Προγράμματα

    Μάρτιος 2021
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ   Απρ »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Monthly Archives: Μάρτιος 2021

    ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ TΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  ERASMUS+ “EO4Edu”

    Με τον ελκυστικό τίτλο “Democratising Satelite Intelligence” έγινε από τους Sam Fleming, συνιδρυτή και Διευθυντή της Earth Blox και τη Heyley Valentine, Υπεύθυνη Ανάπτυξης Έργου της  Earth Blox, μια παρουσίαση της ειδικής εφαρμογής Παρατήρησης της Γης (Earth Blox) προσαρμοσμένης στο χώρο της Εκπαίδευσης και των μαθησιακών στόχων, στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας και τους υπόλοιπους εταίρους των ευρωπαϊκών σχολείων και Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ “Earth Observation for Education”.

    Το “Earth Blox” έχει  σχεδιαστεί από εκπαιδευτικούς, για την Εκπαίδευση, είναι αποτέλεσμα έρευνας δεκαετιών, σχετικά με τη χρήση οπτικού προγραμματισμού για την υποστήριξη της μάθησης και πρεσβεύει την αειφόρο ανάπτυξη, υποστηρίζοντας την επίλυση προβλημάτων μέσω της αξιοποίησης δορυφορικών δεδομένων  .

    Βήμα – βήμα , όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εφοδιαζόμαστε με πλήθος τεχνικών γνώσεων, εργαλείων και εφαρμογών που θα αποτελέσουν τα όπλα μας για τον εμπλουτισμό των τρόπων και των αντικειμένων μάθησης που θα μας βοηθήσουν να δούμε με άλλη ματιά τα θέματα που απασχολούν το σημερινό μας κόσμο (κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές, αειφορία …), να τα κατανοήσουμε καλύτερα και να συνδιαμορφώσουμε μαζί με τους μαθητές μας και την τοπική μας κοινότητα αξίες και στάσεις που θα συμβάλλουν στη θετική ατομική συνεισφορά του καθένα μας στην ανακοπή των αρνητικών προβλέψεων για το μέλλον.

    3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ “EO4Edu”

    Δειλά- δειλά, διαφορά covid 19, εφαρμογές σε αναλύσεις που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του Erasmus + «Γη παρατήρησης για την εκπαίδευση»

    Διαδίκτυο 3η προσεχθέν εκπαίδευση συνάντησή μας, διαφορετικό, από τους مختلفισιστές, ενημέρωση για:

    • το πού βρίσκεται η διαδικασία των ερωτηματολογίων. Μια διαδικασία την οποία εμείς, ως σχολείο, μαθητές και εκπαιδευτικοί ολοκληρώσαμε, συμπληρώνοντας και υποβάλλοντάς τα έγκαιρα. Με την ολοκλήρωση και από τους υπόλοιπους εταίρους θα έχουμε μια πλήρη έκθεση αρχικής αξιολόγησης.
    • Έγινε μια πρώτη παρουσίαση του ιστότοπου του έργου, ζητήθηκαν σχόλια και προτάσεις απ’ όλους μας ώστε να πάρει την τελική του μορφή.
    • Έγινε ενημέρωση απ’ τον κο Μουρατίδη του Α.Π.Θ., για την πρόοδο του «πνευματικού αποτελέσματος» Geo Art (Α.Π.Θ. & Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας), όσον αφορά την κατάθεση θεμάτων ενασχόλησης απ’ όλους τους εταίρους. Σημειώνουμε εδώ ότι τα θέματα διαπραγμάτευσης και επεξεργασίας που προτείναμε εμείς, με βάση δορυφορικές απεικονίσεις αλλά και της παιδαγωγικής-διδακτικής τους επέκτασης-αξιοποίησης μέσα στα Αναλυτικά μας προγράμματα είναι τα εξής:

    (από την ελληνική επικράτεια)

    • Ο κάμπος της Βέροιας, μια θάλασσα από ροζ.
    • Ποταμός Νέστος, Μαίανδροι, προφάσεις για επιμήκυνση του ταξιδιού.
    • Μετέωρα, Οι κατακόμβες του ουρανού.
    • Λιγνιτωρυχεία Πτολεμαΐδας, Ένας διαρκής εκτοπισμός.

    (από την παγκόσμια επικράτεια)

    • Διώρυγα του Σουέζ, Το πέρασμα.

