Προγράμματα

    Ιανουάριος 2014
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Δεκ   Φεβ »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Monthly Archives: Ιανουάριος 2014

    ΑΞΙΟΙ ΜΙΜΗΤΕΣ

    Ένα μικρό «παράρτημα» απέκτησε το «Ινστιτούτο PROLEPSIS» με έδρα το Δημοτικό σχολείο Κουλούρας.

    Οι μαθητές του σχολείου εμπνευσμένοι από την αγάπη, τη φροντίδα, το αμείωτο ενδιαφέρον και τη ευαισθησία των ανθρώπων του προγράμματος «Σίτισης και προώθησης Υγιεινής  Διατροφής» καθώς και αισθανόμενοι την αποτελεσματικότητα του προγράμματος στην επίλυση υπαρκτών προβλημάτων, αποφάσισαν να τους μιμηθούν.

    Έχοντας κατά νου ότι πάντα κάποιοι είναι πιο αδύναμοι από εμάς και ότι πάντα κάποιος θα έχει και τη δικιά μας ανάγκη, οργάνωσαν με τις μικρές τους δυνάμεις αλλά με πολύ αγάπη, φροντίδα , υπευθυνότητα και διάθεση προσφοράς το δικό τους «Πρόγραμμα σίτισης».

    Δικαιούχοι του προγράμματος τα πουλιά του χειμώνα που δυσκολεύονται να βρουν τροφή και συχνά μένουν νηστικά.

    Σχεδίασαν λοιπόν, το πλάνο τους, οργάνωσαν τις δράσεις τους, συγκέντρωσαν τα υλικά τους (φρούτα , καρπούς?), φρόντισαν να τηρούν τις προδιαγραφές της σωστής και ακίνδυνης (υγιεινής;) τροφής για τα πουλιά (όχι αλατισμένους καρπούς?), δημιούργησαν ελκυστικές συνθέσεις(διότι στο φαγητό δε φτάνει μόνο η γεύση αλλά και το σερβίρισμα?) και να το αποτέλεσμα:

    Περήφανοι και με την αίσθηση ότι προσφέρουν σημαντική υπηρεσία στην ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνίας των πουλιών (σπουργίτια, αγριοπερίστερα? που δυστυχώς όλο και λιγοστεύουν στον ουρανό της περιοχής μας) και με τη διακριτική παρουσία των δασκάλων τους (συμπαραστάτες και βοηθοί) επισκέφθηκαν τα χωράφια όπου μαζεύονται τα πουλιά και τοποθέτησαν τις τροφές στο χώρο τους.

    Το «Πρόγραμμα σίτισης» των πουλιών θα κρατήσει έως την Άνοιξη οπότε τα πουλιά θα είναι σε θέση να αναζητούν και να βρίσκουν μόνα τους την τροφή που θα τους παρέχει η ανθισμένη και αναγεννημένη φύση. Γιατί, όπως εξηγήθηκε και από τους δασκάλους, δεν θα ήταν σωστό να συνεχιστεί σε μόνιμη βάση γιατί τα πουλιά θα εθιζόταν στην έτοιμη τροφή και θα σταματούσαν να την αναζητούν.

    Όλη αυτή η όμορφη, γεμάτη ευαισθησία και μηνύματα δραστηριότητα ήταν ενταγμένη στα πλαίσια δράσεων του Ευρωπαϊκού προγράμματος (Comenius) που συμμετέχει το σχολείο μας, με τίτλο «Our nature is art. Let?s share it».