Προγράμματα

  Νοέμβριος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Οκτ    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  86 + Ευχαριστούμε…

      86 + ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, από το Δημοτικό σχολείο Κουλούρας

   

  Μια σημαντική μέρα ανέτειλε τη Δευτέρα 19/11/2012 στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας. Ημέρα κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης, συλλογικής ελπίδας και αισιοδοξίας.

  Κι αυτό, γιατί στα πλαίσια προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής διατροφής σε μαθητές Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων που υλοποιεί το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, με τη δωρεά του Ιδρύματος ΄΄Σταύρος Νιάρχος΄΄, συμπεριέλαβε και το δικό μας σχολείο.

  Μέσα στις πρωτόγνωρες, για τις νέες γενιές, δύσκολες, οικονομικά, συνθήκες και τα ανησυχητικά δεδομένα σχετικά με τις πιθανές συνέπειες στη διατροφή και την υγεία των παιδιών, καθώς επίσης και οι λανθασμένες, διατροφικές συνήθειες που κυριαρχούν στην καθημερινότητα των παιδιών, με την ανοχή γονιών και δασκάλων, αποτελεί σωτήρια και σωσίβια εξέλιξη η συμμετοχή του συνόλου των μαθητών του σχολείου μας στο παραπάνω πρόγραμμα.

  Στόχος του προγράμματος είναι η καθιέρωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, οι οποίες πέρα από την υγεία συνεισφέρουν και στην καλύτερη σχολική συμπεριφορά και επίδοση.

      Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

  Κάθε ημέρα δίνεται δωρεάν σε κάθε μαθητή του σχολείου ένα μικρό υγιεινό γεύμα που περιλαμβάνει:

  1)     ένα από τα εξής: σάντουϊτς με τυρί, γαλοπούλα (ή κοτόπουλο) και ντομάτα, αραβική πίτα ή τοστ με διπλό τυρί, κουλούρι Θεσσαλονίκης και τυρί, σπανακόπιτα με ελαιόλαδο (χορτόπιτα ή κολοκυθόπιτα) (διαφορετικό για κάθε ημέρα της εβδομάδας).

  2)     Γάλα λευκό (ή γιαούρτι λευκό) 3 φορές την εβδομάδα,

  3)     Ένα φρέσκο φρούτο εποχής κάθε ημέρα της εβδομάδας.

  Τα παιδιά, οι γονείς και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εκφράζουν δημόσια τις θερμές τους ευχαριστίες προς: το

  ΄΄Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος΄΄ για τη φροντίδα και την  οικονομική υποστήριξη του κοινωφελούς έργου με σκοπό τη Σίτιση και Προώθηση Υγιεινής διατροφής των μαθητών, το Ινστιτούτο Prolepsis για την κοινωνική του ευαισθησία, τον υψηλό επιστημονικό έλεγχο και την αίσθηση υπευθυνότητας με την οποία παρακολουθεί το ξεκίνημα και την πορεία του προγράμματος, ερχόμενοι οι άνθρωποί του σε συνεχή επαφή με το σχολείο μας δηλώνοντας έτσι το απεριόριστο ενδιαφέρον τους για την ομαλή εξέλιξη και επιτυχία του προγράμματος. Άλλωστε και η παρουσία των υπευθύνων (από τη Αθήνα) στο σχολείο μας το πιστοποιεί.

  Ευχαριστούμε επίσης τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ημαθίας, κ. Διαμαντόπουλο για τις υποστηρικτικές του ενέργειες και το ειλικρινές ενδιαφέρον του και τη συμμετοχή του στην εξεύρεση λύσεων που ξεφεύγουν των εκπαιδευτικών θεμάτων και αγγίζουν θέματα-προβλήματα της κοινωνίας.

  Η υποστήριξη όλων των παραπάνω φορέων και προσώπων μας οπλίζει με δύναμη και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, με τη σιγουριά ότι θα βρίσκουν πάντοτε απήχηση σε ανθρώπους που θα τις αξιολογούν σωστά.

  Άλλωστε, η πληρωμή μας είναι μεγάλη: Τα ευχαριστημένα, φωτεινά και χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών του σχολείου μας.

   

                                                                          

  Comments are closed.