Προγράμματα

  Ιούνιος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μαΐ    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

  Με μια συμβολική μεν αλλά πολύ ουσιαστική και πρακτική πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιαςξεκίνησε ο κύκλος δράσεων Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής που υιοθέτησε από φέτος το Δημοτικό σχολείο Κουλούρας με το γενικό τίτλο «στη γωνιά μας κόκκινο τ’ αναμμένο τζάκι,Δεκέμβρης, ένας παραμυθένιος μήνας …». Ολόκληρος ο κύκλος του Παραμυθένιου Δεκέμβρη εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Together We Can Do So Much” .

  Στόχος της συγκεκριμένης δράσης, η γνωριμία με τον απέραντο και θαυμαστό κόσμο των βιβλίων και των εκδόσεων, η καλλιέργεια της αγάπης προς το βιβλίο, η προσπάθεια υιοθέτησης θετικής στάσης προς την Ανάγνωση, η συνειδητοποίηση της δυνατότητας μετάβασης του καθενός στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, των ιστοριών και των ηρώων τους.

  Κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των διευθυντών του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης κατέστη δυνατή η έκδοση Ατομικών Καρτών Δανεισμού για κάθε μαθητή του σχολείου έτσι ώστε αυτό το μικρό ορθογώνιο αντικείμενο να αποτελεί το ερέθισμα και το εισιτήριο για την είσοδό τους στον μαγικό κόσμο της βιβλιοθήκης και της αξιοποίησής του.

  Το σύνολο των αιτήσεων κατέθεσε στην υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης , συμβολικά, μία από τις μητέρες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που συνόδευαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τους μαθητές.

  Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε μια διαδικασία γνωριμίας και εξοικίωσης με το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του. Μάθανε πώς να αναζητούν το βιβλίο που τους ενδιαφέρει, πώς να το δανείζονται, τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το δανεισμό, διάβασαν βιβλία, προχώρησαν στον πρώτο δανεισμό τους.

  Το ταξίδι της γνώσης, της ψυχαγωγίας, του παραμυθιού και της αναγνωστικής απόλαυσης ξεκίνησε …

  Καλά ταξιδέματα μικροί μου αναγνώστες ….

  Comments are closed.