Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΕΠΕΙΔΗ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ … (ΜΑΘΗΤΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ)

     
    Με την υποστήριξη και ενεργό παρουσία του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, που φρόντισαν και για την « βρώσιν και πόσιν» των μαθητών, δάσκαλοι και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Κουλούρας, δημιούργησαν μια εξαιρετικά αποκριάτικη ατμόσφαιρα, στην αυλή του σχολείου, τιμώντας, καθώς της πρέπει, την Τσικνοπέμπτη.
    Ο γυμναστής του σχολείου μας, οργάνωσε, προετοίμασε και διηύθυνε την εκδήλωση στο σύνολό της, όπου , σε ισόποσες δόσεις, τα παιδιά ήρθαν τόσο σε επαφή με τη λαϊκή παράδοση όσο και με το ξεφάντωμα και τη διασκέδαση.
    Μαθητές όλων των τάξεων, αλλά και δάσκαλοι και γονείς παρουσίασαν λαϊκά δρώμενα, τραγούδια και χορούς της αποκριάς (Όταν πήγα κυρά μου στο … Χασάπη, Μπαμπόγρια, Παντρεύουνε τον κάβουρα, Σκούπα, Ζερβόδεξος …), χόρεψαν, τραγούδησαν, γλέντησαν.
    Μάλιστα, στο τέλος, την πρωτοβουλία πήραν οι μαθητές οι οποίοι κήρυξαν την έναρξη του πάρτυ-μασκέ, οδηγούμενοι σε ένα ξέφρενο πανηγύρι χαράς, που περιελάμβανε χορούς και τραγούδια, ¨ποικίλης ύλης¨, λάτιν, ντίσκο, νησιώτικα, κρητικά, μακεδονίτικα μα και ζεϊμπέκικα και ανατολίτικα που η πλειοψηφία των μαθητών μας ξεδίπλωσαν το εντυπωσιακό ταλέντο τους.
    Και όχι μόνο οι μαθητές …
    Εννοείται, βέβαια, πως νηστικό αρκούδι δε χορεύει και γι’ αυτό φρόντισαν δυνάμεις ¨εκ των έσω¨ …
    Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ ξεχωριστά συγχαρητήρια στην ψυχή της μέρας, τον γυμναστή μας, Παναγιώτη Αρσενίου.
    Και του χρόνου με υγεία.
    (Λυπούμαστε, αλλά απ’ το πάρτυ , για το ξέφρενο κομμάτι του, δεν υπάρχει φωτορεπορτάζ, διότι υπήρξε λογοκρισία!!!)

    Comments are closed.