Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ   Απρ »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Monthly Archives: Μάρτιος 2024

    ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (INVITED EXPERTS) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ERASMUS+ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ (ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ZUZANA)

    Meghívást kaptam Veriába (Görögországba), az ottani tanártársaimnak bemutatni iskolánk, a Pázmány Péter Gimnázium jó gyakorlatát az Erasmus+ SAAIC – Erasmusplus SK és eTwinning eTwinning Slovakia területén. Igazán lelkes kis csapattal dolgozhatom felváltva kollégámmal, Natasza Kulaval, akinek a kritikus gondolkodás a szakterülete. Szerencsés időben érkeztünk, az itteni barackfák virágzása világhírű és az otthoni hőmérsékelttel ellentétben itt biztosan lesz rajta termés. Köszönöm a bizalmat Dimitris Katsavos, Dimotiko Sxoleio Koulouras 🥰🙏
    Με κάλεσαν στη Βέροια (Ελλάδα) για να παρουσιάσω στους συναδέλφους καθηγητές εκεί την καλή πρακτική του SAAIC – Erasmusplus SK στο Erasmus+ Pázmány Péter Gimnázium και στο eTwinning eTwinning Slovakia Μπορώ να εργαστώ σε μια πραγματικά ενθουσιώδη μικρή ομάδα εναλλάξ με τη συνάδελφο Natasza Kula, της οποίας ειδικότητα είναι η κριτική σκέψη. Φτάσαμε στην τυχερή στιγμή, η άνθιση των ροδακινιών εδώ είναι παγκοσμίως γνωστή και σε αντίθεση με τη θερμοκρασία στο σπίτι, σίγουρα θα υπάρξει σοδειά εδώ. Ευχαριστούμε Dimitris Katsavos, Dimotiko Sxoleio Koulouras για την εμπιστοσύνη 🥰🙏

    ΣΗΜΕΡΑ, 21/3/2024 , ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

    ΕΝΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΟΣ ΣΙΓΗ …
    ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΩΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΥΛΩΝ
    ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΝΘΟΦΟΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΝΑ ΚΥΛΗΣΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ
    ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΠΟΙΗΣΗ …
    ΑΝΟΙΞΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ …
    Καθ’ οδόν
    (7 και 30 πρωινή προς εργασίαν)
    συναντώ τον Μάρτιο ευδιάθετον,
    υπαινιγμών πλήρη
    περί ανοίξεως και λοιπά.
    Αναβάλλω την υπόστασή μου,
    ανακόπτω τη σύμβασή μου με το χειμώνα,
    και διασπείρομαι σε χώμα.
    Μια μικρή γη φυσική συντελούμαι, ξαπλωμένη, απλωμένη
    απέναντι στο καθ’ όλα σύμφωνο σύμπαν.
    Φυτεύομαι άνθη,
    ανθίζω συναισθήματα, και είμαι πολύ καλά
    εις άπλετον προορισμόν και τοποθέτησιν.
    “Απαγορεύεται η άνοιξις!” ξάφνου μια πινακίδα-σύννεφο απειλεί.
    Αμέσως
    μια βροχή άρχισε κι έλεγε
    εις βάρος της ανοίξεως
    και εις βάρος μου,
    ένας δύσθυμος άνεμος
    μου κατάσχει τα άνθη,
    μου κατάσχει τα συναισθήματα και μ’ οδηγεί στο Γραφείο.
    Παράβασις, λοιπόν, βαρεία, και μάλιστα καθ’ οδόν,
    από κυρία σχεδόν ώριμη,
    με οικογενειακές υποχρεώσεις, και πολυετή θητείαν
    εις Δημοσίαν θέσιν και χειμώνες.
    Κική Δημουλά,Ποιήματα,1998

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ FARETRA.INFO

     
    ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
     
    faretra.info, κα Δήμητρα, κε Δημήτρη,
    Για μια ακόμη φορά, ένα ευχαριστώ.
    Τίποτα άλλο, πιο βαθύ πιο απλό, πιο μεγάλο

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΔΙΗΛΘΟΜΕΝ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΣ»

     
     
     
    Ευχαριστούμε Maria Trigoni για την κάλυψη της εκδήλωσης και τη διαρκή στήριξη και προβολή των προσπαθειών μας.

    ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ με θέμα: «ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ» ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

     
    Μια σημαντική εμπειρία θα έχουν την τύχη οι εκπαιδευτικοί της Ημαθίας να βιώσουν , σήμερα, Πέμπτη, 21/3/2024, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας όπου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο-workshops με θέματα που αφορούν την καλλιέργεια των ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων, αξιοποιώντας την παρουσία στη χώρα μας, στην πόλη μας, δύο εξεχόντων, στα ευρωπαϊκά προγράμματα, προσωπικοτήτων, με μεγάλες περγαμηνές γύρω από τα προαναφερθέντα θέματα, οι κυρίες Zuzana Peternai( Διδάκτωρ Παιδαγωγικής, πρέσβειρα e-twinning- Σλοβακία) και η κα Natasza Kula ( Eκπαιδευτής Κριτικής Σκέψης, ήπιων δεξιοτήτων & ηγετικών ικανοτήτων, Πολωνία). Την ομάδα των εισηγητών συμπληρώνει η Πρέσβειρα e-twinning Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, κα Σαρίγκολη.
    Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στα πλαίσια της Διαπίστευσης Erasmus+ του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας (εβδομάδα φιλοξενίας επιμορφωτικών δράσεων της κατηγορίας δραστηριοτήτων Invited experts, στο σχολείο) και χάρη στην πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ημαθίας, ώστε τα αποτελέσματα και το περιεχόμενο αυτής της επιμορφωτικής διαδικασίας που υλοποιείται στο Δ.Σχ. Κουλούρας και το Δ.Σχ. Διαβατού ως μέλος της κοινοπραξίας μας) να γίνει γνωστό και στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της περιοχής Ημαθίας, αποκτώντας χαρακτηριστικά διάχυσης της παραγόμενης γνώσης.

    ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    8 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
    «ΔΙΗΛΘΟΜΕΝ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΣ»
    ΜΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ
    ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3/2024, 18:30, ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ SALA-ΕΛΗΑ, ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
     
    ΑΝΤΙ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
     
    Ένα βιβλίο με ιστορίες για την Κλιματική Κρίση, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την απορρύθμιση των εποχών, την απόγνωση και τα αδιέξοδα της αγροτικής παραγωγής…
    με πρωταγωνιστές ήρωες των παραμυθιών και Σκιάχτρα. Αυτή ήταν η αρχική ιδέα.
     
    Μια ιδέα που γεννήθηκε κάτω από τη συναισθηματική πίεση που προκάλεσαν οι εικόνες καταστροφής και απόγνωσης με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, τις φωτιές στον Έβρο, μα και από τις ανατροπές που προκαλούν στα γεωργικά καλλιεργητικά ήθη οι καιρικές συνθήκες (βλέπε απαγόρευση καλλιέργειας βαμβακιού στη Θεσσαλία, λόγω ξηρασίας…).
     
    Στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, οι κεραίες είναι πάντα ευαίσθητες και ενεργοποιημένες. Και μέσα από τα λαμβάνοντα σήματά τους, μετατρέπουμε την πραγματικότητα, τα αυθεντικά γεγονότα, τις καθημερινές καταστάσεις σε εκπαίδευση και άσκηση του Νου, σε μαθητεία και παιδεία της Ψυχής, σε βιωματική γνώση, σε συμμετοχική-παρεμβατική δράση, σε συναισθηματική ωρίμανση και ενσυναίσθηση.
     
