήκης η εκπαιδευτικός του σχολείου Σοφία Αναγνώστη.
    Η Διεύθυνση του Σχολείου καλεί όλους τους κατοίκους του χωριού να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα δανεισμού βιβλίων που πιθανόν θα τους ενδιαφέρουν και ευχαριστεί για την εθελοντική προσφορά της , την εκπ/κό του σχολείου, κα Σοφία Αναγνώστη.