Προγράμματα

    Απρίλιος 2021
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ   Μαΐ »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 24 Απριλίου 2021

    Στο Φως της ¨Ηλιαχτίδας¨ και της Ανάστασης

    (Το παραμύθι μπορείτε να το δείτε και να το διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο, με τη μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου):

    https://read.bookcreator.com/6GXqxeTyOoYSDfape3VWdvYoGhE2/KiGmvTD7Qzuzzzs-S6700Q

    Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε να μας πλημμυρίσουν η χθεσινή παρουσίαση του παραμυθιού «Μια ηλιαχτίδα» της Σοφίας Παυλίδου, με την αφήγηση της Ελισάβετ Τάρη.

    Μελαγχολία, Λύπη, Νοσταλγία, Θυμός, αλλά και Πείσμα και Ελπίδα ότι θα έρθουν οι καλές μέρες, οι μέρες της επαφής και της επικοινωνίας, ξανά πίσω. Οι μέρες που θα κοιταζόμαστε στα μάτια χωρίς τη μεσολάβηση της οθόνης του υπολογιστή, που θα μυρίζουμε την παρουσία του άλλου, δίπλα μας, χωρίς το αποστειρωμένο φίλτρο της μάσκας. Και προπαντός, χωρίς το φόβο και την καχυποψία που διαβρώνει, θέλουμε δε θέλουμε να το πιστέψουμε, τις ανθρώπινες σχέσεις.

    Να ανοίξουν διάπλατα , πάλι, οι πόρτες του σχολείου και να υποδεχθούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Να υποδεχτούμε την Αγάπη, της ζωής και του παραμυθιού.

    Να μιλήσουμε, να τρέξουμε, να παίξουμε, να αγγίξουμε ο ένας τον άλλο. Και ναι, να φιλοξενήσουμε φίλους, μέλη της οικογένειας του σχολείου μας, που δε ζουν μαζί μας, αλλά είναι πάντα δίπλα μας, τη Σοφία, την Ελισάβετ …, και μαζί τους να δημιουργήσουμε ξανά …, όπως τόσο όμορφα μάθαμε να το κάνουμε, όλοι μαζί, εδώ και χρόνια, τώρα …

    «…Μία ηλιαχτίδα… να διαπεράσει και τη μοίρα μας. Μία ηλιαχτίδα, να ελευθερωθούμε ..Να! Κάτι σαν ελπίδα , που ‘ρχεται σαν ηλιαχτίδα , που διαλύει το σκοτάδι μέσα μας και φέρνει το φως … ένα πέρασμα μέσα από τα βάθη της ψυχής …»

    Η Δ/νση του σχολείου ευχαριστεί θερμά τη Σοφία Παυλίδου και την Ελισάβετ Τάρη, τη Σοφία Αναγνώστη,   για όλα (όσα μπορεί να χωρέσει αυτό το ¨΄όλα¨ .

    Ευχαριστεί επίσης, τη μουσικό Μοσχοπούλου Αναστασία για την πολύτιμη βοήθειά της, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για κάθε μορφής υποστήριξη ή διευκόλυνση, τους μικρούς και θαυματουργούς μαθητές καθώς και τους γονείς τους που, σταθερά, κρύβονται πίσω από κάθε προσπάθειά τους. Τέλος, ευχαριστεί την κα Αντωνία Χαρίση, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας που μας τίμησε με την παρουσία της.