    (για τον τρόπο υλοποίησης των παραπάνω, θα κάνουμε αναφορά αναλυτική σε επόμενα κείμενα).

    • Επίσης, έγινε αναφορά στις διαδικασίες δημιουργίας logos για το πρόγραμμα. Διαδικασία την οποία , το σχολείο μας ολοκλήρωσε και κατέθεσε τις προτάσεις του (2).
    • Μια σύντομη αναφορά έγινε και για την ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών για την έναρξη της λειτουργίας του E-twinning του προγράμματος, η οποία είναι σε εξέλιξη.
    • Τέλος διαμέτρηση να αναζητήσω έκρηξη συνδρομή για κάθε λεπτομέρειες εξαντλήσεις απαιτούμενες απαιτούμενες ανάγκες της διάθεσης των χώρων Earth Blox, με κάθε φορά που πρέπει να χρησιμοποιώμε τις εφαρμογές μας.

    Όσον αφορά τα παιδιά διαλόγους συναντήσεις μας (αναλύσεις ερωτήσεις και διαφημίσεις) συμπληρωματικά απαιτούμενα από τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, με τα βασικά τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι αδύνατον να δημιουργούν.

    Μια πρωτόγνωρη εμφάνιση, παρά ταδιανύσματα και χρόνια εναρμόνιση των χρηστών, διανύσματα συνθηκών που βιώνουμε, με τα διάφορα και καθυστερήσεις, τα διάφορα, με και με την πρώτη εμφάνιση, και τις πρωτόγνωρες ερωτήσεις.

    Ελεύθεροι Πολιορκημένοι …

    Υφαίνοντας την Ελευθερία …
     
    Μάρτης του 2021
    200 χρόνια από εκείνον τον άλλο Μάρτη, της Μεγαλοσύνης και του Ξεσηκωμού.
    Αποκομμένοι ¨απ’ την πολλήν συνάφεια του κόσμου¨ , εγκλωβισμένοι σε μια ακρωτηριασμένη ελευθερία της εποχής μας.
    Μα έξω μυρίζει … μυρίζει Άνοιξη!
    Κι είναι πάντοτε ίδια, με φουσκοδεντριές, εγκυμονούσες τον Ερχομό.
    Τεντώνεται η Μέρα καθώς και η Ψυχή,
    πατώντας στις μύτες, να δει το Αύριο…
     

    ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ …

    Επιμνημόσυνη Δέηση, Κατάθεση Στεφάνου … με την παρουσία, έστω και ενός μαθητή, να κρατάει ψηλά το Σύμβολο της Πατρίδας!
    Όταν το ¨εγώ¨ εκπροσωπεί και δεν αποκλείει το ¨εμείς¨ , είμαστε όλοι εκεί, παρόντες και ομονοούντες να τιμούμε το ¨ Όλον ¨ του Ξεσηκωμού και του Αγώνα .

    Άλλοτε, τέτοιες μέρες, το σχολείο ντυμένο στα γαλανόλευκα, τιμούσε το νόημα και την αξία των Αγωνιστών για Λευτεριά. Φέτος, 200 χρόνια από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα, στον ελάχιστο χρόνο που μπορέσαμε να είμαστε ανοιχτά μαθητές και η δασκάλα τους , κα Χατζηπαναγιωτίδου, μόλις πρόλαβαν να βιντεοσκοπήσουν μία πρόβα από ένα μικρό αφιέρωμα με τίτλο:

    Η Σουλιωτοπούλα

    Είναι μία διασκευή βασισμένη στο κείμενο του Ιωάννη Βλαχογιάννη’’ .

    Περιγράφεται η καθημερινή ζωή των Σουλιωτών που αγωνίζονταν για την ελευθερία τους μέσα από αντίξοες συνθήκες (πείνα,εξαθλίωση,κακουχίες).

    Στο τέλος γίνεται μία αναπαράσταση με μοιρολόι της ταφής της Σουλιώτισσας που έπεσε στη μάχη.

    Συμμετέχουν οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης

    Κείμενα –Διασκευή-Αφήγηση:

    Xατζηπαναγιωτίδου Κωνσταντίνα

    Σκηνικά-Ήχος

    Ζγκούρας Θανάσης

    Πορτρέτα αγωνιστών

    Χατζηπαναγιωτίδου Κωνσταντίνα

    Βιντεοσκόπηση-Επεξεργασία Βίντεο

    Καπέτης Μάκης

    Μοιρολόι-Τραγούδι

    Χατζηπαναγιωτίδου Κωνσταντίνα.

