Προγράμματα

    Σεπτέμβριος 2019
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Αυγ   Οκτ »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Monthly Archives: Σεπτέμβριος 2019

    «Erasmus 4 us» στις #Erasmusdays του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας

    θυμάμαι και αναπολώ μέρες Erasmus , μέρες Ευρώπης, μέρες φιλίας ...

    Εικόνα 1 από 1

    Στον πυρετό της προετοιμασίας για τις ημέρες Erasmus (#Erasmusdays)

     

    Πατήστε εδώ: Μια γεύση προετοιμασίας …

    Ετοιμαζόμαστε για τις Erasmus days 2019, μέρες γιορτής για το σχολείο μας, μέρες γιορτής για όλα τα σχολεία της χώρας μας και της Ευρώπης που συμμετέχουν στα προγράμματα Erasmus . Οι πόρτες του σχολείου άνοιξαν και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε γονείς, απόφοιτους … όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τις δράσεις μας, να συνδημιουργήσουν μαζί μας, να μοιραστούν τη χαρά μας …

    ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ «ΗΜΕΡΕΣ ERASMUS»

    Διάχυση αποτελεσμάτων και διάχυση της ¨Ιδεολογίας Erasmus+ ¨ είναι η ευδιάκριτη, καθημερινή προοδευτική μεταμόρφωση της εικόνας του σχολείου προς το καλύτερο. Η μόνιμα, ανοιχτή πόρτα του σχολείου στις δράσεις και τις ενέργειες, στις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις του, για τους γονείς, τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία, τα όμορα σχολεία και την εκπαιδευτική κοινότητα, επιδιώκοντας, ως παράδειγμα προς μίμηση, την κινητοποίησή τους, τη συμμετοχή τους, την εμπλοκή τους, τη συνεργασία τους και τη συνέργιά τους.

    Αυτή την οκτάχρονη πορεία μεταμόρφωσης γιορτάζουμε μέσα από τις καθιερωμένες #Erasmusdays, παρουσιάζοντας μέσα από τη συμμετοχή μας σε 4 προγράμματα KA2 Erasmus+, την πλούσια οκτάχρονη παραγωγή ποιοτικών αποτελεσμάτων, μέσα από τη διαρκή κινητικότητα και εγρήγορση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια , μέσα από τις μετακινήσεις , φιλοξενίες, οργανωμένες ανοιχτές ημέρες Erasmus+, ημερίδες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, συμμετοχής σε συνέδρια, συνεργασίες με πανεπιστημιακούς και άλλους φορείς, κ.λ.π.

    Μια συνεχής έκθεσή μας προς «τα έξω» που έκανε την τοπική κοινωνία να αντιληφθεί σε πλήρη διάσταση την αλλαγή που συνέβη και ανέλαβε ουσιαστικά τη λειτουργία του σχολείου (κτιριακή υποδομή, τεχνολογικός και εκπαιδευτικός εξοπλισμός κ.λ.π.) μόνιμα και σταθερά εδώ και χρόνια δημιουργώντας ένα πρότυπο ελκυστικό και παιδαγωγικό περιβάλλον που κρατά πλέον όλους τους μαθητές, μηδενίζοντας τη σχολική διαρροή.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

    • Αναδρομή στις μέρες Erasmus+ του σχολείου μας 2013-2019.Βίντεο-παρουσίαση και συζήτηση με φορείς της τοπικής κοινότητας, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές του σχολείου μας.
    • Υλοποίηση εικαστικού εργαστηρίου με τη συμμετοχή μαθητών και γονιών καθώς και την υποστήριξη εκπαιδευτικών του σχολείου με θέμα: «Δημιουργώντας με υλικά ανακυκλώσιμα. Μια δράση ενταγμένη στη στοχοθεσία του προγράμματος Erasmus+ “Together We Can Do So Much”που υλοποιούμε.

