Προγράμματα

    Μάιος 2021
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ   Ιούν »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Monthly Archives: Μάιος 2021

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ (EO4Edu). ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Tο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ “Earth Observation For Education” , σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο διαγωνισμό επιλογής λογότυπου που θα εκπροσωπεί στο εξής, το πρόγραμμα, στο σύνολό του (επίσημα  έγγραφα, παραγωγή υλικού κ.λ.π.).

    Ο σύνδεσμος ψηφοφορίας είναι ο παρακάτω:

     https://forms.gle/VPN7dfv6LUCGNzh27

     

    Ανάμεσα στις 16 προτάσεις-επιλογές όλων των εταίρων, τα προτεινόμενα λογότυπα του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας είναι οι επιλογές 5 και 11. Μην ξεχάσετε, μετά την επιλογή σας, να πατήσετε ΥΠΟΒΟΛΗ.

    Ωστόσο, εννοείται, ότι ψηφίζουμε αυτό που μας αρέσει περισσότερο έστω κι αν ανήκει σε άλλο φορέα από το δικό μας. (υπάρχει δυνατότητα μιας μόνο επιλογής).

    Το έργο EO4Edu ασχολείται με τις σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες ¨Παρατήρησης της Γης¨ και της αξιοποίησης των δεδομένων παρατήρησης, τόσο στην πρόβλεψη φυσικών, καιρικών κ.λ.π. φαινομένων και την πρόληψη φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, σεισμοί …), όσο και την κατανόηση των αλλαγών (κλιματικών κ.λ.π.) και την ανάγκη συστράτευσης προς μια αειφορική διαχείριση του πλανήτη που αποτελεί το σπίτι μας. Στόχος, όλα τα παραπάνω να πάρουν τη μορφή εκπαιδευτικών πόρων που θα αξιοποιηθούν από εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε να παγιωθεί μια περιβαλλοντική συνειδητοποίηση και μια αειφορική συμπεριφορά απ’ όλους.

    Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

    ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ BRAVO SCHOOLS

    Με 4 συμμετοχές στο διαγωνισμό του Bravo schools το Δημοτικό σχολείο Κουλούρας υπερασπίζεται τον τίτλο που τιμητικά φέρει από το 2019 ως «Πρεσβευτής των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης» και δεσμεύεται να προωθεί και να συμμετέχει σε δράσεις για τη Δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

     Οι φετινές μας συμμετοχές (3 από τις 4) περιέχουν μέρος των αποτελεσμάτων που παράχθηκαν και συνεχίζονται να παράγονται, ως το τέλος της δύσκολης, φετινής σχολικής χρονιάς, σε προγράμματα στα οποία συμμετέχει το δημοτικό σχολείο Κουλούρας. Προγράμματα Erasmus+ (Earth Observation for Education), επιμορφωτικά (CARE – Α.Π.Θ), Σχολικών δραστηριοτήτων και Δικτύου Αειφορίας.

    Το  Bravo Schools αναπτύσσεται από το QualityNet Foundation και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας in action for a better world.

    Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις συμμετοχές μας στους παρακάτω συνδέσμους:

    ¨όσον το επ’ εμοί …¨ (Φράση του Ρήγα Φεραίου: «όσο μου αναλογεί, όσο περνάει από το χέρι μου»)

    https://observatory.sustainablegreece2020.com/gr/schools-practices/oson-ep-emoi-frash-toy-rhga-feraioy-oso-moy-analogei-oso-per.2665.html

     

    «Ανθισμένα παρτέρια, ανθισμένες ψυχές»

    https://observatory.sustainablegreece2020.com/gr/schools-practices/an8ismena-parteria-an8ismenes-psyxes.2667.html

     

     « Η Φύση αναπνέει μέσα απ’ την καρδιά μας»

    https://observatory.sustainablegreece2020.com/gr/schools-practices/h-fysh-anapneei-mesa-ap-thn-kardia-mas.2754.html

     

    ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ

    https://observatory.sustainablegreece2020.com/gr/schools-practices/kafe-arkoyda-ths-pindoy.2802.html

     Για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό υπάρχει σε εξέλιξη ψηφοφορία.

    Διάρκεια ψηφοφορίας από 10/5 έως 23/5

     Για να πετύχουμε τον στόχο αυτό, είναι σημαντική η ανάδειξη και η στήριξη των δράσεων απ’ όλους!

