Προγράμματα

    Ιούνιος 2018
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαΐ   Οκτ »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Monthly Archives: Ιούνιος 2018

    Η Αρπαγή της Ευρώπης (ολόκληρη η παράσταση και η διαδρομή της σε video)

    Δείτε ολόκληρη την παράσταση « Η Αρπαγή της Ευρώπης» του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, καθώς και τη διαδρομή της,   πατώντας  εδώ.

    Περιεχόμενα

    • Στο λιβάδι με τις παπαρούνες, μια ιδέα γεννιέται …
    • Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια … όλοι στην παράσταση …
    • Η παράσταση (Ακτίς Ονείρου / Ολύμπιον – Θεσσαλονίκη
    • Η βράβευση
    • Μια στιγμή μια αιωνιότητα … στιγμές από:

    Παράσταση της Βέροιας

    Παράσταση της Θεσσαλονίκης

    Παράσταση της Κουλούρας

    • Κάθε Άνοιξη το λιβάδι θα ανθίζει … και θα’ χει το πείσμα μας …
    • Επίλογος

    Ευχαριστώντας …

    Όταν μιας προσπάθειας, πραγματικά, επίπονης, ακολουθεί μια τέτοια δικαίωση, μια τέτοια ικανοποίηση από ανθρώπους που τους είχες δίπλα σου όλον αυτόν τον καιρό, συμπάσχοντες  και συνοδοιπόρους στη μεγάλη πορεία και μια τέτοια αποδοχή, ένα τέτοιο αγκάλιασμα από τους ανθρώπους του τοπικού τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) που είναι ταμένοι να προβάλουν και να στηρίζουν το αξιόλογο, αυτό που δημιουργεί προστιθέμενη αξία, τότε  αυτό που εισπράττουμε εμείς, στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, είναι ένα πρόσθετο δημιουργικό και παραγωγικό άγχος, ένα δημόσιο κουράγιο, ώστε την επόμενη φορά, αύριο, να είμαστε καλύτεροι, άξιοι της εμπιστοσύνης και της υποστήριξης όλων. Καλύτεροι, όχι από τους άλλους, όχι για τους άλλους. Καλύτεροι από εμάς του σήμερα.

    Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν και προβάλλουν το έργο μας και μας εφοδιάζουν με ένα άγιο πείσμα δημιουργίας και προόδου.

    ενδεικτικά: φωτογραφίες από δημοσιεύσεις καθώς και το  αφιέρωμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας faretra.info και της κας  Σμυρνή, που αποτελεί για εμάς εξαιρετική τιμή, το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:        Μεγάλη επιτυχία για το Δ. Σχ. Κουλούρας…

     

    ?

     

    27 ΑΧΤΙΔΕΣ ΟΝΕΙΡΟΥ ΦΩΤΙΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

    (με τη συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες «Ακτίς Ονείρου» στη Θεσσαλονίκη)

    27 αχτίδες ονείρου, 27 ψυχούλες μ’ ένα πείσμα για επιτυχία απίστευτο, οχτάχρονα παιδάκια του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, ξεσήκωσαν το πολυπληθέστατο κοινό του κινηματοθέατρου «Ολύμπιον¨ της Θεσσαλονίκης κερδίζοντας δίκαια την αποθέωση και το δυνατότερο και πιο παρατεταμένο χειροκρότημά του, με την παρουσίαση του μουσικού χοροδράματος « Η Αρπαγή της Ευρώπης» συμμετέχοντας στους 18ους Πανελλήνιους, Μαθητικούς, Θεατρικούς Αγώνες αποσπώντας πρώτοι το “Βραβείο Παρουσίασης Θεατρικού έργου από Μαθητική ομάδα” καθώς και το “Bραβείο Σκηνοθεσίας” που δικαιωματικά  ανήκει στην ψυχή της παράστασης κα Σοφία Παυλίδου, μόνιμη συνεργάτη και συνοδοιπόρο στις επιτυχίες του σχολείου μας, εδώ και χρόνια.

    Με επαγγελματική άνεση, σοβαρότητα, ήθος, προσήλωση στο ρόλο τους, σαν έτοιμοι και εξοικειωμένοι από καιρό(με πολυπληθέστατο κοινό, υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες), οι μαθητές της Β΄τάξης του Δ. Σχ. Κουλούρας καθήλωσαν τους θεατές και κέρδισαν τα εξαιρετικά θετικά σχόλιά τους.

    Οι επαφές των παιδιών με, αυτής της έντασης και ευρύτητας, εμπειρίες, η αποδοχή που εισέπραξαν, οι συνομιλίες με γνωστούς, αγαπημένους, τηλεοπτικούς  ηθοποιούς (Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Σεραφείμ Σίλας …)με ανθρώπους της τηλεόρασης, παρουσιαστές και δημοσιογράφους (Σύνθια Σάπικα …), ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού, θα αφήσουν αποτυπώματα, θα χαραχτούν στη μνήμη τους, προσθέτοντας θετικά στοιχεία και χαρακτηριστικά στο χαρακτήρα, στη στάση και τη συμπεριφορά τους (κοινωνικοποίηση, αυτοπεποίθηση, ισχυροποίηση προσωπικότητας, εργατικότητα, αποτελεσματικότητα …) που θα αποτελούν εφόδια και συγχρόνως τα εργαλεία τους για την μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.

    Η Διεύθυνση του σχολείου μας ευχαριστεί τους υπεύθυνους διοργάνωσης του ¨Ακτίς ονείρου¨, τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης για την ευκαιρία που μας δώσανε για ακόμη μια φορά, να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας σε ευρύτατο κοινό και ειδικούς (σκηνοθέτες, εμψυχωτές θεάτρου, ηθοποιούς,  συγγραφείς, δημοσιογράφους, παρουσιαστές).

    Ευχαριστούμε το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , κο Διαμαντόπουλο και τον Σχολικό Σύμβουλο της 4ης περ. Ημαθίας, κο Παπαγεωργίου για τα ευρύχωρα πλαίσια λειτουργίας που μας παραχωρούν, πλαίσια ελευθερίας και δημιουργικότητας, συνεργασίας και απόλυτης υποστήριξης, την κα Παυλίδου (σκηνοθεσία και διασκευή σεναρίου), τη Δέσποινα Περηφανοπούλου (σκηνική παρουσία, εικαστικά αντικείμενα),την Ειρήνη Κουρκούλη για τις εξαίσιες απαγγελίες και την υπομονή της, το Σύλλογο Κρητικών Βέροιας, το Λύκειο Ελληνίδων για τη στήριξή τους.

    Τέλος , η  Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί όλους όσους εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου μας πρόσφεραν την ¨ψυχή¨ τους για την ολοκλήρωση και επιτυχία αυτής της παράστασης, καθώς επίσης και περισσότερο από όλους, τα παιδιά, αυτά τα πατριωτάκια του ήλιου, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δικαιώνοντας επιλογές και αποφάσεις, κάνοντας περήφανους γονείς, εκπαιδευτικούς και σχολείο. Τα πατριωτάκια του ήλιου που εκτός των παραστάσεων που έδωσαν σε Βέροια και Θεσσαλονίκη, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την δουλειά τους (μέσα από ηχογράφηση και βιντεοσκόπησή της) και στους ευρωπαίους εταίρους με τους οποίους το σχολείο μας υλοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Money matters”, στα πλαίσια του οποίου έγινε η παραγωγή του έργου, υπενθυμίζοντας τον ιστορικό και πολιτιστικό ρόλο της χώρας μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

    ????????????????????????????????????

    Λίγα λόγια για την παράσταση

    Από την Ευρώπη της Ελλάδας, στην Ελλάδα της Ευρώπης …

    Ο μύθος της Αρπαγής της Ευρώπης έχει μία ιδιαίτερη σημασία ,γιατί συμβολίζει αφενός τις μυθολογικές ρίζες της Ευρώπης σε σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό και αφετέρου τη δημιουργική περιπέτεια που αποτελεί η ενοποίηση της Ευρώπης..

