Προγράμματα

  Σεπτέμβριος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μαΐ    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

  Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 , το Δημοτικό σχολείο Κουλούρας, επισκέφθηκε  κλιμάκιο  του τμήματος  περιβάλλοντος του Δήμου Βέροιας και τοποθέτησε στην αυλή του σχολείου ειδικό κάδο κομποστοποίησης.

  Η δράση αυτή ήταν αποτέλεσμα άμεσης ανταπόκρισης σε αίτημα της Δ/νσης του σχολείου και στα πλαίσια της ανάγκης που προκλήθηκε σχετικά με την αξιοποίηση των υπολειμμάτων από την καθημερινή κατανάλωση φρούτων (φλούδες?) από τους μαθητές του σχολείου στα πλαίσια του προγράμματος Σίτισης και Υγιεινής διατροφής του Ινστιτούτου PROLEPSIS.

  Την όλη διαδικασία τοποθέτησης του κάδου ακολούθησε μια εκτενής ενημέρωση των μαθητών όλων των τάξεων από τους υπεύθυνους του προγράμματος.

  Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την Ελληνική εταιρεία αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ενημερώθηκαν για τη χρήση των κάδων (χαρτί, αλουμίνιο,?) για τη διαχείρηση των σκουπιδιών, για τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Ενημερώθηκαν επίσης, για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, μπαταριών, λαμπτήρων?

  Τέλος ενημερώθηκαν για την κομποστοποίηση, για το ποια προϊόντα είναι κατάλληλα και ποια όχι, τη διαδικασία παραγωγής οικολογικού λιπάσματος και τη συμμετοχή των παιδιών σ? αυτή.

  Προβλήθηκαν συνολικά τρία videos με τα παραπάνω θέματα και ακολούθησε συζήτηση όπου απαντήθηκαν πλήθος ερωτημάτων και αποριών των παιδιών .

  Ευχόμαστε τέτοιες δράσεις να γίνονται αιτία και αφορμή δημιουργίας στάσεων και συμπεριφορών από την πλευρά των μαθητών και απόκτησης δεξιοτήτων που θα είναι τα εφόδιά τους για μια πιο υπεύθυνη στάση και θέση απέναντι στο περιβάλλον και τη διαχείρισή του από τους ίδιους , αύριο, ως υπεύθυνων και ενεργών πολιτών.

   

  Comments are closed.