Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Monthly Archives: Απρίλιος 2024

    ΟΙ ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

     
     
    ( πατήστε στο σύνδεσμο για να δείτε το χορό τους:
     
    Ένα από τα έθιμα της Άνοιξης που τελούνταν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως και στο Ρουμλούκι, ήταν οι Λαζαρίνες. Το έθιμο των Λαζαρίνων έκτος από το ότι ανήγγειλε την Ανάσταση του Λαζάρου, ανήγγειλε και το ξύπνημα, την ανάσταση της φύσης και τον ερχομό της Άνοιξης.
    Το έθιμο αυτό, κατά πολλούς, έχει αρχαίες ρίζες. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι ρίζες του εθίμου των Λαζαρίνων βρίσκονται στη γιορτή των αρχαίων Ανθεστηρίων. Άλλοι υποστηρίζουν ότι βρίσκονται στο θάνατο και την ανάσταση του Άδωνη και τέλος κάποιοι άλλοι στην άνοδο της Περσεφόνης κάθε άνοιξη στον επάνω κόσμο.
    Η Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου περίμενε στον αύλειο χώρο του, την επίσκεψή τους, όπως κάθε χρόνο. Και ήρθαν.
    Ντυμένες «τα λαζαργιάτ’κα», που αποτελούνταν από τον άσπρο σαγιά, από τσεμπέρι στο κεφάλι στολισμένο με λουλούδια και από μαντίλες πολύχρωμες, που κρεμούσαν στα ζωνάρια τους.
    Ευχαριστούμε τις μαθήτριες του σχολείου μας, νυν και πρώην, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Μακεδόνων Γαία¨, Δημήτρη Νεστορόπουλο , τον ακούραστο εργάτη του, Στέφανο Αγγελίνα και τον χοροδιδάσκαλο Αχιλλέα Τσιάρα.
    Χρόνια Πολλά. Καλή Ανάσταση!

    ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ (ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ) ΚΑΙ ΣΤΑ «ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ» (ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ)

     
     
    Οι μαθητές των μικρών τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν δυο εμβληματικούς, για την προσφορά Παιδείας και Πολιτισμού, χώρους της πόλης μας, της Βέροιας: τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη.
     
    Στη Στέγη ήρθαν να δουν σε δημόσια ¨έκθεση¨ τα έργα τους, τα έργα που φτιάξανε μαζί με την στρατευμένη συνοδοιπόρο του σχολείου μας, Σοφία Παυλίδου, η οποία , φυσικά, τα ¨μεταμόρφωσε¨ για τις ανάγκες της Παρουσίασής τους στο ευρύ κοινό.
    Χαιρέτησαν όλους τους φίλους τους, τον Πήτερ Παν, το Μικρό Πρίγκιπα, τον Κοντορεβυθούλη, τον Δον Κιχώτη και τόσους άλλους… που μαζί τους πέρασαν έναν ολόκληρο χειμώνα, δημιούργησαν κούκλες, εικονογράφησαν παραμύθια, συνομίλησαν με συγγραφείς, έπαιξαν κουκλοθέατρο, βοήθησε ο ένας τον άλλο στην κατανόηση μαθημάτων, μίλησαν για την Κλιματική Κρίση, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την απορρύθμιση των εποχών, ταξίδεψαν στη Χώρα του Ποτέ, μύρισαν τριαντάφυλλα από άλλους πλανήτες, μαγεύτηκαν από μυρωδιές βοτάνων και μυρωδικών άλλων χωρών, επέστρεψαν στα δικά τους, που με τόση φροντίδα περιποιούνται στον βοτανόκηπο-αρωματόκηπο του σχολείου…
     
