Προγράμματα

    Απρίλιος 2023
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ   Μαΐ »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Monthly Archives: Απρίλιος 2023

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟΥ

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ
    ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟΥ
    ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ 2023, ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
    «ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΤΥΝΟΜΑΣΤΕ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ»
    ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΒΕΡΟΙΑ
     

    ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟΥ

     
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΓΕΓΟΝΟΣ: ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟΥ
    ΤΙΤΛΟΣ: «ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΤΥΝΟΜΑΣΤΕ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ»
    ΧΩΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΒΕΡΟΙΑΑ
    ΧΡΟΝΟΣ: ΑΠΟ 3 ΕΩΣ ΚΑΙ 9 ΜΑΙΟΥ 2023
    ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 9:00 – 13:00 & 18:00 – 20:00, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
    ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ
     
    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, έχοντας υιοθετήσει τη Θεατρική Αγωγή ως παιδαγωγική μέθοδο εναλλακτικής διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων του αναλυτικού προγράμματος και καλή πρακτική συμπερίληψης, εδώ και δέκα χρόνια, έχει ¨ανεβάσει¨ πλήθος θεατρικών παραστάσεων, που ταξίδεψαν σε πολλές πόλεις της χώρας μας, φιλοξενήθηκαν από δεκάδες θεατρικές σκηνές, τις είδαν χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν σε πλήθος μαθητικών θεατρικών αγώνων, αποσπώντας βραβεία, ενισχύοντας την εξωστρέφεια, την αυτοπεποίθηση, την αποτελεσματικότητα και τη θετική διάθεση απέναντι σε μια παραγωγική σχολική κοινότητα, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς του.
     
    Όλα αυτά τα χρόνια, με τη συνεργασία και καθοδήγηση της ¨διά βίου¨ δασκάλας του σχολείου μας, κας Σοφίας Παυλίδου, ¨ντύνοντας¨ τους μαθητές μας ήρωες των παραμυθιών και της Λογοτεχνίας, έχουμε συγκεντρώσει και διαθέτουμε ένα πλούσιο θεατρικό βεστιάριο (στολές, καπέλα, αντικείμενα …) δημιουργίες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, το οποίο, κρίναμε καλό, να παρουσιάσουμε στο εκπαιδευτικό αλλά και ευρύτερο κοινό της πόλης μας.
     
    Οι στόχοι αυτής της παρουσίασης-έκθεσης είναι:
    • Η ανάδειξη καλών πρακτικών στηριγμένων στην άποψη-θέση: «Φτιάξ’ το μόνος σου» , αποκτώντας μεγαλύτερη αξία και συνοδοιπορία με το αντικείμενο.
    • Η αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών και η επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων με νέο ρόλο (δεύτερη ζωή).
    • Η ένταξη της θεατρικής αγωγής και των εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών στη διαδικασία διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων των Αναλυτικών Προγραμμάτων.
    • Η διάχυση των αποτελεσμάτων της δράσης μας ώστε να γίνουν αφορμή για ενασχόληση και άλλων με παρόμοιες πρωτοβουλίες,
    • η πρόσκληση-πρότασή μας για υποστήριξη και δανεισμό του υλικού μας από άλλες σχολικές μονάδες της περιοχής μας.
     
    Οι επισκέψεις σχολείων θα γίνονται μόνο κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησης με τη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, στο τηλέφωνο: 2331097278 , ώστε να καταστεί δυνατός ο προγραμματισμός τους και η άνετη ξενάγηση στο χώρο.
     
    Της ξενάγησης, θα ακολουθεί ένα εργαστήρι δημιουργίας καπέλων με ανακυκλώσιμα, επαναχρησιμοποιούμενα ή άχρηστα υλικά, τα οποία θα φέρνει το κάθε σχολείο, ενώ υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί στο χώρο θα προσφέρουν τις γνώσεις τους και τα απαραίτητα εργαλεία (κόλες, ψαλίδια, χαρτοταινίες κ.λ.π.)

    Η ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ALPHA BANK ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΩΣ ΧΩΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    δείτε εδώ το video-αφιέρωμα: https://www.youtube.com/watch?v=qtagMy7-j-s
     
    Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχθήκαμε το video – αποτέλεσμα της συνέργιας του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας με τη Νομισματική Συλλογή της ALPHA BANK.
    Μια συνέργια που εγγράφει χρόνια συνεργασίας και συνδημιουργίας (φιλοξενία εκπαιδευτικών βαλιτσών και αξιοποίησή τους από εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου, διοργάνωση εκθέσεων στο χώρο του Σχολείου αλλά και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου για τους εκπαιδευτικούς της Ημαθίας, workshops, υλοποίηση σχεδίου Erasmus+ – ¨Money matters¨ με βάση το υλικό της Νομισματικής συλλογής …), συνεργασία και συνδημιουργία που έχουμε την ελπίδα και την πεποίθηση ότι θα συνεχιστούν, ανεβάζοντας το επίπεδο εκπαιδευτικών διαδικασιών του σχολείου και προσθέτοντας ευρύτητα, κύρος και εγκυρότητα στα παρεχόμενα γνωστικά αντικείμενα.
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ, για μια ακόμη φορά, οφείλουμε στη Νομισματική Συλλογή της ALPHA BANK, αλλά κυρίως στα πρόσωπα που υλοποιούν τους στόχους της, την Επιμελήτρια της Συλλογής κα Δήμητρα Τσαγκάρη και τη συνεργάτιδά της, κα Ματίνα Δημοπούλου. Ο επαγγελματισμός τους συμβαδίζει αντάμα με την ανθρώπινη στάση, κατανόηση και συμπεριφορά τους σε κάθε βήμα της συνεργασίας μας.
    (Ευχαριστίες οφείλουμε και στους ανθρώπους του τηλεοπτικού συνεργείου που έκαναν τις λήψεις για τη γεμάτη κατανόηση και υπομονή που είχαν απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου μας, ώστε να βγει το καλύτερο, δυνατό αποτέλεσμα, προσφέροντάς τους εμπειρίες πρωτόγνωρες και μοναδικές.)

    ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ …

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ …

    Μικρά και ¨μεγάλα¨  παιδιά, στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας προετοιμάζουμε τα σύνεργα για το Φως της Ανάστασης και τα Χρώματα της Άνοιξης.
    Όλα τα ντύνουμε με φως και με χρώματα χαρούμενα, τα λούζουμε μ’ ευωδιές και μύρα.
    Φτιάχνουμε μόνοι μας, τις λαμπάδες μας, βάφουμε τα αυγά μας,
    για να σταθούμε μπροστά στον Επιτάφιο,
    να γονατίσουμε ευλαβικά στον Εσταυρωμένο ,
    να λάβουμε το Άγιο Φως,
    το φιλί της Ανάστασης και το τσούγκρισμα των αυγών…
    Όλα είναι έτοιμα, μαγικά, ωραία.
    Το Μεγαλοβδόμαδο μας προσμένει μέσα στις πασχαλιές και εμείς
    να μυρίσουμε την Ανάσταση!

    «TCA SEMINAR CONSORTIUM : CHALLENGES AND OPPORTUNITIES» ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ERASMUS 2021-27 ΣΕ ΔΙΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ.

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με τίτλο «TCA seminar consortium : challenges and opportunities» που πραγματοποιήθηκε την χρονική περίοδο από 28/03/2023 έως 31/03/2023 στο Μπέργκεν της Νορβηγίας από τον αντίστοιχο εθνικό φορέα Erasmus της χώρας.
    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, ως Διαπιστευμένο σχολείο Erasmus, ήταν ανάμεσα στους τέσσερις εκπαιδευτικούς φορείς από την Ελλάδα που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν.
    Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία να συναντηθούν συντονιστές σχολικών κοινοπραξιών από όλη την Ευρώπη και να ανταλλάξουν εμπειρίες , καλές πρακτικές και ιδέες και για τη δυνατότητα αυτή, ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον Εθνικό μας Φορέα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).
    Παράλληλα με την διάδραση των συντονιστών , οικοδομήθηκε και εμπλουτίστηκε ένα δίκτυο συνεργασιών με σχολεία και φορείς από χώρες της Ευρώπης όπως Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία, Ολλανδία , Βέλγιο , Γερμανία, Σλοβακία, Αυστρία , Πορτογαλία, Ισπανία και Τουρκία.
    Ανάμεσα στους άλλους στόχους του σεμιναρίου , ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της συμπερίληψης και της αποδοχής της διαφορετικότητας σε ένα ολοένα και πιο πολυπολιτισμικό ευρωπαϊκό περιβάλλον.
    Εκτός από το θεωρητικό πλαίσιο που αναπτύχθηκε , εφαρμόστηκαν εργαστηριακές πρακτικές [workshop] όπου δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν τις εμπειρίες και τις ιδέες τους και να ενδυναμώσουν διαπροσωπικές σχέσεις οι οποίες δυνητικά μπορούν να οδηγήσουν σε νέες συνεργασίες.
    Συνεργασίες, τις οποίες το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας θα επιδιώξει να υλοποιηθούν, πιστό στο δρόμο που χάραξε , εδώ και 10-11 χρόνια, ανάγοντας τα σχέδια Erasmus σε μια κεντρική στρατηγική επιλογή, όπου μέσα και γύρω απ’ αυτή υλοποιούνται όλες μας οι δράσεις και λειτουργίες, καθιστώντας τα μια ολοκληρωμένη, ολιστική, δημοκρατική και συμπεριληπτική διαδικασία από την οποία δεν περισσεύει κανείς.

    ΟΝΕΙΡΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ

    «Πες το με ποίηση», θα μπορούσε να ονομαστεί ο παρακάτω ¨διάλογος¨ μεταξύ μαθητών και δασκάλων, ωστόσο, όπως συχνά αποδεικνύεται, όλων παιδιών:
    Μαθητές:
    (Χθες βράδυ) … κοιμηθήκαμε στην αγκαλιά της Άνοιξης
    ακουμπώντας το κεφάλι στην καρδιά της
    ακούγαμε στον ύπνο μας τις ανάσες των πουλιών και την καρδιά μας.
    Το πρωί που ξυπνήσαμε είδαμε τον ουρανό να περπατάει στην κάμαρά μας
    σα γαλανό πουλί με χρυσά μάτια, που τσίμπαγε τα ψίχουλα των σκιών
    που μείνανε από χθες βράδυ στο πάτωμα.
    Το χώμα ποτίστηκε με φως. Δε ξεχωρίζεις φως και χώμα.
    Άνοιξαν τα παράθυρα και μπήκαν μέσα τα λουλούδια
    σαν ένα εύθυμο στράτευμα με κόκκινα τύμπανα και χρυσές τρομπέτες
    που γυρίζει απ΄ το χθεσινό μας κήπο στη σημερινή μας καλοσύνη.
    (Δάσκαλε …) …μια στιγμή να νιφτούμε και φθάσαμε.
    Αφηγητής:
    Αγκαλιά με την ποίηση του Γ. Ρίτσου φορτωθήκανε καλαθούνες χρωμάτων και αρωμάτων και σκορπίσανε στους δρόμους του χωριού τους, να μοιράσουνε Άνοιξη, να μοιράσουνε Χαμόγελα και Ελπίδα σε όλους τους κατοίκους, στους γείτονές τους, στους γονείς , τους παππούδες, τις γιαγιάδες τους …
    Τα παιδιά, που όπως τους λέει ο δάσκαλος, είναι οι αποκλειστικοί πρεσβευτές της καλύτερης εποχής του έτους και συνεχίζει, πάλι με λόγια ποιητών, να τους συμβουλεύει: (ο δάσκαλος)
    «το νου σας: από μας η Άνοιξη εξαρτάται».
    Τι χαρά να πορεύονται μπροστά σου οι μαθητές κι εσύ όλο και πιο λιγοστεμένος, μα ορθός, καθώς το θέλησες, να ακολουθείς, να τους δίνεις χώρο, να σε προσπερνάνε σε χαρά, αισιοδοξία, ελπίδα σε ζωή!!!
    Καθώς, παραφράζοντας, την Κική Δημουλά:
    «σε γυροφέρνει, μέρες τώρα, η Άνοιξη…»
    Μια απέραντη δεντροστοιχία ανθισμένων ροδακινιών, να σφαλούν το δρόμο σου.
    Με μια μυρωδιά επιστροφής,
    Να σε παζαρεύει η τοκογλύφος Μνήμη:
    για να σου φέρει πίσω κάποιους Απρίληδες ξεχασμένους…
    «Κάθε λουλούδι έχει τη θέση του στον ήλιο, κάθε άνθρωπος έχει ένα όνειρο».
    Κάθε άνθρωπο του χωριού μας, ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή που επιφύλαξαν στα παιδιά μας, στα πατριωτάκια του ήλιου, τους άνοιξαν τις πόρτες, τους άνοιξαν τα παράθυρα να μπει η Άνοιξη, να πλημμυρίσουν τα σπίτια Φως .
    Σ’ αυτούς τους σκοτεινούς και ιδιωτικούς καιρούς …
    (Και φυσικά, θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενός σχολείου, που βασική του προτεραιότητα αποτελεί η ευθεία και συνεχής γραμμή επικοινωνίας με τους ανθρώπους γύρω του, με την τοπική του κοινότητα, υιοθετώντας ένα δημιουργικό και παραγωγικό «δούναι και λαβείν».

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ : ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ «ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ».

