Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΥΤΖΗ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ».

     

    Και καθώς ήμουν έτοιμος να γράψω λίγα λόγια γι’ αυτή τη μοναδική εμπειρία των εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου μας με το συγγραφέα Αυτζή Μερκούριο, σήμερα, Τσικνοπέμπτη, 4/3/2021, συζητώντας για τους ¨Χαρταετούς της Αγάπης¨, ένα εξαιρετικό αντιπολεμικό, γεμάτο συμπόνια, κατανόηση και συμπαράσταση προς τα θύματά του πολέμου και κυρίως τα παιδιά, ήρθε το παρακάτω μήνυμα απ’ τον ίδιο το συγγραφέα, το οποίο παραθέτω παρακάτω αυτούσιο.

    Το μήνυμά του συγγραφέα:

    «Μια άνευ προηγούμενου συνάντηση επικοινωνία με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας Ημαθίας, τους μαθητές με τις υπέροχες φατσούλες και τους φωτισμένους δασκάλους τους. Μια συνάντηση όνειρο, απ’ αυτές που όλοι οι συγγραφείς επιθυμούμε… Συγκίνηση, απανωτές εκπλήξεις, μεστός και ουσιαστικός λόγος, καίριες ερωτήσεις, ερωτήσεις επιπέδου ουσίας και εκ βαθέων προβληματισμού. Φυσικά δεν έλειψαν στο τέλος οι ευφάνταστες καρναβαλιστικές εκπλήξεις. Το παραμύθι στα χέρια σας έγινε βίωμα. Τι καλύτερο από ένα τέτοιο εμπνευσμένο μάθημα ζωής για τα παιδιά!

    Συγχαρητήρια σε όλους σας! Ευχαριστώ τον φωτισμένο διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτρη Κατσαβό για την πρόσκληση και την τιμή να με υποδεχτεί έστω και εξ αποστάσεως στο σχολείο που υπηρετεί!».

    Τα δικά μας λόγια είναι περιττά. Από μέρους μας, ένα πελώριο ευχαριστώ και λίγες φωτογραφίες, τόσο κατά την προετοιμασία της συνάντησης, κατά τη διάρκειά της καθώς και μετά απ’ αυτή, ως αντίδωρο στον ¨συντοπίτη¨ μας συγγραφέα , ο οποίος μας έκανε την τιμή να περάσει μαζί μας το πρωινό της ιδιαίτερης, φέτος, Τσικνοπέμπτης.

    Την τρέχουσα εβδομάδα καθώς και την επόμενη, η Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας, που λειτουργεί με την ευθύνη της εκπαιδευτικού Σοφίας Αναγνώστη και την υποστήριξη της Τσακλίδου Δήμητρας, δημιουργεί μικρές προτάσεις-αφιερώματα, με αναφορά τα βιβλία του κου Αυτζή

     

     

    Comments are closed.