    Και ναι, θέλησαν να μάθουν περισσότερα για αυτά. Έτσι βρέθηκαν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη να παρακολουθούν και να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Βοτάνια και μυρωδικά».
    Ένα ταξίδι μνήμης και παραδόσεων για τα βότανα και τα αρωματικά φυτά της Μακεδονίας: από την αρχαιότητα στην κουζίνα του σπιτιού μας».
    Ένα πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε από τη Future Library σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, βιβλιοθήκες και μουσεία σε 6 Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική).
    Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διαδραστικό χαρακτήρα, το οποίο εμπλέκει ενεργά τα παιδιά μέσω της διαδικασίας της ανακάλυψης. Με τεχνικές δημιουργικής μάθησης, βιωματικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί έμαθαν για τα βότανα και τις ιδιότητές τους, τρόπους χρήσης τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, θεραπευτικές συνταγές που έχουν διασωθεί μέσα από την προφορική παράδοση και τη λαϊκή συλλογική εμπειρία. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, βιώσαν ένα ταξίδι στον χρόνο (που έτσι κι αλλιώς το γνωρίζουν στην πράξη, εδώ και χρόνια ασχολούμενοι με τον βοτανόκηπο ως προσομοίωση οικοσυστήματος, πεδίου βιωματικής ανακάλυψης και εφαρμογής της γνώσης), με αναφορές σε στοιχεία της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς: «γιατροσόφια», «μαντζούνια», συνταγές της γιαγιάς και του παππού, σοφά λόγια, παραδοσιακά τραγούδια και έθιμα.
     
    Δράσεις που ασκούν τους μαθητές στις δεξιότητες ζωής, μα και στην αποδοχή του διαφορετικού και της δυνατότητας να ανθίζουν και να μυρίζουν όλοι και όλα , χωρίς η μια μυρωδιά να επισκιάζει την άλλη, χωρίς να χάνει τίποτα απ’ τη μοναδικότητά της, δράσεις ενταγμένες στη στοχοθεσία της Διαπίστευσης Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο εμπλουτίζοντάς τες συνεχώς και διευρύνοντας τα αποτελέσματά τους.
     

    Μια πολύ δημιουργική, παραγωγική, συγχρόνως και ευχάριστη και ψυχαγωγική μέρα που αποτυπώθηκε στις χαρούμενες φατσούλες και τα χαμόγελα της μεσημεριανής επιστροφής τους στο σχολείο.

    ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

    Την ώρα που περνά η Ολυμπιακή Φλόγα , απ’ την πόλη μας, από δίπλα μας, με ό,τι συμβολισμούς κουβαλά, από τα χρόνια της Αρχαίας Ελλάδας έως σήμερα, για την Ειρήνη, τη Συναδέλφωση, την «κατάπαυση του πυρός», σ’ ένα ταξίδι που ξεκινά πάντα από το ίδιο σημείο, την Αρχαία Ολυμπία και ταξιδεύει, κάθε φορά σε νέους προορισμούς ανά τον κόσμο, φέτος στο Παρίσι, στη Γαλλία, είναι πολύ σημαντικό, οι μαθητές μας, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, να συμμετέχουν σε Αθλητικούς Αγώνες και μάλιστα, χωρίς νικητές και ηττημένους, αναδεικνύοντας στην πράξη πως αξία έχει ο Αγώνας και νικητής είναι αυτός που συμμετέχει.
    Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν και διακρίθηκαν για το ήθος τους αλλά και τις επιδόσεις τους.

    ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΡΤ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Κα ΡΕΝΙΕΡΗ

     
     
     
     
    ΠΑΤΗΣΤΕ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το σχετικό απόσπασμα:
     
