Προγράμματα

  Σεπτέμβριος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μαΐ    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

  Με γεμάτες τις αποσκευές τους εμπειρίες, εικόνες, συναισθήματα, αλλά και αρκετούς προβληματισμούς (αδελφοσύνη, ειρήνη, αλληλοσεβασμός γειτόνων?) επέστρεψαν από την Αττάλεια της Τουρκίας οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Our nature is art. Let?s share it.»

  Περήφανοι που και σ΄ αυτόν τον τόπο η Ελλάδα είναι παρούσα. Ακόμη και το όνομα της πόλης προέρχεται από τον δικό μας  Άτταλο. Μουσεία, μυθολογία, πρόσωπα παραπέμπουν στο δικό μας πολιτισμό, στα ελληνιστικά χρόνια.

  Επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους, αξιοθέατα, το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα ελληνικά διατηρητέα σπίτια, παρακολούθησαν διδασκαλίες και δρώμενα μέσα στο χώρο του σχολείου, τραγούδησαν, χόρεψαν, ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της γειτονικής χώρας.

  Στο περίπτερο που δημιούργησε η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου της Κουλούρας και παρουσίασε στην Τουρκία , εξέθεσαν όλες τις δημιουργίες και τις κατασκευές  που έφτιαξαν τα παιδιά στα πλαίσια της θεματολογίας του προγράμματος και πρόβαλλαν την Ελλάδα ως τόπο πολιτισμού, παράδοσης και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

  Αυτό που έκλεψε την παράσταση και δημιούργησε θετικές εντυπώσεις σε όλα τα παιδιά του σχολείου της Τουρκίας αλλά και στις αποστολές των υπολοίπων συνεργαζόμενων Ευρωπαϊκών σχολείων ήταν η έμπνευση που είχε η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου της Κουλούρας να δημιουργήσει ένα χειροποίητο ξυλόγλυπτο παιχνίδι στηριγμένο στην Ελληνική Μυθολογία και στη θέση των φρούτων (αντικείμενο του προγράμματος) μέσα σ? αυτή. Ήταν μια εξαιρετική ενέργεια που πέρα από το γεγονός ότι ευχαρίστησε παιδιά και μεγάλους που πέρασαν όλοι και έπαιξαν, είχε και την αποστολή του: να αναδείξει μέσα από την Ελληνική Μυθολογία το εύρος και το αγκάλιασμα του Ελληνικού πολιτισμού σε όλα τα επίπεδα.

  Συμπερασματικά, το ταξίδι των εκπαιδευτικών και των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας στην Αττάλεια της Τουρκίας ήταν επιτυχημένο από κάθε άποψη, αφού και οι στόχοι του συγκεκριμένου προγράμματος επιτεύχθηκαν, και η παρουσία της αποστολής ήταν κατά κοινή ομολογία πλήρης και ολοκληρωμένη αλλά και η προώθηση της χώρας μας σε επίπεδο ιστορίας, πολιτισμού, παράδοσης και τουριστικού ενδιαφέροντος έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  Τον Μάιο είναι η σειρά της χώρας μας να φιλοξενήσει τις αποστολές όλων των συνεργαζόμενων Ευρωπαϊκών σχολείων, και το σχολείο της Κουλούρας προετοιμάζεται ήδη, για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και παρουσία.

  Comments are closed.