    Σας το παρουσιάζουμε, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί στον παρακάτω σύνδεσμο:

    https://video.link/w/DHgfc

     

    … ό, τι μπορεί να φτερουγίσει δε σκλαβώνεται… , μαθήματα λαογραφίας και πατριδογνωσίας, με αφορμή την κατασκευή χαρταετών.

     

     

    « … Δυο ταράτσες, τέσσερα παιδιά, μια «γραμμή» ανάμεσά τους κι ένας χαρταετός κάθε φορά που φυσά από Νότο ή από Βορρά. Και το νήμα τόσο γερό να ξεκινά πότε από τούτα κι άλλοτε από κείνα τα παιδιά και να δένει γερά τις καρδιές τους.    

    – Αν τέτοιους χαρταετούς αφήσουμε όλοι να πετάξουν, τότε θα σβήσουν από μόνες τους οι «γραμμές», τότε θα λειώσουν τα σύρματα. Δεν θ’ αντέξουν κάτω από τέτοια αγάπη…».

     

       Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα, η φετινή. Με απαγορεύσεις, αρνητικές προτροπές, στερήσεις. Ακόμη και για το πέταγμα των χαρταετών.

       Οι παιδικές καρδιές αποσυντονισμένες από το φυσικό τους ρυθμό, από το φυσικό τους περιβάλλον (ανακοίνωση νέου κλεισίματος σχολείων).

    Λάθη – Λήθη των μεγάλων. Που αγνοούν ή ξεχνούν πως « … ό, τι μπορεί να φτερουγίσει δε σκλαβώνεται. Προετοιμάζεται στα θερμοκήπια των στερήσεων, προσμένοντας , αργά ή γρήγορα, την ώρα του».

     

       Με αφορμή, την κατασκευή χαρταετών που, φέτος, δεν θα πετάξουν, μαθητές και δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, βρήκαμε ευκαιρία να αναφερθούμε σε άλλες δύσκολες εποχές, να μιλήσουμε για μεγάλες ιδέες. Ειρήνη, Φιλία, Αδερφοσύνη, Ελευθερία, Ξεριζωμός-προσφυγιά, Αγώνας, Δικαίωση, …. αλλά και την Παγκόσμια Πολιτότητα. Αναφορές, όχι σε μεγάλα λόγια και φαμφάρες αλλά ιδωμένες μέσα από τα μάτια και την αθωότητα των παιδιών.

     

    Η εισαγωγική παράγραφος του άρθρου αποτελεί κομμάτι από το διήγημα της Μαρίας Πυλιώτου, «Χαρούμενοι χαρταετοί» που αναφέρεται στην κατάσταση που ακολούθησε μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974 και το διαχωρισμό των Ελληνοκύπριων από τους Τουρκοκύπριους, αποτέλεσμα της οποίας ένας μεγάλος αριθμός οικογενειών να γίνουν πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο.

    (αν θέλετε να διαβάσετε το διήγημα πατήστε εδώ: Χαρούμενοι Χαρταετοί ).

    Καλή Σαρακοστή

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

     
    ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ERASMUS+ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “EARTH OBSERVATION FOR EDUCATION”.
    Μία από τις δραστηριότητες που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Earth Observation for Education” είναι η δημιουργία του λογότυπου για το πρόγραμμα, που θα το αντιπροσωπεύει για τα χρόνια της υλοποίησής του
    Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές συνεργάστηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο (ζωγραφική) και με τον «σύγχρονο» τρόπο (υπολογιστές) προκειμένου να δημιουργήσουν τα λογότυπα του προγράμματος «Παρατήρηση της Γης για την εκπαίδευση», με φαντασία, πειραματισμούς, παιχνίδι, αξιοποίηση καλλιτεχνικών ταλέντων, καθώς επίσης, καλλιεργώντας δεξιότητες αναζήτησης, αξιολόγησης και επιλογής πληροφοριών και εικόνων από το διαδίκτυο και προσαρμογής στη θεματολογία μας και αξιοποίηση απλών υπολογιστικών εφαρμογών.
    Η τελική μας επιλογή αποτελείται από 2 λογότυπα, ένα από κάθε τεχνοτροπία, τα οποία στείλαμε σε όλους τους εταίρους μας στην Ευρώπη και θα αξιολογηθούν.
     