    Η ιδέα έγινε πρόταση προς τους αγαπημένους συγγραφείς των παιδιών και φίλων του σχολείου μας, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ενθουσιασμό.
    Επιστράτευσαν ήρωες των παραμυθιών και Σκιάχτρα (απαραίτητη προϋπόθεση η εμπλοκή τους στη συγγραφή των ιστοριών) κι έπλασαν παραμυθένιες ιστορίες για την Κλιματική Κρίση, για τα Ακραία καιρικά φαινόμενα, για την απορρύθμιση των εποχών, εστιάζοντας στο Συναίσθημα, αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές παιδιών και ενηλίκων.
    Ιστορίες ¨διαβαθμισμένης κατανόησης¨ που μπορούν να διαβαστούν από παιδιά όσο κι από ενήλικες.
     
    Ήδη, τον Δεκέμβρη που μας πέρασε, συγγραφείς και ιστορίες συναντήθηκαν με τους μαθητές μας, συνοδευόμενες από αμέτρητες πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών και μαθητών, δράσεις και δραστηριότητες, δημιουργική γραφή, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, κουκλοθέατρο, βιωματική εικονογράφηση (δημιουργώντας και αποτυπώνοντας σκηνές και στιγμιότυπα των ιστοριών)… Όλα με πρωταγωνιστές τα παιδιά.
     
    Σήμερα, χάρη στην άμεση ανταπόκριση του Δήμου Βέροιας (του ίδιου του Δημάρχου και της Σχολικής Επιτροπής), την υποστήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού ¨Νέος Απόλλων¨ Κουλούρας καθώς και ιδιώτη-φίλου και σταθερού υποστηρικτή των προσπαθειών του σχολείου μας (επιθυμώντας την ανωνυμία του), οι ιστορίες μας βρήκαν στέγη, έγιναν βιβλίο υπό τον γενικό τίτλο «Διήλθομεν διά πυρός και ύδατος».
     
    Το βιβλίο αυτό, θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Τετάρτης 20/3/2024, στις 6:30, στον Πολυχώρο ΕΛΗΑ, αίθουσα SALA.
     
    Όλοι μαζί οι συγγραφείς των ιστοριών θα είναι εκεί, θα είναι παρούσες, να μιλήσουν για την προσπάθεια, για το βιβλίο, για το ρόλο της εκπαίδευσης στον 21ο αιώνα, να συναντηθούν με τα παιδιά και τους ενήλικες.
     
    Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα υπάρξουν και μικρές εκπλήξεις.
     
    Να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τη διάθεση των Βιβλίων, την οποία αναλαμβάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, θα διατεθούν σε σχολείο της Θεσσαλίας, το οποίο υπέστη τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών.

    ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΔΙΗΛΘΟΜΕΝ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΣ» ,

    η εκδοτική πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, τις φωτιές στον Έβρο …
    Ζεστό ζεστό, μόλις βγήκε από τον φούρν…, συγγνώμη, από το τυπογραφείο.
    Κι οι μικροί μαθητές απολαμβάνουν τα πρώτα ξεφυλλίσματά του, πριν την επίσημη παρουσίασή του.
    Μιλάμε για το Βιβλίο «Διήλθομεν δια πυρός και ύδατος», μια εκδοτική πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας με 8 + μία ιστορίες και τη συμμετοχή των βραβευμένων συγγραφέων: (με αλφαβητική σειρά)
    ΓΚΡΕΚΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
    ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
    ΚΥΡΙΑΖΗ ΝΑΝΤΙΝΑ
    ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΡΜΩ
    ΝΕΥΡΟΚΟΠΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
    ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
    ΤΑΡΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
    ΤΣΙΑΜΗ ΣΟΦΙΑ
    ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ¨Διήλθομεν διά πυρός και ύδατος¨
    ΤΟΠΟΣ: SALA, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΕΛΗΑΣ
    ΧΡΟΝΟΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 στις 6:30 το απόγευμα
    ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
    ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
    ΠΛΑΙΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ERASMUS PLAN-ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ 2021-2027, Δ. ΣΧ. ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ
    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΥ: Οκτώ βραβευμένοι συγγραφείς, οκτώ παραμυθένιες ιστορίες +μία, για την Κλιματική Κρίση, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την απορρύθμιση των εποχών …
    με πρωταγωνιστές ήρωες των παραμυθιών και Σκιάχτρα.
     