    Ο μύθος της Αρπαγής της Ευρώπης εκφράζει την κοινή κληρονομιά των Ευρωπαίων: ελεύθερο κι ανήσυχο πνεύμα, κινητικότητα και συναισθήματα, συνάντηση πολιτισμών. Ο μύθος απασχολεί ερευνητές της ανθρωπολογίας και της σημειολογίας , εμπνέει καλλιτέχνες . Η πλούσια έκφραση και ερμηνεία του εκφράζουν ακριβώς την πολυπολιτισμικότητα των ευρωπαίων και τις κοινές βάσεις του πολιτισμού τους.». Σήμερα που την ίδια διαδρομή, τα ίδια κύματα διαβαίνουν άλλοι, ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, ας το θυμόμαστε αυτό.

    Η παράσταση έκλεισε με ένα ποίημα-προβληματισμός  για την Ευρώπη του σήμερα …

    Άκου Ευρώπη   (σήμερα …)

     

    Καλότυχη δεν θα ’λεγα στις μέρες μας, πως είσαι Ευρώπη

    και δεν θα νιώθεις τη χαρά που άλλοτε στις παρυφές της Δίκτης,

     έδρεψες σε άλσος ιερό, με στάχια ώριμα του θερισμού

    και δάφνες στο κεφάλι με τους καρπούς του Έρωτα…

     

    Να ξέρεις, άλλους ύμνους δεν θ’ ακούσεις …

    Όχι, πριν η λαχτάρα σου για το καινούριο αγκάλιασμα φανερωθεί

    όχι, πριν δέσεις τη λευκή κορδέλα στο λαιμό του ταύρου…

     

    Πως γίνεται να λησμονάς το ρίσκο σου να με ακολουθήσεις στο ταξίδι,

    Θυμήσου Ευρώπη, … όταν στην Κρήτη φτάνοντας σε αγκάλιασα.

    Στο χώμα κοίταζες κατακόκκινη και ντροπαλή …

     

    Δεν έχεις παρά να κοιτάξεις απ’ τη χαραμάδα της μνήμης,

    το Μάη, όταν ανθούν οι παπαρούνες στον κάμπο

    έχουν το χνούδι των χειλιών σου,

    απ’ τα φιλιά και τους χυμούς που πότισαν τη γη…

    και τώρα, πως δε λογαριάζεις τίποτα απ’ τα ακριβά που έζησες

    και πως ατίμητα στεφάνια θέλεις να φορείς με ψεύτικα στολίδια…

     

    Ευρώπη, ποιος να σε ξυπνήσει από το λήθαργο,

    Τα πληγωμένα μου αγάλματα θρηνούν

    μα όχι τόσο για τα σπασμένα μέλη τους,

    όσο γι’ αυτή την ξενιτιά που όρισες πατρίδα…

     

    Θα μείνω εδώ, η ελπίδα αντέχει στη χώρα που γεννήθηκε το φως

    να περιμένω, στ’ αλώνια τα πανσέληνα

    εδώ που ξύπνησε η καρδιά κι ο νους της οικουμένης…

    Λίγα λόγια για τους Θεατρικούςί Μαθητικούς Αγώνες «ακτίς ονείρου 2018»

     

    Για δέκατη όγδοη συνεχόμενη χρονιά τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες «ακτίς ονείρου 2018» από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου 2018 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και θεατρικών παιδικών ομάδων από όλη την Ελλάδα. 
    Οι Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες «ακτίς ονείρου 2018» πραγματοποιούνται με την άδεια και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ14/20418/ΕΠΕ/36850/Δ1/ΓΕΝ. ΔΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε./ΥΠ.Π.Ε.Θ.).