    Επίσης, μέσα από εικαστικές απόπειρες, στηριζόμενες σε κάποιες σταθερές (π.χ: εμπλοκή του Μικρού Πρίγκιπα σε ρόλο παρατηρητή σε όλα τα έργα) και με την τεχνική της ξυσμένης ξυλομπογιάς και του βαμβακιού, προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε τα θέματα προβληματισμού που θα μας απασχολήσουν (φυσικές καταστροφές, περιβαλλοντικά ζητήματα κ.λ.π.).
     
     

    ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας

     
    Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας – αφιέρωμα στο σχολικό εκφοβισμό, υπεύθυνη προγράμματος: Τσακλίδου Δήμητρα.
    Παίρνοντας αφορμή από την 6η Μαρτίου, ημέρα αφιερωμένη στη σχολική βία και τον εκφοβισμό, διαβάσαμε βιβλία, συζητήσαμε και κάναμε σχετικές κατασκευές με τις τρεις πρώτες τάξεις του σχολείου μας. Το βιβλίο που διαβάσαμε για την Α΄ και Β΄ δημοτικού είναι «Ο νταής του σχολικού», της Μαρίας Ρουσάκη ενώ για τη Γ΄ δημοτικού είναι «Ο Ορφέας και οι νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα», του Μερκούριου Αυτζή. Οι ιστορίες των βιβλίων μας έβαλαν σε σκέψεις για το τι σημαίνει να φοβάσαι, να ανησυχείς, να μη θέλεις να πας στο σχολείο επειδή κάποιος μπορεί να σε ενοχλεί. Προβληματιστήκαμε για το αν πρέπει να μιλάμε όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ποια θα πρέπει να είναι η στάση μας όταν παρατηρήσουμε τέτοιες συμπεριφορές και αν επιτρέπεται εμείς να φερόμαστε με βία. Αναφερθήκαμε στα είδη βίας που μπορεί να είναι τόσο λεκτική όσο και σωματική. Κλείνοντας τις συζητήσεις μας, πήραμε απόφαση να σταματήσουμε τη βία και να μιλάμε για οποιαδήποτε τέτοιο περιστατικό προστατεύοντας τους φίλους και συμμαθητές μας.
    Οι κατασκευές μας
    Με την A΄ δημοτικού κατασκευάσαμε σήματα που συνοδεύτηκαν με το σύνθημα Όχι στη βία.
    Με τη B΄ δημοτικού βάλαμε στόχο τη φιλία και όχι τη βία, κατασκευάζοντας τη σκοποβολή και τα βελάκια με τα ονόματα μας.
    Στη Γ΄ δημοτικού ζωγραφίσαμε το σύνθημα Μίλα Τώρα.
    Δέστε εδώ τα δύο βιντεάκια:
     

    ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΥΤΖΗ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ».

     

    Και καθώς ήμουν έτοιμος να γράψω λίγα λόγια γι’ αυτή τη μοναδική εμπειρία των εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου μας με το συγγραφέα Αυτζή Μερκούριο, σήμερα, Τσικνοπέμπτη, 4/3/2021, συζητώντας για τους ¨Χαρταετούς της Αγάπης¨, ένα εξαιρετικό αντιπολεμικό, γεμάτο συμπόνια, κατανόηση και συμπαράσταση προς τα θύματά του πολέμου και κυρίως τα παιδιά, ήρθε το παρακάτω μήνυμα απ’ τον ίδιο το συγγραφέα, το οποίο παραθέτω παρακάτω αυτούσιο.

    Το μήνυμά του συγγραφέα:

    «Μια άνευ προηγούμενου συνάντηση επικοινωνία με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας Ημαθίας, τους μαθητές με τις υπέροχες φατσούλες και τους φωτισμένους δασκάλους τους. Μια συνάντηση όνειρο, απ’ αυτές που όλοι οι συγγραφείς επιθυμούμε… Συγκίνηση, απανωτές εκπλήξεις, μεστός και ουσιαστικός λόγος, καίριες ερωτήσεις, ερωτήσεις επιπέδου ουσίας και εκ βαθέων προβληματισμού. Φυσικά δεν έλειψαν στο τέλος οι ευφάνταστες καρναβαλιστικές εκπλήξεις. Το παραμύθι στα χέρια σας έγινε βίωμα. Τι καλύτερο από ένα τέτοιο εμπνευσμένο μάθημα ζωής για τα παιδιά!

