Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΜΜΕ

    (στα πλαίσια των Προγραμμάτων : «Our nature is art. Let s share it» του  Comenius και «Σίτισης και υγιεινής διατροφής του Prolepsis).

    Μέσα σ?ένα φιλόξενο περιβάλλον, αυτό του συνεταιριστικού εργοστασίου της ΑΛΜΜΕ ξεναγήθηκαν τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας από την υπεύθυνη κυρία Αφροδίτη Φιλίντα.

    Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλη την πορεία της Ροδακινιάς και των καρπών της, του δέντρου που αποτελεί την αποκλειστική, σχεδόν, καλλιέργεια της περιοχής μας, από το φύτεμα έως την ετήσια διαδικασία παραγωγής (κλάδεμα-αραίωμα-ωρίμανση-συγκομιδή-επεξεργασί-τυποποίηση-εξαγωγές).

    Η όλη δράση ήταν ενταγμένη στις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με τίτλο «Our nature is art. Let?s share it» στο οποίο συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας σε συνεργασία με άλλα έξι σχολεία ευρωπαϊκών χωρών (Ισπανία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία) καθώς και του Προγράμματος  «Σίτισης και υγιεινής διατροφής» του Prolepsis).

    Ο Διευθυντής και η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου ευχαριστούν θερμά το Διευθυντή του εργοστασίου κο Αλαγκιοζίδη, τον πρόεδρο κο Μπαλτζή Ευάγγελο για την άψογη φιλοξενία τους, την κα Αφροδίτη Φιλίντα για τη λεπτομερή και με παιδαγωγική υπομονή και επάρκεια ξενάγηση και παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής των προϊόντων του εργοστασίου και τον κο Ιορδάνη Κιρακλίδη

    για τη βοήθεια, εξυπηρέτηση και το κέρασμα που επιφύλαξε σε μαθητές και δασκάλους, επισκέπτες.

    Τέλος ευχαριστούμε την Λιλιοπούλου Δήμητραγια την πρόθυμη διαμεσολάβηση με τους υπευθύνους του εργοστασίου και τη διευκόλυνση της επαφής μας μαζί τους.

    Συμπερασματικά, ήταν μια πολύ καλή μέρα που έφερε τα παιδιά του σχολείου σε επαφή με το μόχθο και τον ιδρώτα των πατεράδων και των παππούδων τους αλλά και με την αίσθηση της ικανοποίησης που νιώθουν όταν οι κόποι παίρνουν το δρόμο τους και δικαιώνονται.

     

    Comments are closed.