    γιατί οι ιστορίες μας επιδέχονται πολλαπλές και πολυεπίπεδες αναγνώσεις από μαθητές Δημοτικού, εφήβους μα και ενήλικες …

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΔΙΗΛΘΟΜΕΝ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΣ» ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΤΣΑΒΟΥ «ΝΑΥΑΓΟΣ ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ»

     
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΕΊ (ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;)
    ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ …
    ΣΤΙΣ 20/3/2024, ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ SALA ΣΤΗΝ ΕΛΗΑ – ΒΕΡΟΙΑ
    ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΑΣ
    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ
    Οκτώ συγγραφείς, οκτώ ιστορίες, με πρωταγωνιστές ήρωες των παραμυθιών και Σκιάχτρα, οκτώ + μία ιστορίες πρωτότυπες, αδημοσίευτες, για την Κλιματική Κρίση, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την απορρύθμιση των εποχών …, γραμμένες από γνωστές, καταξιωμένες και βραβευμένες συγγραφείς με:
    Αφορμή, τη Θεσσαλία, αφορμή, τη Ρόδο, τον Έβρο, την Εύβοια. Αφορμή τις πλημμύρες, τις φωτιές. Αφορμή τους παρατεταμένους καύσωνες, την απορρύθμιση των εποχών, την ξηρασία. Αφορμή, εν έτει 2024, τις συνέπειες, το αδιέξοδο της αγροτικής παραγωγής, το φάσμα της πείνας (έλλειψη αγαθών-ακρίβεια).
    Οκτώ + μία ιστορίες που γράφτηκαν για το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, παρουσιάστηκαν στον «Δεκέμβρη των παραμυθιών» και σε λίγες μέρες βρίσκουν «στέγη» μέσα σε ένα καλαίσθητο βιβλίο.
    ΣΗΜΕΡΑ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΤΣΑΒΟΥ «ΝΑΥΑΓΟΣ ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ»

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΔΙΗΛΘΟΜΕΝ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΣ» ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑΣ ΤΣΙΑΜΗ, «ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ: ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΧΟΥΝ ‘ΡΘΕΙ».

     
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΚΕΊ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ …
    ΣΤΙΣ 20/3/2024, ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ SALA ΣΤΗΝ ΕΛΗΑ – ΒΕΡΟΙΑ
    ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΑΣ
    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ
    Οκτώ συγγραφείς, οκτώ ιστορίες + μία, με πρωταγωνιστές ήρωες των παραμυθιών και Σκιάχτρα, οκτώ + μία ιστορίες πρωτότυπες, αδημοσίευτες, για την Κλιματική Κρίση, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την απορρύθμιση των εποχών …, γραμμένες από γνωστές, καταξιωμένες και βραβευμένες συγγραφείς με:
    Αφορμή, τη Θεσσαλία, αφορμή, τη Ρόδο, τον Έβρο, την Εύβοια. Αφορμή τις πλημμύρες, τις φωτιές. Αφορμή τους παρατεταμένους καύσωνες, την απορρύθμιση των εποχών, την ξηρασία. Αφορμή, εν έτει 2024, τις συνέπειες, το αδιέξοδο της αγροτικής παραγωγής, το φάσμα της πείνας (έλλειψη αγαθών-ακρίβεια).
    Οκτώ + μία ιστορίες που γράφτηκαν για το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, παρουσιάστηκαν στον «Δεκέμβρη των παραμυθιών» και σε λίγες μέρες βρίσκουν «στέγη» μέσα σε ένα καλαίσθητο βιβλίο.
    (Οι καθημερινές παρουσιάσεις -σύντομο περιγραφικό κείμενο και 2-3 εικονογραφικές αποτυπώσεις, γίνονται κατά αλφαβητική σειρά με βάση το επίθετο της συγγραφέα).
    Σήμερα: Σοφία Τσιάμη, «Πλανήτης Γη: Τα πάνω κάτω έχουν ‘ρθεί».