Προγράμματα

  Ιανουάριος 2021
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Δεκ    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

  Παρουσία της κας Παπαγεωργίου Κατερίνας, Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του σχολείου καθώς και πλήθους γονιών, κυρίως των μικρών τάξεων, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας.

  Ενός σχολείου που, εδώ και χρόνια, παλεύει, αγωνίζεται, μέσα από ιδιαίτερες και αντίξοες συνθήκες, να σταθεί, να δημιουργήσει, να δώσει το στίγμα του στη Δημόσια Εκπαίδευση, με όραμα και στοχευμένη πορεία.

  Είναι ένα δικό μας στοίχημα που εκφράζεται απόλυτα και μέσα από τα λόγια του Διευθυντή Εκπαίδευσης Ημαθίας, κου Διαμαντόπουλου, στο μήνυμά του : « …  ο σημαντικότερος στόχος είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ανθρώπους με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και αγάπη για τη γνώση. Ανθρώπους με κοινωνική ευαισθησία, ενσυναίσθηση και ήθος, Να δημιουργήσουμε πολίτες με ελεύθερη σκέψη, με δημοκρατική συνείδηση και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Να καταφέρουμε δηλαδή να δημιουργήσουμε ανθρώπους με γνώσεις, αλλά και με ποιοτικό χαρακτήρα, όπως μας λέει ο Αριστοτέλης.
  Για να τα καταφέρουμε όλα αυτά είναι ανάγκη να επενδύσουμε σε πρακτικές που θα προτάσσουν τις αξίες της ανθρωπιστικής Παιδείας και θα μετατρέψουν τα σχολεία μας από χώρους απλής μετάδοσης γνώσεων σε χώρους ενθάρρυνσης της μαθησιακής διαδικασίας, καλλιέργειας της κριτικής σκέψης και της δημιουργικής φαντασίας. Ένα τέτοιο σχολείο θα μπορέσει τελικά να κάνει τον κόσμο καλύτερο, την κοινωνία μας πιο δίκαιη και τον άνθρωπο πιο ευτυχισμένο».

  Η κα Παπαγεωργίου, της οποίας η παρουσία και επιλογή να βρεθεί, συμβολικά, στο σχολείο μας, αποτελεί τιμή και, συγχρόνως, αναγνώριση των προσπαθειών μας, τόνισε το ρόλο της συμμετοχής των γονιών και της τοπικής κοινωνίας στην ανοδική πορεία του σχολείου και δήλωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης και υποστηρικτής κάθε πρωτοβουλίας και δράσης που το σχολείο αυτό αναλαμβάνει και αρωγός σε κάθε προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων, που, φυσικά, παρόλη τη θετική εικόνα, των δράσεων και των αποτελεσμάτων , δεν παύουν να υπάρχουν και να είναι πολλά.

  Ο Διευθυντής του σχολείου, κος Κατσαβός, έδωσε, με τη σειρά του, τις ευχές του σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ζήτησε συστράτευση από εκπαιδευτικούς και γονείς, και τόνισε στα παιδιά να αξιοποιήσουν αυτόν το χώρο, αυτό το κτίριο, αυτή την αυλή και να χτίσουν εντός του τις πιο όμορφες και στέρεες ανθρώπινες σχέσεις που ονομάζονται παιδικές φιλίες. Αυτές είναι που κρατάν στο χρόνο, αυτές στις οποίες πάντα επιστρέφουμε κι αυτές εν τέλει αποτελούν το ελιξήριο της νεότητας, υπό την έννοια, ότι μας κρατάνε πάντοτε παιδιά.

  Καλή χρονιά, λοιπόν, με υγεία, δημιουργικότητα, αισιοδοξία, σεβασμό και ανοχή για τον άλλο, προσπάθεια και αγώνα για προσωπική καλλιέργεια και ανάπτυξη.

   

  Comments are closed.