     

    Επίσης, το σχολείο μας συμμετέχει στις #Erasmusdays και στην εκδήλωση που από κοινού συνδιοργανώνουν το Γυμνάσιο Μυγδονίας και το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

    Συμμετέχουμε, εμπλουτίζοντας τις εκδηλώσεις φίλων σχολείων, καταθέτοντας εικόνες, εμπειρίες, συναισθήματα και επιχειρήματα που υποστηρίζουν τη φράση-σύνθημα «Μια φορά Erasmus, πάντα Erasmus» και αποδεικνύουν, μέσα από την παρουσίασή μας πως, σε ένα Δημοτικό σχολείο με ιδιαιτερότητες στη σύνθεση του μαθητικού του δυναμικού, τα προγράμματα Erasmus+, εδώ και 8 χρόνια, έχουν γίνει τρόπος ζωής, τρόπος άσκησης αγωγής και εκπαίδευσης, τρόπος κοινωνικής ένταξης και συμπερίληψης, αλλά και εξωστρέφειας, παρέμβασης και συμμετοχής. Αποτελούν  μια νέα παιδαγωγική προσέγγιση

     

    ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Παρουσία της κας Παπαγεωργίου Κατερίνας, Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του σχολείου καθώς και πλήθους γονιών, κυρίως των μικρών τάξεων, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας.

    Ενός σχολείου που, εδώ και χρόνια, παλεύει, αγωνίζεται, μέσα από ιδιαίτερες και αντίξοες συνθήκες, να σταθεί, να δημιουργήσει, να δώσει το στίγμα του στη Δημόσια Εκπαίδευση, με όραμα και στοχευμένη πορεία.

    Είναι ένα δικό μας στοίχημα που εκφράζεται απόλυτα και μέσα από τα λόγια του Διευθυντή Εκπαίδευσης Ημαθίας, κου Διαμαντόπουλου, στο μήνυμά του : « …  ο σημαντικότερος στόχος είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ανθρώπους με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και αγάπη για τη γνώση. Ανθρώπους με κοινωνική ευαισθησία, ενσυναίσθηση και ήθος, Να δημιουργήσουμε πολίτες με ελεύθερη σκέψη, με δημοκρατική συνείδηση και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Να καταφέρουμε δηλαδή να δημιουργήσουμε ανθρώπους με γνώσεις, αλλά και με ποιοτικό χαρακτήρα, όπως μας λέει ο Αριστοτέλης.
    Για να τα καταφέρουμε όλα αυτά είναι ανάγκη να επενδύσουμε σε πρακτικές που θα προτάσσουν τις αξίες της ανθρωπιστικής Παιδείας και θα μετατρέψουν τα σχολεία μας από χώρους απλής μετάδοσης γνώσεων σε χώρους ενθάρρυνσης της μαθησιακής διαδικασίας, καλλιέργειας της κριτικής σκέψης και της δημιουργικής φαντασίας. Ένα τέτοιο σχολείο θα μπορέσει τελικά να κάνει τον κόσμο καλύτερο, την κοινωνία μας πιο δίκαιη και τον άνθρωπο πιο ευτυχισμένο».

    Η κα Παπαγεωργίου, της οποίας η παρουσία και επιλογή να βρεθεί, συμβολικά, στο σχολείο μας, αποτελεί τιμή και, συγχρόνως, αναγνώριση των προσπαθειών μας, τόνισε το ρόλο της συμμετοχής των γονιών και της τοπικής κοινωνίας στην ανοδική πορεία του σχολείου και δήλωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης και υποστηρικτής κάθε πρωτοβουλίας και δράσης που το σχολείο αυτό αναλαμβάνει και αρωγός σε κάθε προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων, που, φυσικά, παρόλη τη θετική εικόνα, των δράσεων και των αποτελεσμάτων , δεν παύουν να υπάρχουν και να είναι πολλά.

    Ο Διευθυντής του σχολείου, κος Κατσαβός, έδωσε, με τη σειρά του, τις ευχές του σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ζήτησε συστράτευση από εκπαιδευτικούς και γονείς, και τόνισε στα παιδιά να αξιοποιήσουν αυτόν το χώρο, αυτό το κτίριο, αυτή την αυλή και να χτίσουν εντός του τις πιο όμορφες και στέρεες ανθρώπινες σχέσεις που ονομάζονται παιδικές φιλίες. Αυτές είναι που κρατάν στο χρόνο, αυτές στις οποίες πάντα επιστρέφουμε κι αυτές εν τέλει αποτελούν το ελιξήριο της νεότητας, υπό την έννοια, ότι μας κρατάνε πάντοτε παιδιά.

    Καλή χρονιά, λοιπόν, με υγεία, δημιουργικότητα, αισιοδοξία, σεβασμό και ανοχή για τον άλλο, προσπάθεια και αγώνα για προσωπική καλλιέργεια και ανάπτυξη.