Προγράμματα

    Φεβρουάριος 2023
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Ιαν   Μαρ »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 1 Φεβρουαρίου 2023

    ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ … ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, στα πλαίσια της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό σχέδιο Erasmus+, “Language, Learning via Literature”.

     
     
    Προετοιμάζοντας το επόμενο ταξίδι για τη Ρουμανία, στα πλαίσια ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus+, στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, μαθητές και δάσκαλοι δουλεύουν πυρετωδώς.
    Ανάμεσα στα άλλα, παρουσιάσεις (για αγαπημένο μας συγγραφέα ή ποιητή), εισηγήσεις (για συμμετοχή σε συνέδριο), δημιουργήσαμε κι ένα παραμύθι.
    Η ιδέα είναι η εξής: Στηριζόμαστε σε ένα κλασικό παραμύθι και με βάση αυτό δημιουργούμε ένα νέο, με σύγχρονους προβληματισμούς και ένταξη των νέων δεδομένων της καθημερινότητάς μας (διαδίκτυο, κινητά τηλέφωνα, social media …).
    Εμείς, επιλέξαμε το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, «Το ασχημόπαπο», μεταφέροντας την ιστορία μας στους ανθρώπους, στα παιδιά, προσαρμόζοντας τα ζητούμενα και τους προβληματισμούς σε σύγχρονα θέματα διαπραγμάτευσης (bullying, internet, social media, cyberbullying …).
    Σε πρακτικό επίπεδο, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με τον παραδοσιακό τρόπο (χαρτί και μολύβι), με δημιουργία κειμένων απ’ όλους τους μαθητές, τα οποία στη συνέχεια υπέστησαν μια, επίσης, συλλογική επεξεργασία ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο κείμενο, το οποίο καθαρόγραψαν στο word.
    Για την εικονογράφηση, υπήρξε δραματοποίηση των σκηνών με παράλληλη αξιοποίηση τεχνολογικών μέσων, συσκευών και προγραμμάτων (φωτογραφίζοντας με τη χρήση κινητού, αποθήκευση φωτογραφιών στον υπολογιστή, επεξεργασία φόντου, χρήση καλλιτεχνικών εφέ στο word, χρήση εφαρμογών όπως: Power Point, Remove Background, Bookcreator…), απλά στη χρήση από τους μαθητές, με εντυπωσιακά, ωστόσο, αποτελέσματα.
    Προς το παρόν, πάρτε μια γεύση από την προετοιμασία, το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η ανάρτησή του παραμυθιού, ολοκληρωμένου.