Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ

    Στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας βρέθηκαν μαθητές, , γονείς και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας σε μια εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών. Με κεντρικό σύνθημα «Ανακύκλωση στους Μπλε κάδους» οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού, γιαλιού κ.λ.π. και τρόπους ένταξής της στην καθημερινή τους ζωή που αυτό, τελικά, είναι και το ζητούμενο.

    Μέσα από ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του «Λούνα παρκ της Ανακύκλωσης» έγινε κατανοητό ότι η Ανακύκλωση είναι μια καθημερινή συνήθεια που μπορούμε να την υιοθετήσουμε όλοι και με ευκολία. Τονίστηκε επίσης, η αναγκαιότητά της για το μέλλον και την προστασία του περιβάλλοντος.

    Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, που εδώ και χρόνια στηρίζουν την έννοια της Ανακύκλωσης και της Αειφορίας με έργα και όχι με λόγια και θεωρίες, συμμετείχαν, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Together We Can Do So Much” που ορίζει ως πλαίσιο ανάπτυξής του την Ανακύκλωση.  Έτσι, δόθηκε η ευκαιρίαστους μαθητές να εμπλουτίσουν τη φαρέτρα τους με νέες ιδέες, τρόπους, πρακτικές προώθησης μέσα από τα γεμάτα μηνύματα και συμβολισμούς παιχνίδια και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της εκδήλωσης.

    Ιδιαίτερο ρόλο στην αποστολή είχαν οι μαθητές της Στ΄τάξης που συμμετείχαν, γιατί είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στο ¨2ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων» , ένα καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας. Οι μαθητές μας θα παρουσιάσουν την εισήγησή τους με θέμα ¨Αγαπώ τη φύση, φροντίζω το περιβάλλον, κάνω ανακύκλωση¨ όπου θα θίξουν τις ευθύνες μας ως παιδιά, ως πολίτες, ως φορείς, ώστε να κάνουμε τις θεωρίες καθημερινή πρακτική του καθενός μας.

    Comments are closed.