Προγράμματα

    Μάρτιος 2014
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ   Μαΐ »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Monthly Archives: Μάρτιος 2014

    «Πρόσκληση για συμμετοχή σε Διαγωνισμό Κατασκευής Σκιάχτρου»

    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, στο πλαίσιο της υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius, με θέμα: «Our nature is art. Let?s share it», στο πλαίσιο της υλοποίησης Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με θέμα: «Δημιουργία, συντήρηση λαχανόκηπου στην αυλή», και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (Σχολικές Δραστηριότητες), προσκαλεί τις σχολικές μονάδες της Ημαθίας να συμμετέχουν σε Διαγωνισμό Εικαστικής Κατασκευής, με θέμα:

    «Το σκιάχτρο».

    Ο διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να αξιοποιήσουν απλά, φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά και να δημιουργήσουν το δικό τους σκιάχτρο ? σύμβολο της ευφορίας της γης, αντικείμενο της λαϊκής τέχνης και φαντασίας αλλά και σύμβολο του ?εξορκισμού των φόβων?.

    Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να κατασκευάσουν με απλά, φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά ένα σκιάχτρο σε ανθρώπινες διαστάσεις (ύψους 1,70 μ.) ακολουθώντας τα χρώματα, τη δομή και τη μορφή των «παραδοσιακών» σκιάχτρων. Το κάθε έργο θα πρέπει να είναι τοποθετημένο σε βάση και να συνοδεύεται από καρτελάκι, στο οποίο θα αναγράφονται ευκρινώς τα ονοματεπώνυμα των δημιουργών, η τάξη και το σχολείο τους. Τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας (κος Κατσαβός Δημήτριος, 2331097278).

    Το σύνολο των παραγόμενων έργων θα εκτεθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης της Βέροιας, τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου (ο τόπος και ο χρόνος θα προσδιοριστούν με επόμενο έγγραφο). Οι επισκέπτες της έκθεσης (μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων σχολείων στο πρόγραμμα Comenius) θα κληθούν να ψηφίσουν το καλύτερο έργο. Το νικητήριο σχολείο θα παραλάβει τιμητικό έπαθλο ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι.

    Όσες σχολικές μονάδες επιθυμούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό παρακαλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (τηλεφωνικά στο 2331024588 ή ηλεκτρονικά στο grschdr@dipe.ima.sch.gr), μέχρι την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014.

    Ακολουθεί σε συνημμένο αρχείο η πρόσκληση συμμετοχής.

     

     

    Ο Δ/ντής Π.Ε. Ημαθίας

     

     

     

    Διονύσης Διαμαντόπουλος

     

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΚΙΑΧΤΡΟ

     

    ΜΙΑ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΛΙΤΣΑ ΨΑΡΑΥΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε , την περασμένη εβδομάδα, μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας.

    Ένα μεγάλο και βαρύ πακέτο που έφερε η ταχυδρόμος στο σχολείο έγραφε:

    Με αγάπη και νοσταλγία για τους μαθητές,

    Με εκτίμηση και συμπάθεια για τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας,


    Λίτσα Ψαραύτη.

    Η καταξιωμένη και αγαπημένη των παιδιών συγγραφέας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, το χειμώνα, στο σχολείο μας, είχε δηλώσει ικανοποιημένη και ενθουσιασμένη από την προετοιμασία και τη συμμετοχή των παιδιών στην πολύωρη κουβεντούλα που είχε μαζί τους και στις δραστηριότητες που υπήρξαν. Κατά δήλωσή της είχε εκτιμήσει ιδιαίτερα τη συνολική εικόνα που παρουσίασε το σχολείο, τη φιλοξενία, την αγάπη και τη ζεστασιά που εισέπραξε, το ενδιαφέρον για τα βιβλία που έδειξαν οι μαθητές, τις προσπάθειες που καταβάλλονται (και ήδη έχουν αποτελέσματα) για τη βιβλιοθήκη του σχολείου.

    Η κα Ψαραύτη εκφράζοντας έμπρακτα την αγάπη της για τα παιδιά του σχολείου μας, έστειλε ως αντίδωρο ένα μεγάλο αριθμό λογοτεχνικών βιβλίων δικών της και όχι μόνο, προσφορά προς το σχολείο μας και τη βιβλιοθήκη του.

    Η συγκεκριμένη ενέργεια μας τιμά ιδιαίτερα και μας κάνει περήφανους γιατί στις δύσκολες και άχρωμες μέρες που βιώνουμε, το να κερδίζεις την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και την αγάπη καταξιωμένων ανθρώπων και να στο δείχνουν έμπρακτα, υποστηρίζοντας το έργο σου, είναι η «άλλη» αξιολόγηση για την οποία κανείς δεν κάνει λόγο.

    Η Διεύθυνση, οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους προς τη φίλη, πλέον, συγγραφέα, κα Λίτσα Ψαραύτη και της εύχονται να δημιουργεί συνεχώς έργα, να πλάθει ήρωες και ιστορίες που θα αποτελούν εφόδια στη ζωή του κάθε παιδιού.

    ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 , το Δημοτικό σχολείο Κουλούρας, επισκέφθηκε  κλιμάκιο  του τμήματος  περιβάλλοντος του Δήμου Βέροιας και τοποθέτησε στην αυλή του σχολείου ειδικό κάδο κομποστοποίησης.

    Η δράση αυτή ήταν αποτέλεσμα άμεσης ανταπόκρισης σε αίτημα της Δ/νσης του σχολείου και στα πλαίσια της ανάγκης που προκλήθηκε σχετικά με την αξιοποίηση των υπολειμμάτων από την καθημερινή κατανάλωση φρούτων (φλούδες?) από τους μαθητές του σχολείου στα πλαίσια του προγράμματος Σίτισης και Υγιεινής διατροφής του Ινστιτούτου PROLEPSIS.

    Την όλη διαδικασία τοποθέτησης του κάδου ακολούθησε μια εκτενής ενημέρωση των μαθητών όλων των τάξεων από τους υπεύθυνους του προγράμματος.

    Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την Ελληνική εταιρεία αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ενημερώθηκαν για τη χρήση των κάδων (χαρτί, αλουμίνιο,?) για τη διαχείρηση των σκουπιδιών, για τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Ενημερώθηκαν επίσης, για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, μπαταριών, λαμπτήρων?

    Τέλος ενημερώθηκαν για την κομποστοποίηση, για το ποια προϊόντα είναι κατάλληλα και ποια όχι, τη διαδικασία παραγωγής οικολογικού λιπάσματος και τη συμμετοχή των παιδιών σ? αυτή.

    Προβλήθηκαν συνολικά τρία videos με τα παραπάνω θέματα και ακολούθησε συζήτηση όπου απαντήθηκαν πλήθος ερωτημάτων και αποριών των παιδιών .

    Ευχόμαστε τέτοιες δράσεις να γίνονται αιτία και αφορμή δημιουργίας στάσεων και συμπεριφορών από την πλευρά των μαθητών και απόκτησης δεξιοτήτων που θα είναι τα εφόδιά τους για μια πιο υπεύθυνη στάση και θέση απέναντι στο περιβάλλον και τη διαχείρισή του από τους ίδιους , αύριο, ως υπεύθυνων και ενεργών πολιτών.