Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    «Πρόσκληση για συμμετοχή σε Διαγωνισμό Κατασκευής Σκιάχτρου»

    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, στο πλαίσιο της υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius, με θέμα: «Our nature is art. Let?s share it», στο πλαίσιο της υλοποίησης Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με θέμα: «Δημιουργία, συντήρηση λαχανόκηπου στην αυλή», και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (Σχολικές Δραστηριότητες), προσκαλεί τις σχολικές μονάδες της Ημαθίας να συμμετέχουν σε Διαγωνισμό Εικαστικής Κατασκευής, με θέμα:

    «Το σκιάχτρο».

    Ο διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να αξιοποιήσουν απλά, φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά και να δημιουργήσουν το δικό τους σκιάχτρο ? σύμβολο της ευφορίας της γης, αντικείμενο της λαϊκής τέχνης και φαντασίας αλλά και σύμβολο του ?εξορκισμού των φόβων?.

    Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να κατασκευάσουν με απλά, φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά ένα σκιάχτρο σε ανθρώπινες διαστάσεις (ύψους 1,70 μ.) ακολουθώντας τα χρώματα, τη δομή και τη μορφή των «παραδοσιακών» σκιάχτρων. Το κάθε έργο θα πρέπει να είναι τοποθετημένο σε βάση και να συνοδεύεται από καρτελάκι, στο οποίο θα αναγράφονται ευκρινώς τα ονοματεπώνυμα των δημιουργών, η τάξη και το σχολείο τους. Τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας (κος Κατσαβός Δημήτριος, 2331097278).

    Το σύνολο των παραγόμενων έργων θα εκτεθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης της Βέροιας, τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου (ο τόπος και ο χρόνος θα προσδιοριστούν με επόμενο έγγραφο). Οι επισκέπτες της έκθεσης (μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων σχολείων στο πρόγραμμα Comenius) θα κληθούν να ψηφίσουν το καλύτερο έργο. Το νικητήριο σχολείο θα παραλάβει τιμητικό έπαθλο ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι.

    Όσες σχολικές μονάδες επιθυμούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό παρακαλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (τηλεφωνικά στο 2331024588 ή ηλεκτρονικά στο grschdr@dipe.ima.sch.gr), μέχρι την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014.

    Ακολουθεί σε συνημμένο αρχείο η πρόσκληση συμμετοχής.

     

     

    Ο Δ/ντής Π.Ε. Ημαθίας

     

     

     

    Διονύσης Διαμαντόπουλος

     

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΚΙΑΧΤΡΟ

     

    Comments are closed.