Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΣΕ ΔΙΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (TCA) ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

     
    Μια ακόμη σημαντική στιγμή Erasmus καταγράφεται στο πλούσιο ημερολόγιο του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας.
    Στις 28 με 31 Μαρτίου 2023, θα είμαστε ένας από τους τέσσερις φορείς της χώρας μας που επιλέχθηκαν για να συμμετέχουν, υπό την ομπρέλα της Εθνικής μας Μοναδας (Ι.Κ.Υ.) στη Διεθνική Δραστηριότητα Συνεργασίας (TCA) με θέμα: « CONSORTΙUM-CHALLENGES AND OPPORTUNITIES» που θα πραγματοποιηθεί στο ΜΠΕΡΚΓΕΝ της ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ.
    Η συνάντηση-σεμινάριο αφορά αποκλειστικά συντονιστές κοινοπραξιών κινητικότητας ΚΑ120-SCH, KA120-VET KAI KA120-ADU (την ιδιότητα του συντονιστή κοινοπραξίας την κατέχουμε, ως σχολείο, μέσω της εγκεκριμένης Διαπίστευσης Erasmus 2021-2027).
    Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Δραστηριοτήτων Συνεργασίας και Κατάρτισης (Training and Cooperation Activities – TCAs). Οι Δραστηριότητες Συνεργασίας και Κατάρτισης διοργανώνονται από τις Εθνικές Μονάδες των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus+ και στόχος τους είναι η βελτίωση της ποιότητας στη συνολική εφαρμογή του προγράμματος συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αύξηση του αντίκτυπου του προγράμματος σε συστημικό επίπεδο. Παρέχουν ένα βήμα για διάλογο πάνω σε θέματα ευρωπαϊκών και εθνικών προτεραιοτήτων που αποτελούν κοινό τόπο ενδιαφέροντος, συνεισφέροντας στην ανταλλαγή ιδεών, ορθών πρακτικών, καθώς και στην προώθηση της ποιότητας της εκπαίδευσης και των συστημάτων κατάρτισης των συμμετεχουσών χωρών.
    Εκτός των παραπάνω, θα μας δοθεί η δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με συναδέλφους διαπιστευμένων σχολείων Erasmus από όλη την Ευρώπη (Δικτύωση συντονιστών των κοινοπραξιών κινητικότητας), να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς, να ζυγίσουμε τους στόχους και τις επιδιώξεις μας και να διερευνήσουμε με βάση αυτά, τη δυνατότητα ανταλλαγής καλών πρακτικών, συνεργασιών και κοινών δράσεων (Προετοιμασία για μελλοντικές συνεργασίες).
    Για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, ευχαριστεί το Ι.Κ.Υ., ευχαριστεί το Erasmus, για τους δρόμους που μας ανοίγει, εδώ και χρόνια, να προχωράμε, κάθε φορά και ένα βήμα παραπέρα, για την ελπίδα και το όνειρο που τα μετατρέπει σε πραγματικότητα, σε πράξη, ώστε, δάσκαλοι, μαθητές και τοπική κοινωνία ¨να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα¨.

    Comments are closed.