Προγράμματα

    Δεκέμβριος 2019
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Νοέ   Φεβ »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 4 Δεκεμβρίου 2019

    ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΑΡΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ «ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ»

    Ο φετινός «Δεκέμβρης των Παραμυθιών» του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας ξεκινάει με καλεσμένη τη συγγραφέα Ελισάβετ Τάρη.

    Κι αυτό δεν είναι τυχαίο.

    Θα ακούσατε, φανταζόμαστε, στις ειδήσεις για έναν καινούριο δράκο που έχει κλέψει και φυλακίσει έναν μεγάλο αριθμό παραμυθοηρώων. Και συνεχίζει ακάθεκτος δηλώνοντας ότι θα τους συλλάβει όλους.

    Όπως καταλαβαίνετε, χωρίς παραμυθοήρωες δεν μπορεί να υπάρχουν παραμύθια. Σε μια τέτοια εξέλιξη, εκτός των άλλων, κινδυνεύει και ο δικός μας καθιερωμένος και προγραμματισμένος «Δεκέμβρης των παραμυθιών».

    Καλέσαμε λοιπόν την κα Τάρη, επειδή έχει ασχοληθεί με το θέμα, τόσο ως συγγραφέας, όσο και ως νομικός, για να μας ενημερώσει για τις σχετικές εξελίξεις και για την πιθανότητα να εξευρεθεί μια λύση.

    Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι η παρουσία σας είναι απαραίτητη. Για να μάθετε από πρώτο χέρι, ποιος είναι αυτός ο περιβόητος παραμυθοδράκος, γιατί κλέβει και φυλακίζει τους παραμυθοήρωες, τι προσπάθειες γίνονται για να μεταπεισθεί, ποιοι προσπαθούν, τι του τάζουνε για να του αλλάξουν γνώμη …

    Επιτέλους, θα επανέλθει η κατάσταση στην πρότερη παραμυθένια πραγματικότητα;

    ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ …

    «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά». Για μια ακόμη φορά εφαρμόζουμε στην πράξη το παραπάνω σύνθημα που αποτελεί και τον τίτλο και την ουσία του προγράμματος Erasmus+ που υλοποιούμε «Together We Can Do So Much».

    Για μια ακόμη φορά, μια πρωτοβουλία της Εκπαιδευτικού του Σχολείου, Σοφίας Αναγνώστη και της «δια βίου» δασκάλας του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, κας Σοφίας Παυλίδου, βρήκε αμέριστη υποστήριξη από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και βοήθεια από τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου. ¨ολοι μαζί, προσπάθησαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο χώρο του σχολείου, καταθέτοντας φαντασία, δημιουργικότητα και μεράκι.

    Με υλικά της φύσης καθώς και άχρηστα, επαναχρησιμοποιούμενα υλικά δημιούργησαν ένα απίστευτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό, μεταμορφώνοντας την προκάτ αίθουσα διδσακαλίας σε ένα πέτρινο, πραγματικά Παραμυθόσπιτο των Χριστουγέννων.

    Αυτό το σπίτι, το σχολείο μας, θα φιλοξενήσει και φέτος το «Δεκέμβρη των παραμυθιών», υπό το γενικό τίτλο, για φέτος, «Κόκκινη κλωστή δεμένη …».

    ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ……