Προγράμματα

    Οκτώβριος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Σεπ   Νοέ »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Monthly Archives: Οκτώβριος 2024

    ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

     
    Μέρες γεμάτες κινηματογράφο, μουσική, προβολές ταινιών, αφιερώματα, εργαστήρια, πολλές εκπαιδευτικές δράσεις ήταν οι μέρες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, στο οποίο συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, διά του Διευθυντή του, με την βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Ποιο τάχα να ‘ναι τ’ όνειρο», μια ταινία που υλοποιήθηκε στα πλαίσια της Διαπίστευσης Erasmus+, από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας υπό την συνολική καθοδήγηση και ευθύνη της Σοφίας Παυλίδου.
    Η τριήμερη παρουσία και συμμετοχή στις δράσεις του Φεστιβάλ του Διευθυντή του Σχολείου Κουλούρας, Δημητρίου Κατσαβού, υπήρξε πολύ παραγωγική και αποτελεσματική αφού συνέλεξε πλήθος ιδεών και εμπειριών, ήρθε σε επαφή με σημαντικούς και δημιουργικούς ανθρώπους, παρακολούθησε εργαστήρια και θεματικά σεμινάρια, εξασφάλισε συνεργασίες με το ίδιο το Φεστιβάλ και τον Διευθυντή του, κο Φραντζεσκάκη (κοινές δράσεις στο άμεσο μέλλον), δημιούργησε προϋποθέσεις διεύρυνσης και ποιοτικής αναβάθμισης των παραγόμενων αποτελεσμάτων και εκπαιδευτικών δράσεων του σχολείου για το άμεσο μέλλον, στα πλαίσια της στοχοθεσίας της Διαπίστευσης Erasmus+ με όχημα την κινηματογραφική παιδεία και την Τέχνη γενικότερα.
    Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτιστικού τοπίου των Χανίων και συμβάλλει στην ανάδειξη της πόλης και της Κρήτης, ως πόλου έλξης για κινηματογραφόφιλους και όχι μόνο.
    Η αποδοχή, η συμπερίληψη, η αξία της ιστορικής μνήμης και η ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας ήταν κάποια από τα θέματα που αναδείχτηκαν μέσα από τις ταινίες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ που αφήνει βαρύ και θετικό αποτύπωμα, με τις υψηλού επιπέδου συνεργασίες, παρουσίες και επαφές.
    Το Σχολείο μας, αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για την πρόσκληση, παρουσία και βράβευσή του από ένα Φορέα και ένα θεσμό τέτοιου επιπέδου.
    Ενδεικτικά στα προαναφερθέντα, το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης και απονομής των βραβείων κορυφαία στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η προβολή της ταινίας «Sing / Τραγούδα!», του Ούγγρου σκηνοθέτη Kristóf Deák, που έχει τιμηθεί με Όσκαρ Μικρού Μήκους. Ο σκηνοθέτης παραβρέθηκε στην εκδήλωση και παρέλαβε σχετικό βραβείο, ενώ είχε προηγηθεί και σχετικό workshop υπό την διδασκαλία του.
    Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα πάρτι στην αυλή του Πνευματικού Κέντρου, στο χώρο του οποίου έλαβαν χώρα όλες οι εκδηλώσεις και όπου είχαμε την ευκαιρία οι συμμετέχοντες να γνωριστούμε καλύτερα, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να δημιουργήσουμε συνθήκες συνεργασίας, να δώσουμε ραντεβού για νέες πρωτοβουλίες και συμμετοχές.
    Η Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή του Φεστιβάλ, κο Ματθαίο Φραντζεσκάκη για το ¨αγκάλιασμα¨ και για την προοπτική συνεργασίας και υλοποίησης κοινών δράσεων που συναποφασίσαμε καθώς και όλους τους ανθρώπους του Φεστιβάλ (συνεργάτες, εθελοντές …) για την οργάνωση της παραμονής μας και τη φιλοξενία που ήταν από κάθε άποψη εξαιρετική.
    Ένα πολύ δυναμικό πέρασμα, λοιπόν, με νέα ορμή, αναβαθμισμένο και αναβαπτισμένο το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας περνάει στη νέα περίοδο (2024-25) υλοποίησης της Διαπίστευσης Erasmus+, αφήνοντας πίσω του μια, επίσης, άκρως πετυχημένη και παραγωγική χρονιά-περίοδο (2023-24) και το τριήμερο αυτό αποτέλεσε την καλύτερη σύζευξη.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ …

     
    ¨Είμαστε το μοναδικό έθνος όπου οι εθνικές επέτειοι
    δεν είναι αποτέλεσμα νικών αλλά είναι έναρξη αγώνα.
    Και η 28η Οκτωβρίου
    και η 25η Μαρτίου,
    δεν είναι αποτέλεσμα αγώνα.
    Είναι έναρξη αγώνα.
    Δηλαδή, σαν λαός, λέμε:
    »Δε με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.
    Με ενδιαφέρει το ότι ξεκινώ αγώνα,
    ανεξαρτήτως αποτελέσματος…»
                                                            Μανώλης Γλέζος
     
    Υπέρ αγώνα, λοιπόν, με στόχους Ελευθερίας, Ειρήνης, Προόδου, Προκοπής, Εθνών, Λαών, Ανθρώπων …
    Κι αν σήμερα, φαντάζει δύσκολο να κατακτήσουμε τέτοιους στόχους,
    τουλάχιστον, ας τους υπερασπιζόμαστε με την προσωπική μας, καθημερινή Στάση και Πράξη …
     
     
    Χρόνια Πολλά !

    ERASMUS DAYS 2024 ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΤΟ ERASMUS+ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ … ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΜΩΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑ…

     
    ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ, ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΟΜΟΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ERASMUS+
    ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ
     
    Πλημμύρισε και πάλι η αυλή μας με φωτεινά πρόσωπα και χαμόγελα.
    Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βεργίνας, του γειτονικού, του δικού μας, χωριού με τη μεγάλη ιστορία, βρέθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, σ’ ένα περιβάλλον φιλοξενίας, όπου οι μαθητές μας, εξοικειωμένοι με τέτοιες συναντήσεις, αγκάλιασαν τους φιλοξενούμενους μαθητές, εκδήλωσαν δεξιότητες πρώτης επαφής και σπάσιμου πάγου, γνωριμίας, συζήτησης, συναναστροφής … και εν τέλει αποδοχής και συνύπαρξης.
    Μίλησαν με τους γείτονες συμμαθητές τους για θέματα κοινού ενδιαφέροντος (ομάδες, παιχνίδια …) εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την ιστορικότητα του χωριού τους και την παγκόσμια φήμη του (Μουσεία Αιγών-Φίλιππος, Αλέξανδρος …), χάρηκαν μια μέρα σχολική, διαφορετική από τις άλλες.
    Αναφέρθηκαν στις εμπειρίες τους απ’ τα ταξίδια στην Ευρώπη, μίλησαν για τους εκεί ¨συμμαθητές¨-συνομηλίκους τους, τα εκεί σχολεία, τα εκεί μαθήματα, τις χώρες, τις πόλεις που επισκέφθηκαν, τα αξιοθέατα που είδαν αλλά και τις δικές τους παρεμβάσεις, μέσα από διάφορες παρουσιάσεις τους (σχολείου, τόπου μας, πολιτισμού και παράδοσής μας). Πολλά απ’ αυτά ¨έτρεχαν¨ σε ειδική προβολή στο διάδρομο του σχολείου μας κατά την ώρα της επίσκεψης.
    Μάλιστα, στον κήπο μας, που αποτελεί πεδίο προσομοίωσης πολλών αντικειμένων μάθησης, έπαιξαν ένα παιχνίδι που προωθεί την κατανόηση της αναγκαιότητας εξοικονόμησης των υδάτινων πόρων και της εξασφάλισης ποιότητας του νερού (αντικείμενα εργασίας σχεδίων Erasmus+ με περιβαλλοντικές προεκτάσεις).
    Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευτικοί, είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση του τρόπου με τον οποίο υπήρξε μια τέτοια μεταμόρφωση στην εικόνα του σχολείου και αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας του έργου του προς τα ¨έξω¨. Απαντήσεις δόθηκαν μέσα από την ξενάγηση στους χώρους του, στις αίθουσες, τους διαδρόμους, τη Βιβλιοθήκη του με παράλληλη συζήτηση για την πορεία και τα πλαίσια υλοποίησης αυτής της πολυεπίπεδης μεταμόρφωσης.
    Βάση αυτής της μεταμόρφωσης αποτελεί η συμμετοχή του σχολείου στα σχέδια Erasmus+, που είναι ευδιάκριτη με την πρώτη ματιά.
    Στο ενδιαφέρον για συμμετοχή και των ίδιων (Διεύθυνσης και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Βεργίνας) σε μια τέτοια διαδικασία εμπλοκής, ο Διευθυντής του σχολείου Κουλούρας συνομίλησε και παρώθησε τόσο το συνάδελφο Διευθυντή όσο και τους/τις εκπαιδευτικούς που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για την δωδεκάχρονη πορεία του σχολείου στους δρόμους του Erasmus+.
    Στη συνέχεια ακολούθησαν παρουσιάσεις και συζήτηση για τις πιο πρόσφατες δραστηριότητες, πρωτοβουλίες, μετακινήσεις, στα πλαίσια της υλοποίησης της στοχοθεσίας της Διαπίστευσης Erasmus+ που υλοποιεί το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, τις δυνατότητες συνεργασίας που του δίνει η «κοινοπραξία» της οποίας είναι επικεφαλής, με άλλα όμορα ή μη, σχολεία…
    Το συμπέρασμα απ’ τις συζητήσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών είναι ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών και, άρα, σχολείων που επιθυμούν την εμπλοκή τους στον κόσμο του Erasmus+ κι αυτό που χρειάζονται είναι πληροφόρηση, υποστήριξη και ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αρκεί να έχουν διάθεση και μεράκι για δουλειά.

    ERΑSMUS DAYS 2024 ΜΕΡΟΣ Β’ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ERASMUS+ 2024

     
     
    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΕΕΓΥΛ ΚΑΙ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
     
    Μια πολύ όμορφη και δημιουργική ημέρα είχαν τη δυνατότητα να περάσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί των ΕΝΕΕΓΥΛ, του 1ου ΕΠΑΛ ΒΕΡΟΙΑΣ και του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ στα πλαίσια των Erasmus days 2024.
    Η μέρα, ημέρα ERASMUS+ περιλάμβανε εργασίες εγκατάστασης αρδευτικού συστήματος με σταγόνες στον κήπο του σχολείου Κουλούρας. Τις εργασίες πραγματοποίησαν μαθητές των φιλοξενούμενων σχολείων με τους συνοδούς τους, καθηγητές γεωπόνους, κο Μητροσούδη Γ., και τις κυρίες Κατσογιάννη Ν. και Ψιψίκα Κ. , υποστηριζόμενοι από εκπ/κούς και μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας.
    Η πολύτιμη δωρεά του συστήματος άρδευσης έγινε στα πλαίσια των δράσεων διάχυσης του προγράμματος Erasmus + των φιλοξενουμένων με θέμα «Κλιματική αλλαγή και προσαρμοστικότητα στην διαχείριση άρδευσης στη γεωργία » καθώς και του έργου Erasmus + του Διαπιστευμένου Δ.Σχ. Κουλούρας.
    Και η επιλογή του σχολείου μας δεν ήταν τυχαία. Εκτός των όμορφων και πολύχρωμων κήπων που διαθέτουμε (βοτανόκηπο-αρωματόκηπο, λαχανόκηπο, ανθόκηπο), υπάρχει μια συσσωρευμένη εμπειρία και πλούσιο υλικό καθώς και ειδικός ηλεκτρονικός εξοπλισμός, από προγράμματα Erasmus+ που υλοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας με αναφορές στην Κλιματική κρίση, τα Ακραία καιρικά φαινόμενα, την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, την απορρύθμιση των εποχών …).
    Έτσι, αφού εργαστήκαμε ομαδικά, εγκαταστήσαμε , κάναμε την τελική δοκιμή και διαπιστώσαμε ότι όλα λειτουργούσαν άψογα, τα φυτά έπαιρναν αυτό που χρειαζόταν σε νερό και υγρασία χωρίς υπερβολές και σπατάλες, περάσαμε στο εσωτερικό του σχολείου όπου μιλήσαμε για την προστιθέμενη αξία που λαμβάνουν τα σχέδια Erasmus+ όταν συνδυάζονται με πρακτικές και εφαρμόσιμες παρεμβάσεις που υπηρετούν τη στοχοθεσία του και δίνουν λύσεις στα θέματα που διαπραγματεύονται.
    Σ’ αυτά τα πλαίσια παρουσιάσαμε στους φιλοξενούμενούς μας:
    • τον τρόπο αξιοποίησης του κήπου μας ως πεδίο προσομοίωσης οικοσυστήματος όπου εντός του λαμβάνουν μέρος πλήθος διδακτικών πράξεων (ενδεικτικά: ταξινόμηση φυτών, βοτανολογία, φυτογεωγραφία, βιοποικιλότητα, διατήρηση, διαφύλαξη παραδοσιακών σπόρων, αειφορική αξιοποίηση φυτογενετικών πόρων, κλιματική αλλαγή και αγροτική παραγωγή, αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, εξοικονόμηση υδάτινων πόρων …).
    • τον υπολογιστή Calliope – Mini, μια δωρεά 15 τέτοιων συσκευών του Πανεπιστημίου του Bochum της Γερμανίας , που στόχο είχε την κατανόηση των δυνατοτήτων που μπορεί να αποκτήσει ο μίνι υπολογιστής Calliope μέσω της σύνδεσής του με πρόσθετα εξαρτήματα (μέτρηση υγρασίας, ηλιοφάνειας κ.λ.π.).
    Μέσα από αυτή τη διαδικασία συνειδητοποιούμε πώς η τεχνολογία μπορεί να είναι χρήσιμη στη Βιώσιμη Αγροτική Παραγωγή και επιπλέον σε κάθε τομέα της καθημερινής ζωής .
    Η μείωση των φυσικών αποθεμάτων νερού είναι γεγονός, ο κίνδυνος διείσδυσης αλμυρού νερού, εκεί που υποχωρεί ο υδροφόρος ορίζοντας, εμφανίζεται ως μία απειλητική προοπτική. Η εναρμόνιση των ανθρωπίνων αναγκών με τις ανάγκες ενός υγιούς περιβάλλοντος απαιτεί νέους τρόπους χρήσης και διαχείρισης του νερού. Ένας από τους τομείς που χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη κατανάλωση είναι και η γεωργία .
    Το σχολείο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ώστε η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα (αγρότες) να συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που απειλούν το μέλλον, που απειλούν τον νέο πληθυσμό (τα παιδιά τους!), αλλά και να κατανοήσει ότι η υπερβολική και αλόγιστη σπατάλη δεν φέρνει τελικά θετικά αποτελέσματα και οικονομικά οφέλη και ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην υιοθέτηση πιο βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον δράσεων και συμπεριφορών.
    Η προσπάθεια του σχολείου να παρουσιάσει και να προβάλει ένα μοντέλο αξιοποίησης της τεχνολογίας προς την κατεύθυνση της «πράσινης εκπαίδευσης» μπορεί να συμβάλει σε αυτή την εξέλιξη, σε μικρή κλίμακα, η οποία όμως μπορεί να επεκταθεί και να μετατραπεί σε «πράσινη αγροτική ανάπτυξη» σε συνεργασία με φορείς όπως ο Δήμος και η Περιφέρεια, ακόμη και το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να γενικευτούν, να δοθούν κίνητρα για αλλαγές (π.χ. χρηματοδότηση συστημάτων στάγδην άρδευσης, έκπτωση στη νυχτερινή κατανάλωση ρεύματος για βραδινό πότισμα που είναι πιο αποδοτικό κ.λπ.)
    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τη σημαντική δωρεά του αρδευτικού συστήματος για τον κήπο μας καθώς και την αφορμή και δυνατότητα που μας δώσανε να μιλήσουμε για αυτά τα σημαντικά ζητήματα της διαχείρισης του νερού και να παρουσιάσουμε το αποτύπωμα Erasmus+ που άφησε η πολύχρονη ενασχόλησή μας με αυτά τα ζητήματα.