    Eίναι πλέον ένας Πανελλήνιος θεσμός, μια γιορτή για το Θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, τη χαρά, το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους.
    Από την Τρίτη 29 Μαΐου ως και το Σάββατο 2 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου κάθε απόγευμα δίνονταν οι παραστάσεις των παιδικών θεατρικών ομάδων που συμμετέχουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι παραστάσεις της Κυριακής 3 Ιουνίου μεταφέρθηκαν, όπως πάντα, στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου έκλεισε η γιορτή με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων και των επαίνων. 
    Πάνω από 800 μικροί ‘’ηθο-ποιοί’’ από Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Θεατρικές παιδικές ομάδες από την Ελλάδα με 33 παραστάσεις παρουσίασαν  τη δική τους οπτική, τον κόπο και το όραμά τους, τα ιδιαίτερα ταλέντα τους, τον αυθορμητισμό και την απλότητα, την αλήθεια της παιδικής ψυχής. 
    Τις 33 θεατρικές παραστάσεις παρακολούθησε κριτική επιτροπή που αποτελείται από κριτικό θεάτρου, θεατρολόγους, ηθοποιούς, δημοσιογράφους και εκπαιδευτικούς, η οποία αξιολογεί και κρίνει τα έργα. Επίσης το κοινό της κάθε παράστασης έχει την δυνατότητα να την βαθμολογήσει. 
    Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι δωρεάν για μικρούς και μεγάλους. Το ποσό που συγκεντρώθηκε από την προαιρετική εισφορά των θεατών στον κουμπαρά, δίνεται κάθε χρόνο σε κάποιο ίδρυμα/σύλλογο που μεριμνά για παιδιά. Φέτος θα δοθούν στην ομάδα Life is life Θεσσαλονίκης. Η ομάδα Life is life έχει δημιουργηθεί από γονείς με παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και στόχος της είναι η οικονομική ενίσχυση για ιατρικές δαπάνες, σε παιδιά που νοσούν .

    Στο τέλος, διαβάστηκε άπό τον γνωστό ηθοποιό Βλαδίμηρο Κυριακίδη και ψηφίστηκε από το σύνολο των μαθητών το παρακάτω Ψήφισμα για τα παιδιά του πολέμου, το οποίο θα «ταξιδέψει» και θα παραδοθεί στα Ηνωμένα Έθνη.

     

    ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

    Εμείς, οι μικροί μαθητές που συμμετέχουμε  στους 18ους Θεατρικούς Mαθητικούς Aγώνες

    «ακτίς ονείρου 2018», πικραμένοι, απογοητευμένοι και προβληματισμένοι από τις απαντήσεις που δίνουν οι μεγάλοι στον ορισμό του πολέμου λέμε πως:

    Όταν σε δυο μάτια παιδικά διακρίνεις την απόγνωση και τον βουβό πόνο του χαμού, του ολέθρου και του θανάτου, αυτό είναι ο πόλεμος.

    Όταν σε μια αθώα παιδική ψυχή μένουν ανεπούλωτα τα τραύματα της παιδικής ηλικίας, όταν δυο παιδικά ποδαράκια γονατίζουν απελπισμένα μέσα στα ερείπια, ανάμεσα στα νεκρά μέλη της οικογένειάς του, κρατώντας σφιχτά το χέρι της ασάλευτης μητέρας του, αυτό είναι ο πόλεμος.

    Όταν χάνουν το σπίτι τους, το λιγοστό φαγητό τους, τους φίλους τους, το σχολείο τους, την αθωότητά τους, αυτό είναι ο πόλεμος.

    Όταν παιδικά κορμιά ντύνονται πρόσωπα ενήλικα, ακρωτηριασμένα σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά, αυτό είναι πόλεμος.

    Σήμερα , πάνω 87 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 7 ετών πέρασαν και  περνούν ολόκληρη τη ζωή τους σε εμπόλεμες ζώνες, σχοινοβατώντας ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, ανάμεσα στην αγκαλιά και την απώλεια. Χωρίς δικαιώματα στην οικογενειακή ενότητα, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην ίδια τη ζωή.

    Κρατώντας όλα αυτά τα παιδιά απ’ τα πληγωμένα χεράκια τους, θέλουμε να φωνάξουμε με μια φωνή:

    ΟΧΙ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΝ.

    ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΘΩΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ,

    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΑΒΩΜΕΝΟ, ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΠΛΗΓΕΣ.

     

    ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ … ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΠ΄ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ …

    ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ … ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ …

    ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΟΥ …

     

    ΜΗ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ …  ΔΕΝ ΕΙΔΑ …

    ΓΙΑΤΙ … ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ …

     

    ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Ι.Κ.Υ. ΜΕ ΘΕΜΑ: « Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ»

    Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων επιμόρφωσης του Τομέα σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus+ με θέμα ¨Η επιμόρφωση στην τάξη: το σχολείο μαθαίνει και αλλάζει¨ είχε την ευκαιρία να προσκληθεί και να συμμετέχει δια του εκπροσώπου και Διευθυντή του, το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, την Παρασκευή, 1/6/2018 που πραγματοποιήθηκε στο Grand Hotel Palace, στη Θεσσαλονίκη.