    Συγχαρητήρια σε όλους σας! Ευχαριστώ τον φωτισμένο διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτρη Κατσαβό για την πρόσκληση και την τιμή να με υποδεχτεί έστω και εξ αποστάσεως στο σχολείο που υπηρετεί!».

    Τα δικά μας λόγια είναι περιττά. Από μέρους μας, ένα πελώριο ευχαριστώ και λίγες φωτογραφίες, τόσο κατά την προετοιμασία της συνάντησης, κατά τη διάρκειά της καθώς και μετά απ’ αυτή, ως αντίδωρο στον ¨συντοπίτη¨ μας συγγραφέα , ο οποίος μας έκανε την τιμή να περάσει μαζί μας το πρωινό της ιδιαίτερης, φέτος, Τσικνοπέμπτης.

    Την τρέχουσα εβδομάδα καθώς και την επόμενη, η Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας, που λειτουργεί με την ευθύνη της εκπαιδευτικού Σοφίας Αναγνώστη και την υποστήριξη της Τσακλίδου Δήμητρας, δημιουργεί μικρές προτάσεις-αφιερώματα, με αναφορά τα βιβλία του κου Αυτζή

     

     

    Με μια κόκκινη κλωστή στο χέρι … Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας υπερασπίζεται το δικαίωμα στη Μνήμη, στη Ζωή …

     
     
    μια αναδρομή στο χθες και το σήμερα στους ¨Μάρτηδες¨του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας, προσδοκώντας να έρθουν σύντομα Μέρες ελευθερίας ξενοιασιάς και ανθρώπινης επαφής.
     
    Μέρες ασθενοφόρες, οι μέρες του Μαρτίου κουβαλούν περιστατικά της μνήμης, -το πρώτο χελιδόνι, τις μαρτιές στα ολόλευκα, από τον Χειμώνα, χέρια μας, τις πρώτες πληγές στους κορμούς των ανθισμένων δέντρων όπου χαράσσαμε τη γεωμετρία των ονομάτων μας και της καρδιάς μας, τις πρώτες ξεχασμένες παιδικές φωνές στις πλατείες του χωριού, περασμένες 10, μέσα σε νύχτες πανσέληνες.
    «Με μια κόκκινη κλωστή στο χέρι, Μάρτη και Σαρακοστή ακαρτέρει …»,όπου κομποδέναμε, στου Μάρτη την πρώτη αναπνοή, μυρωμένη από άνθια αμυγδαλιάς, πασχαλιάς και ακακίας, εικόνες, μυρουδιές, γεύσεις, αγγίγματα και ήχους… Η μπαλάντα των αισθήσεων και της νοσταλγίας που μελωδεί τις δικές μας ενήλικες μνήμες μας και τις μετατρέπει σε βίωμα και εμπειρία των παιδιών μας, των μαθητών μας, που είναι και δικά μας παιδιά. Που τις κάνει δική τους Άνοιξη, δική τους Ανάσταση.
    «Με μια κόκκινη κλωστή στο χέρι, …», λοιπόν, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, φορτωμένοι με τις πολύτιμες αποσκευές τους, φλογέρες, φυσαρμόνικες, τον Μαΐστρο, τον Πουνέντε, τον Λεβάντε, τους σημάντορες ανέμους που φυσούν κι ανάβουνε τις φωτίτσες στα μάτια τους σαν φαναράκια, που φυσούν και πεταρίζουν οι ψυχές τους, που φυσούν και όμοια φτερουγίζουν και οι δικές μας ψυχές, των μεγάλων, καθώς το συμπέρασμα βγαίνει πεισματικά ίδιο: απομακρυνόμενος κανείς από τα παιδικά του χρόνια, καθώς αυξάνεται η απόσταση, ολοένα λιγοστεύει!
    Έτσι, περνούν, κάθε χρόνο, εδώ και χρόνια, οι ¨Μάρτηδες¨ στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, σμίγοντας το Χθες και το Αύριο με το Τώρα, θέλοντας να τα προλάβουμε όλα, όσο είμαστε ακόμη παιδιά …
    «να γίνομαι άνεμος για το χαρταετό και χαρταετός για τον άνεμο …¨ναι, ναι ναι, «ακόμη κι αν ουρανός δεν υπάρχει …».
     

    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΥΤΖΗ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ¨ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ¨