Προγράμματα

  Σεπτέμβριος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μαΐ    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ «ΗΜΕΡΕΣ ERASMUS»

  Διάχυση αποτελεσμάτων και διάχυση της ¨Ιδεολογίας Erasmus+ ¨ είναι η ευδιάκριτη, καθημερινή προοδευτική μεταμόρφωση της εικόνας του σχολείου προς το καλύτερο. Η μόνιμα, ανοιχτή πόρτα του σχολείου στις δράσεις και τις ενέργειες, στις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις του, για τους γονείς, τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία, τα όμορα σχολεία και την εκπαιδευτική κοινότητα, επιδιώκοντας, ως παράδειγμα προς μίμηση, την κινητοποίησή τους, τη συμμετοχή τους, την εμπλοκή τους, τη συνεργασία τους και τη συνέργιά τους.

  Αυτή την οκτάχρονη πορεία μεταμόρφωσης γιορτάζουμε μέσα από τις καθιερωμένες #Erasmusdays, παρουσιάζοντας μέσα από τη συμμετοχή μας σε 4 προγράμματα KA2 Erasmus+, την πλούσια οκτάχρονη παραγωγή ποιοτικών αποτελεσμάτων, μέσα από τη διαρκή κινητικότητα και εγρήγορση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια , μέσα από τις μετακινήσεις , φιλοξενίες, οργανωμένες ανοιχτές ημέρες Erasmus+, ημερίδες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, συμμετοχής σε συνέδρια, συνεργασίες με πανεπιστημιακούς και άλλους φορείς, κ.λ.π.

  Μια συνεχής έκθεσή μας προς «τα έξω» που έκανε την τοπική κοινωνία να αντιληφθεί σε πλήρη διάσταση την αλλαγή που συνέβη και ανέλαβε ουσιαστικά τη λειτουργία του σχολείου (κτιριακή υποδομή, τεχνολογικός και εκπαιδευτικός εξοπλισμός κ.λ.π.) μόνιμα και σταθερά εδώ και χρόνια δημιουργώντας ένα πρότυπο ελκυστικό και παιδαγωγικό περιβάλλον που κρατά πλέον όλους τους μαθητές, μηδενίζοντας τη σχολική διαρροή.

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Αναδρομή στις μέρες Erasmus+ του σχολείου μας 2013-2019.Βίντεο-παρουσίαση και συζήτηση με φορείς της τοπικής κοινότητας, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές του σχολείου μας.
  • Υλοποίηση εικαστικού εργαστηρίου με τη συμμετοχή μαθητών και γονιών καθώς και την υποστήριξη εκπαιδευτικών του σχολείου με θέμα: «Δημιουργώντας με υλικά ανακυκλώσιμα. Μια δράση ενταγμένη στη στοχοθεσία του προγράμματος Erasmus+ “Together We Can Do So Much”που υλοποιούμε.

   

  Επίσης, το σχολείο μας συμμετέχει στις #Erasmusdays και στην εκδήλωση που από κοινού συνδιοργανώνουν το Γυμνάσιο Μυγδονίας και το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

  Συμμετέχουμε, εμπλουτίζοντας τις εκδηλώσεις φίλων σχολείων, καταθέτοντας εικόνες, εμπειρίες, συναισθήματα και επιχειρήματα που υποστηρίζουν τη φράση-σύνθημα «Μια φορά Erasmus, πάντα Erasmus» και αποδεικνύουν, μέσα από την παρουσίασή μας πως, σε ένα Δημοτικό σχολείο με ιδιαιτερότητες στη σύνθεση του μαθητικού του δυναμικού, τα προγράμματα Erasmus+, εδώ και 8 χρόνια, έχουν γίνει τρόπος ζωής, τρόπος άσκησης αγωγής και εκπαίδευσης, τρόπος κοινωνικής ένταξης και συμπερίληψης, αλλά και εξωστρέφειας, παρέμβασης και συμμετοχής. Αποτελούν  μια νέα παιδαγωγική προσέγγιση

   

  Comments are closed.