    Παρόντα, όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη του Ι.Κ.Υ., ο πρόεδρός του, κος Κυριάκος Αθανασίου, ο Προϊστάμενός του, κος Φώτης Αθανασόπουλος, η κα Ντρούτσα, η κα Ξαρχουλάκου κι ένας αξιόλογος αριθμός εκπαιδευτικών που παρουσίασαν το έργο και τις εμπειρίες τους μέσα από την αξιοποίηση και συμμετοχή τους σε προγράμματα επιμόρφωσης Erasmus+.

    Μεγάλη έμφαση δόθηκε από τα στελέχη του Ι.Κ.Υ. στη διαδικασία αποτίμησης των σχολικών συμπράξεων. Στο αποτύπωμα που αφήνουν  αυτά τα προγράμματα στη σχολική πραγματικότητα. Κλειδί της επιτυχίας και χρησιμότητας της εμπλοκής σ’ αυτά τα προγράμματα είναι ο ακριβής εντοπισμός των αναγκών ενός σχολείου. Να μπορεί να αξιολογεί τις προτεραιότητές του, τι θέλει, τι μπορεί, τι χρειάζεται.

    Η προσεκτική, μελετημένη και στοχευμένη επιλογή ενός προγράμματος και η συμμετοχή σ’ αυτό θα δώσει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα, άυλα (άνοιγμα σχολείου στην κοινωνία, εξωστρέφεια, αυτοπεποίθηση, κινητοποίηση μαθητών, ικανοποίηση, ανανέωση …) και απτά (παραγωγή εποπτικού εκπαιδευτικού υλικού, εφαρμογή νέων διδακτικών μεθόδων …). Αποτελέσματα τα οποία στη συνέχεια να ακολουθούν το τρίπτυχο: διάχυση – χρήση – βιωσιμότητα, ώστε να μην αποτελούν κτήμα μονάχα των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα αλλά και του συνόλου της σχολικής κοινότητας, της εκπαιδευτικής κοινότητας ευρύτερα και φυσικά της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της.

    Η Διεύθυνση του σχολείου είχε τη δυνατότητα, τόσο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, όσο και κατά τη διάρκεια του γεύματος που ακολούθησε τη λήξη των εργασιών να συνομιλήσει τόσο με τον πρόεδρο και τον Προϊστάμενο του Ι.Κ.Υ. κο Αθανασίου και Αθανασόπουλο αντίστοιχα, όσο και με την κα Ξαρχουλάκου, Συντονίστρια του Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης του Ι.Κ.Υ., ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται χρόνια πλέον και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί κατά τη διάρκεια αυτής της σχολικής χρονιάς μέσω του προγράμματος  “Money Matters” που είναι σε εξέλιξη.

    Οι συνομιλητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτησαν περαιτέρω ενημέρωση και πληροφόρηση με ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό από τις δράσεις, τις συνεργασίες και τα παραγόμενα αποτελέσματά μας.

    Τα συμπεράσματα που βγήκαν από την ημερίδα και αφορούν, φυσικά, και το δικό μας σχολείο είναι ότι η εμπλοκή μέσα σε προγράμματα Erasmus+  έχει ως αποτέλεσμα: οι εκπαιδευτικοί να ενισχύουν  τις γνώσεις τους , να καλλιεργούν επικοινωνιακές τεχνικές και διδακτικές δεξιότητες, οι μαθητές να εκπαιδεύονται σ’ ένα πιο ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που τους εφοδιάζει με γνώσεις αλλά και κριτική σκέψη, δημιουργικότητα και συνεργατική διάθεση.

    Επίσης, ότι η αναβαθμισμένη εικόνα του σχολείου, επηρεάζει θετικά εργαζόμενους, φοιτώντες, γονείς και τοπική κοινωνία.

    Τέλος, ότι εδραιώνεται μια σχολική κουλτούρα που δημιουργεί προσδοκίες, προωθεί την καινοτομία και την αντίληψη ότι η εκπαίδευση είναι δημιουργία, έμπνευση, χαρά και ανάταση ψυχής.