    ERASMUS DAYS 2024 MEΡΟΣ A’ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ERASMUS DAYS 2024

     
    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, διά του Διευθυντή του , είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την 12χρονη πορεία του στους δρόμους του Erasmus+ στα πλαίσια της συμμετοχής του σε Διημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου, στα Γιάννενα (Τετάρτη 16/10/2024 και την Πέμπτη 17/10/2024), στην αίθουσα εκδηλώσεων στο κτίριο των ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ του ΚΡΑΤΟΥΣ – Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου.
    Η πόλη των Ιωαννίνων, μας υποδέχθηκε με ένα βαρύ, υγρό και ομιχλώδες πρωινό που με το πέρασμα της ώρας εξελίχθηκε σε μια ηλιόλουστη, ζεστή και φωτεινή ημέρα. Μια πορεία ίδια με αυτή του σχολείου μας προς το Φως,
    Η εκδήλωση , όπως και η συμμετοχή μας εντάσσεται στο πλαίσιο των «Erasmus Days 2024», που στόχο έχει την προβολή και τη διάχυση του έργου Erasmus+ που υλοποιήθηκε/υλοποιείται σε σχολεία και φορείς εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ηπείρου.
    Αποτελεί εξαιρετική τιμή για το σχολείο μας η ένταξή μας σ’ αυτή την ουσιαστική, παραγωγική και δημιουργική συνάντηση και για αυτό οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στην Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου , κα Μαρίνα Μπέση.
    Για το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας , αυτή η συμμετοχή και παρουσίαση ήταν η πρώτη εκδήλωση για τις Erasmus days 2024.
    Έπεται συνέχεια, αύριο , στην αυλή του σχολείου, στην αυλή μας.

    «ΔΙΗΛΘΟΜΕΝ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΣ …» (στα ελληνικά) και με τον τίτλο «THROUGH  FIRE AND WATER …» (στα Αγγλικά).

     

    Με μεγάλη υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε τις ηλεκτρονικές  εκδόσεις του βιβλίου με τίτλο

    «Διήλθομεν διά πυρός και ύδατος …» (στα ελληνικά) , διαβάστε εδώ:  ΔΙΗΛΘΟΜΕΝ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΣ … 

    και με τον τίτλο «Through  fire and water …» (στα Αγγλικά), read here: Through fire and water …

    Μια εκδοτική  πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας  με αφορµή τις πλημμύρες, τις φωτιές, τους παρατεταμένους καύσωνες, την απορρύθµιση των εποχών, την ξηρασία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα , την Κλιματική Βλάβη του Πλανήτη μας.

    Οκτώ + μία ιστορίες από οκτώ καταξιωμένες και βραβευμένες συγγραφείς:

    Γλυκερίας Γκρέκου, ¨Φο και Πι, να σώσουµε τη γη!¨

    Σοφίας Καλογερίδου, ¨Ένας αλλιώτικος Πήτερ Παν¨

    Ναντίνας Κυριαζή, ¨Το Σκιάχτρο συναντά τον Πήτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ¨

    Σύρµως Μιχαήλ, ¨Ο Σκιάχτρος¨

    Βασιλικής Νευροκοπλή, ¨Η Αχτιδοϋφάντρα¨

    Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου, ¨Το πικ-νικ στην αλάνα¨

    Ελισάβετ Τάρη, ¨Η γιορτή της πράσινης ελπίδας¨

    Σοφίας Τσιάµη, ¨Πλανήτης Γη: Τα πάνω κάτω έχουν ‘ρθεί¨

    ∆ηµητρίου Κατσαβού, ¨Ναυαγός, καταµεσής του θεσσαλικού κάµπου¨ …

     

    Η δράση υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του » Δεκέμβρη των παραμυθιών¨ ενός θεσμού φιλαναγνωσίας και προβληματισμού του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας και εντάσσεται στα πλαίσια της στοχοθεσίας της ∆ιαπίστευσης Erasmus+2021-2027.