    2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, εδώ και χρόνια, κάνει καθημερινή πρακτική του τη φιλαναγνωσία και την επαφή των μαθητών του με το ΒΙΒΛΙΟ, το παραμύθι, την ποίηση, τη λογοτεχνία:
    • δημιουργώντας θεσμούς (Δεκέμβρης των παραμυθιών),
    • επιλέγοντας και συμμετέχοντας σε σχέδια Erasmus (Language, Learning via Literature) που υπηρετούν τη Λογοτεχνία και τη μάθηση της Γλώσσας, μέσω αυτής,
    • φέρνοντας τους μικρούς μαθητές του σε συστηματική ¨διά ζώσης¨ επαφή με σύγχρονους συγγραφείς παιδικών βιβλίων και εικονογράφους,
    • δημιουργώντας τα δικά του βιβλία (παραμύθια, λογοτεχνικά αφιερώματα, παραμυθοσαλάτες …)
    • διοργανώνοντας εκθέσεις και διαγωνισμούς που συνδυάζουν την τέχνη και τη Λογοτεχνία,
    • στήνοντας τη δική του μεγάλη δανειστική βιβλιοθήκη, που θα αγκαλιάζει όλη την τοπική κοινότητά του.
    Και για του λόγου το αληθές, για τη φετινή σχολική χρονιά, από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως τώρα, ο απολογισμός μας σε σχέση με το Βιβλίο είναι:
    • υλοποιήσαμε για 5η συνεχόμενη χρονιά το θεσμό μας «Ο Δεκέμβρης των παραμυθιών»,
    • φιλοξενήσαμε συγγραφείς στο χώρο του σχολείου μας (Γ. Μελίκης, Γ. Γκρέκου, Ε. Τάρη, Σ. Τσιάμη, Χ. Πρωτοψάλτου )
    • επισκεφθήκαμε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
    • παρουσιάσαμε διάφορα θέματα (π.χ Ημέρα Μνήμης του ολοκαυτώματος) μέσα από την επαφή μας με βιβλία Λογοτεχνίας (Μπρούτζινοι κύβοι)
    • δημιουργήσαμε ταινίες μικρού μήκους αντλώντας εικόνες και μετατρέποντάς τε σε λόγο μέσα από την ποίηση και τη Λογοτεχνία (Μαύρο πουλάκι – αντιπολεμικό, Χαίρε Ελευθεριά – εναλλακτικό δρώμενο εικόνας και λόγου …)
    • γράψαμε, εικονογραφήσαμε και τυπώσαμε το δικό μας παραμύθι (Πάνος ο Ασχημόπανος) προσαρμόζοντας την ιστορία του Ασχημόπαπου στη σύγχρονη κοινωνία και τους ανθρώπους (σχολικός εκφοβισμός),
    • κάναμε και τυπώσαμε ένα αφιέρωμα στο μεγάλο μας νομπελίστα ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη,
    • οργανώσαμε και είναι σε εξέλιξη ένας διαγωνισμός εικαστικής δημιουργίας με θέμα «Οι ήρωες των κλασικών παραμυθιών στη σύγχρονη πραγματικότητα» στον οποίο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ημαθίας , καλέσαμε να συμμετέχουν όλα τα σχολεία του νομού μας.
    Και ακολουθεί συνέχεια, έως τον ερχόμενο Ιούνιο με προγραμματισμένες δράσεις:
    • οργάνωση Έκθεσης του θεατρικού μας Βεστιαρίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με τίτλο: «Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας. Δέκα χρόνια θεατρικές παραστάσεις. Δέκα χρόνια ντύνουμε τους μαθητές μας ήρωες των παραμυθιών και της Λογοτεχνίας» (3-8/5/2023)
    • οργάνωση Έκθεσης Εικαστικών Δημιουργιών, στο Δημαρχείο της Βέροιας, με θέμα: «Οι ήρωες των κλασικών παραμυθιών στη σύγχρονη πραγματικότητα» (8/5/2023)
    • συνέργιες με το Π.Τ.Δ.Ε. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης:
    με τη συγγραφέα Ευλαμπία Τσιρέλη με το ¨Eduardo and the Great Rescue¨, ένα βιβλίο για την αποδοχή, τη φιλία και την αυτοθυσία,
    με τη Μουσειολόγο, Ιστορικό Τέχνης και Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού
    Τμήματος του Α.Π.Θ., κα Μάρθα Ιωαννίδου , θα μιλήσουμε για τη Λογοτεχνία, την Τέχνη και τη δύναμη της εικόνας, (11/5/2023)
    Και θα δημιουργήσουμε ένα εικαστικό παραμύθι (εργαστήρι).
    • Πρωτότυπη παρουσίαση του βιβλίου «Παίζουμε χώρες;» της Χ. Πρωτοψάλτου, στα πλαίσια θεματικού αφιερώματος στη σύγχρονη προσφυγιά και τον εκτοπισμό . (10/5/2023)
    • Εγκαίνια της νέας μας, σύγχρονης, δανειστικής Βιβλιοθήκης του σχολείου μας.