Προγράμματα

  Φεβρουάριος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Δεκ   Μαρ »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  242526272829  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  Monthly Archives: Φεβρουάριος 2020

  ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ.

  Έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και γενική ικανοποίηση ο πρώτος κύκλος γνωριμίας και επαφής των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας με τη Ρομποτική. Μια πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας με την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που ξεκίνησε, έχοντας ως αρωγό και υποστηρικτή της προσπάθειας την Αντιδημαρχία Παιδείας και Ισότητας των δύο φύλων, του Δήμου Βέροιας και προσωπικά της Αντιδημάρχου, κας  Συρμούλας  Τζήμα.

  Η Ρομποτική είναι, πλέον, ένα αντικείμενο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μαθαίνουν παίζοντας, να αποκτούν δεξιότητες σε τομείς όπως τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Τεχνολογία, η Μηχανική αλλά και η Τέχνη, μέσα από διαδικασίες σχεδιασμού, κατασκευής,  προγραμματισμού και χειρισμού.

  Επίσης, σημαντικές είναι οι επιπτώσεις στο συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο των μαθητών, επιτρέποντας μέσα από το παιχνίδι να αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες επικοινωνίας, ομαδικότητας, συνεργασίας, αυτορρύθμισης της συμπεριφοράς καθώς και ελέγχου των συναισθημάτων τους.

  Σταθερή προτεραιότητα και προσήλωση του σχολείου αποτελεί η παροχή πλούσιων και ποικίλλων ερεθισμάτων, στην αναζήτηση εναλλακτικών μορφών και πεδίων μάθησης για τους μαθητές του, το διαρκές άνοιγμά του στην τοπική κοινωνία και η εξασφάλιση συμπαράταξης και συνεργασίας, αποτέλεσμα της οποίας (συνεργασίας με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων) ήταν και η παρούσα δράση που αφορά τη Ρομποτική.

  Η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί θερμά το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, την Αντιδημαρχία Παιδείας και ειδικά την Αντιδήμαρχο κα Συρμούλα  Τζήμα για το προσωπικό της ενδιαφέρον, τον κο Σαπτσόγλου και τη ¨Δικτύωση¨ για τον επαγγελματισμό και την παιδαγωγική επάρκεια του εκπαιδευτή και πάνω απ’ όλα τους ίδιους τους γονείς των παιδιών που εμπιστεύονται και υποστηρίζουν τις δράσεις του σχολείου, κάνοντας πράξη το νόημα και το στόχο που έχει το πρόγραμμα Erasmus+, στο οποίο εντάξαμε την όλη δράση, με τον τίτλο “Together We Can Do So Much”.

  Ξεχωριστό ευχαριστώ οφείλουμε στην εκπαιδευτικό του σχολείου Σοφία Αναγνώστη, η οποία, εθελοντικά, πρόσφερε τον απογευματινό της χρόνο, επιβλέποντας και έχοντας την ευθύνη της ασφάλειας και της παιδαγωγικής προστασίας των μαθητών.

  Για το τέλος, μια σημαντική επισήμανση: Σκοπός μας, σκοπός του σχολείου είναι να ρίχνουμε το σπόρο. Χαρά μας, να φυτρώνει, να ανθίζει, να βγάζει καρπούς, να πολλαπλασιάζεται. Η προσπάθεια και πρωτοβουλία μας αυτή, λοιπόν, θα συνεχιστεί, αφού υπάρχει ενθουσιασμός από τα παιδιά και ενδιαφέρον από τους γονείς, με έναν νέο κύκλο μαθημάτων, για το επόμενο χρονικό διάστημα, στο χώρο του Πολιτιστικού συλλόγου Κουλούρας, με την  ευθύνη των ανθρώπων του και την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.