    Ψηφίστε ΕΔΩ

    http://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/dhmotiko-sxoleio-koyloyras.469.html

     

    SELF TEST, ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

     
    ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ.
     
    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας θέλοντας να βοηθήσει και να διευκολύνει:
    Α) τη διαδικασία πραγματοποίησης του self test καθώς και,
    Β) τη διαδικασία δήλωσης του αποτελέσματος στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, σας παρουσιάζει, για το Α το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες, βήμα-βήμα, στον παρακάτω σύνδεσμο:
    και για το Β, όλα τα στάδια, εικόνα-εικόνα, από την είσοδό σας με τους κωδικούς σας στο taxis έως την τελική έκδοση της δήλωσης μέσα από αναλυτικές φωτογραφίες (και σχόλια στη λεζάντα από κάτω ):
     
     

     

    1. Πληκτρολογούμε τη διεύθυνση: self testing.gov.gr και μπαίνουμε στην πρώτη επιλογή: «Δήλωση Αυτοδιαγνωστικών…»

     

    2. Με τον κένσορα κατεβαίνουμε προς τα κάτω, ώσπου να συναντήσουμε το » Σχολική κάρτα για covid 19″

    3. Πατάμε στο σύνδεσμο.

     

    4. Πατάμε «σύνδεση»

    5. Επιλέγουμε και πατάμε πάνω στο πρώτο εικονίδιο » Γενική Γραμματεία …»

    6. Εισάγουμε τους κωδικούς μας taxis.

    7. Επιλέγουμε ¨Συνέχεια¨ και πατάμε ¨Αποστολή»

    8. Εμφανίζονται τα στοιχεία μας. Πατάμε «Συνέχεια».

    9. Εμφανίζονται τα στοιχεία μας. Πατάμε «Συνέχεια».

    10. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία του παιδιού μας. Πατάμε «Συνέχεια».

    11. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία . Πατάμε «Συνέχεια».

    12. Εμφανίζονται τα στοιχεία. Πατάμε «Συνέχεια».

    13.α. Εμφανίζονται τα στοιχεία …

    13.β. Εμφανίζονται τα στοιχεία, πατάμε » έκδοση»

    14.α. Εμφανίζονται τα στοιχεία.

    14.β. Εμφανίζονται τα στοιχεία.

           πατάμε » αποθήκευση»

    15. Αν δεν έχουμε εκτυπωτή, κάνουμε χειρόγραφη δήλωση με τα στοιχεία μας και τα στοιχεία του παιδιού μας, αντιγράφουμε πάνω σ’ αυτή τον κωδικό του εγγράφου (βρίσκεται πάνω-πάνω αριστερά) και την υπογράφουμε. Αν θέλουμε να εκτυπώσουμε τη δήλωση, πατάμε » αποθήκευση» και εκτυπώνουμε το αρχείο.

    ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΤΕΣΤ (SELF-TEST) ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

    Μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας, καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στo σχολείo έχοντας μαζί τους, απαραίτητα,  βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test).

    Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν:

    • υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
    • διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
    • σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
    • χρήση αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς χώρων, τακτικούς αερισμούς χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά,
    • εξειδικευμένα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία εργαστηρίου πληροφορικής,  κ.ά.

    Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν από το Φαρμακείο, και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης.Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα (καλά είναι την Κυριακή και την Τετάρτη το βράδυ).

     Τα βήματα για τη διενέργεια του self-testing είναι τα εξής:

    Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων  παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ.

    Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Για τους  μαθητές του Δημοτικού το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο.

    Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

    Αν το self-test είναι αρνητικό:

    Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

    Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

    Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

    Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αδυναμίας διενέργειας του τεστ και δήλωσης του αποτελέσματός του (έλλειψη internet, αδυναμία διενέργειας …), από την πλευρά της οικογένειας του μαθητή,  το Υπουργείο, κατόπιν ερωτήματός μας, παραπέμπει σε κρατικές υγειονομικές δομές (Νοσοκομείο κ.λ.π.).

    Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εισέλθει μαθητής ή εκπαιδευτικός, στο χώρο του σχολείου, χωρίς την επίδειξη δήλωσης αρνητικού self test.