    Η Έκθεση Εικαστικής Κούκλας του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας είναι ένα στιγμιότυπο σε μια πορεία.
    Μια πορεία μαθητείας στην άτυπη, απελευθερωτική, συμμετοχική και συμπεριληπτική παιδεία, με πλαίσια και εφόδια Erasmus+ που μας ανοίγουν δρόμους, αλλάζουν προτεραιότητες, ενισχύουν προσδοκίες.
    Μια παιδεία που αγκαλιάζει την Τέχνη, τη Φύση, την Αειφορία, στην πράξη. Μέσα από διαδικασίες και υλικά ανακύκλωσης, επανάχρησης, δεύτερης ζωής …
    Μια παιδεία που η Τέχνη συνοδοιπορεί με την Ευαισθησία, την Ενσυναίσθηση, την Αλληλεγγύη αφού, παρά τις ανάγκες μας, ως σχολείο, που είναι πολλές, φροντίζουμε και βοηθάμε στην επίλυση άλλων αναγκών περισσότερο πιεστικών και αναγκαίων (Τα Παιδιά της Άνοιξης), κι αυτό είναι ένα μάθημα που δε διδάσκεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα.
    Μια παιδεία στην οποία η Άνοιξη και η Ανθοφορία δεν συνταξιοδοτείται αλλά συστρατεύεται με τα Νιάτα και με Σοφία και Ωριμότητα, παράγει καρπούς..
    Μια παιδεία που, μέσα σε μια εποχή που κατακλύζεται από λογιών παραιτησίες και αβάσταχτη ασκήμια δημιουργεί ΟΜΟΡΦΙΑ.
    Κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Γιατί το να δημιουργείς συνθήκες καλλιέργειας ομορφιάς είναι μια πράξη επαναστατική (σε κοινωνικό επίπεδο) και λυτρωτική (σε προσωπικό).
    Η «ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ» είναι μια ενημερωτική εκπομπή, με αντικείμενο την κάλυψη της ειδησεογραφίας στην Ελλάδα και τον κόσμο. Καθημερινά επικεντρώνει στην επικαιρότητα και σε ειδικά θέματα, σε ομόκεντρους κύκλους, με έμφαση τη Θεσσαλονίκη, τις περιφέρειες της χώρας, τις γειτονικές μας χώρες και την Ομογένεια. Με απευθείας συνδέσεις απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, μεταφέρει τον παλμό της ελληνικής «περιμέτρου» στη συχνότητα της ΕΡΤ3 της ΕRΤNEWS και της ERTFLIX, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα της δημόσιας τηλεόρασης.
    Για την τηλεοπτική κάλυψη ευχαριστούμε θερμά τον Δημήτρη Ντόβα.

    ΌΤΑΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ “WELCOME” , ΤΟ “ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ” ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ, ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε συναδέλφους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρού, γειτονικού, του δικού μας, χωριού.
    Πλημμύρισε η αυλή μας με φατσούλες χαρούμενες και φωτεινά χαμόγελα.
    Μέσα σ’ ένα περιβάλλον φιλοξενίας και ¨συνάντησης¨, οι μαθητές μας, εξοικειωμένοι με τέτοιες συνθήκες, εκδήλωσαν ανάλογες δεξιότητες, πρώτης επαφής και σπάσιμου πάγου, γνωριμίας, συζήτησης, συναναστροφής … και εν τέλει αποδοχής και συνύπαρξης.
    Μίλησαν με τους γείτονες συμμαθητές τους για θέματα κοινού ενδιαφέροντος (ομάδες, παιχνίδια …) έπαιξαν μαζί, χόρεψαν …, χάρηκαν μια μέρα σχολική, διαφορετική από τις άλλες.
    Αναφέρθηκαν στις εμπειρίες τους απ’ τα ταξίδια στην Ευρώπη, μίλησαν για τους εκεί ¨συμμαθητές¨-συνομηλίκους τους, τα εκεί σχολεία, τα εκεί μαθήματα, τις χώρες, τις πόλεις που επισκέφθηκαν, τα αξιοθέατα που είδαν αλλά και τις δικές τους παρεμβάσεις, μέσα από διάφορες παρουσιάσεις τους (σχολείου, τόπου μας, πολιτισμού και παράδοσής μας). Πολλά απ’ αυτά ¨έτρεχαν¨ σε ειδική προβολή στο διάδρομο του σχολείου μας κατά την ώρα της επίσκεψης.
    Εφάρμοσαν στην πράξη τεχνικές και ψηφιακές εφαρμογές αναγνώρισης φυτών κ.λ.π. που γνώρισαν μέσα από τη στοχοθεσία της Διαπίστευσης Erasmus+ και τις δράσεις του Σχολείου της Κουλούρας. Μάλιστα, στον κήπο μας, που αποτελεί πεδίο προσομοίωσης πολλών αντικειμένων μάθησης, φύτεψαν , συμβολικά, φυτά, για να ριζώσει η σχέση των δυο σχολείων.
    Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί, πέρα από τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τα σχολεία μας και τον κλάδο, γενικότερα, είχαν τη δυνατότητα να λάβουν απάντηση στο επίμονο ερώτημα της Διευθύντριας του γειτονικού σχολείου που αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο υπήρξε τέτοια μεταμόρφωση στην εικόνα του σχολείου και αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας του έργου του προς τα ¨έξω¨. Η απάντηση δόθηκε μέσα από την ξενάγηση στους χώρους του, στις αίθουσες, τους διαδρόμους, τη Βιβλιοθήκη του με παράλληλη συζήτηση για την πορεία και τα πλαίσια υλοποίησης αυτής της πολυεπίπεδης μεταμόρφωσης. Βάση αυτής της μεταμόρφωσης αποτελεί η συμμετοχή του σχολείου στα σχέδια Erasmus+, κάτι που και οι ίδιοι διαπίστωσαν ότι είναι διάχυτη αυτή η αντίληψη με την πρώτη ματιά στον επισκέπτη του σχολείου.
    Στο ενδιαφέρον για συμμετοχή και των ίδιων (Διεύθυνσης και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Λουτρού) σε μια τέτοια διαδικασία εμπλοκής, ο Διευθυντής του σχολείου συνομίλησε και παρώθησε τόσο τη συνάδελφο Διευθύντρια όσο και τις εκπαιδευτικούς που διψούσαν να μάθουν περισσότερα για την ενδεκάχρονη πορεία του σχολείου στους δρόμους του Erasmus+ αλλά και για τις πρόσφατες δραστηριότητες, μετακινήσεις, πρωτοβουλίες εξωστρέφειας στα πλαίσια της υλοποίησης της στοχοθεσίας της Διαπίστευσης Erasmus+ που υλοποιεί το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, τις δυνατότητες συνεργασίας που του δίνει η «κοινοπραξία» της οποίας είναι επικεφαλής, με άλλα όμορα ή μη, σχολεία…
    Το συμπέρασμα απ’ τις συζητήσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών είναι ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών και, άρα, σχολείων που επιθυμούν την εμπλοκή τους στον κόσμο του Erasmus+ κι αυτό που χρειάζονται είναι πληροφόρηση, υποστήριξη και ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αρκεί να έχουν διάθεση και μεράκι για δουλειά.
    Οι λίγες ψιχάλες που άρχισαν να πέφτουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τις εκλάβαμε, συμβολικά, ως πότισμα στις ρίζες της σχέσης των δυο σχολείων που υιοθετούμε σήμερα.

    ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

     
    Ευχαριστούμε θερμά για την κάλυψη της εκδήλωσης και τη διαρκή στήριξη την κα Σμυρνή τον κο Τσιμούρα μέσα από την έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα της πόλης μας και όχι μόνο, Faretra.info.
    Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε το αφιέρωμα στη βραδιά των εγκαινίων:

    ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ

     
    Ευχαριστούμε, για μια ακόμη φορά, τη Μαρία Τριγώνη για την παρουσία της στο χώρο και την προβολή της εκδήλωσης.
    Δείτε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο το σχετικό αφιέρωμα του ¨Πληροφοριοδότης¨ διά χειρός Μαρίας Τριγώνη.

    ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ, στη ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 18/4/2024 ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

     
    Ελάτε να δείτε από κοντά οικίες και αγαπημένες μορφές, τον Πήτερ Παν, τον Πινόκιο, τον Δον Κιχώτη, τον Κοντορεβυθούλη, το Μικρό Πρίγκιπα, τον Μικρό Νικόλα, τον Αχτιδοϋφαντή …
    Ελάτε να συναντήσετε τον Ροζ Πάνθηρα, τον Λούκυ Λουκ, τα Στρουμφάκια, …
    Ελάτε να δείτε τα 3 Γουρουνάκια, τον Λύκο, τον Γάιδαρο και το ποντικάκι …
    Ελάτε να ανταμώσετε βασιλιάδες, βασίλισσες, πριγκιποπούλες μα και κακές μάγισσες με μεγάλες μύτες …
    Ελάτε να συνομιλήσετε με το Μέγα Αλέξανδρο και την Ρουμλουκιώτισα με το περήφανο κατσούλι στο κεφάλι, τη Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ Μαυρογένους, το Θησέα …,
    Ελάτε να ακούσετε το παράπονο της Καρυάτιδας …
    Ελάτε να σας ξεναγήσουν στην Έκθεση οι αγαπημένοι σας ήρωες των σχολικών βιβλίων, Ορφέας, Μαρίνα, Σαρμπέλ …
    Ελάτε να μιλήσουμε για Λογοτεχνία, για Γλώσσα, για Παραμύθια, κλασικά και σύγχρονα, να μιλήσουμε για μια άλλη εποχή αλλά και τη σημερινή με αφορμή τα έργα της Έκθεσης …
    Ελάτε να αφουγκραστούμε την Ιστορία, να ταξιδέψουμε στο χρόνο μέσα από τη Μυθολογία …
    Ελάτε πάνω απ’ όλα να δούμε πως όλοι εμείς, εσείς, τα παιδιά και οι δάσκαλοί σας μπορούμε να γίνουμε δημιουργοί, με φαντασία, μεράκι, συνεργασία και δουλειά.
    Ελάτε να διαπιστώσουμε πως η Τέχνη αγκαλιάζει όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, κάνει ΚΟΥΚΛΟθέατρο, αγκαλιάζει και την Αγάπη προς τη Φύση, την Αειφορία, στην πράξη. Μέσα από διαδικασίες και υλικά ανακύκλωσης, επανάχρησης, δεύτερης ζωής …
    Ελάτε να αποδείξουμε πως η Τέχνη συνοδοιπορεί με την Ευαισθησία, την Ενσυναίσθηση, την Αλληλεγγύη (Τα Παιδιά της Άνοιξης).
    Ελάτε, τέλος, να δούμε πως φτιάχνετε μια κούκλα από την αρχή ως το τέλος της …
    ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ (μην ξεχάσετε για ομαδικές επισκέψεις τάξεων, να κλείσετε ραντεβού, διότι οι ¨χρονικές θέσεις¨ έχουν περιοριστεί.
    Υπενθυμίζουμε ότι η διάρκεια της Έκθεσης είναι από 18 έως 30 Απριλίου 2024.

    ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΠΕΜΠΤΗ, 18/4/2024, ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

    Ορφέας: Τι ωραία που είμαστε εδώ και όλοι μαζί …
     
    Μαρίνα: Λίγες μέρες ακόμη, από αύριο θα αρχίσει να έρχεται κόσμος και κοσμάκης …
     
    Ορφέας: Λέτε να μας διαλέξουν; Να μας πάρουν στο σπίτι τους;
     
    Μαρίνα: Αχ, μη μου λες τέτοια και στεναχωριέμαι … μα… μα ίσως, ίσως είναι καλύτερα … Μου λείπει ένα ζεστό ανθρώπινο χέρι, το χάδι του, το τρυφερό αγκάλιασμά του …
     
    Σαρμπέλ: Φυσικά και θα είναι καλύτερα. Σκέψου πόσα παιδάκια αναζητούν μια συντροφιά σαν τη δική μας, πόσες οικογένειες επιθυμούν να βάλουν χρώμα και χαμόγελο στο σπίτι τους … Σκέψου την καληνύχτα που θα ακούς, κάθε βράδυ, καθώς θα σβήνει η μητέρα το φως απ’ το παιδικό δωμάτιο!
     
    Αμ και τη χαρά που θα δώσουμε στα ¨Παιδιά της Άνοιξης¨. Γι’ αυτό και μόνο αξίζει …
     
    Ορφέας, Μαρίνα, Σαρμπέλ: Ναι, ναι, ναι είμαστε αποφασισμένοι, χαρούμενοι και σας περιμένουμε …
     
    (Οι Ορφέας, Μαρίνα, Σαρμπέλ, είναι φιγούρες αγαπημένες των μαθητών της Α΄Δημοτικού από το βιβλίο της Γλώσσας τους)

    ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

    Τα απογευματινά εργαστήρια κούκλας με μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς ολοκληρώθηκαν.
    Οι τελικές πινελιές και αισθητικές διορθώσεις έγιναν.
    Τώρα, με περηφάνια σας παρουσιάζουμε τα τελικά αποτελέσματα στην ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στη Βέροια.
    ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Πέμπτη, 18/4/2024 στις 7 το απόγευμα.
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : 18 έως 30 Απριλίου 2024
    ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 6-8 το απόγευμα
    ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ : 9-13 . Για επισκέψεις-ξεναγήσεις σχολείων πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας.
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2331097278
    Οι κούκλες διατίθενται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας για τις ανάγκες των «Παιδιών της Άνοιξης».
    (στις φωτογραφίες που ακολουθούν, εκτός της πρόσκλησης, παίρνετε και μια ιδέα από τα δημιουργικά εργαστήρια κούκλας που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς, στα πλαίσια της στοχοθεσίας της Διαπίστευσης Erasmus+.)