Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ¨BRAVO SCHOOLS¨ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ»

    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, σταθερά προσηλωμένο στις αρχές και τις προτεραιότητές του, με γνώση και ευαισθησία, εμπλέκοντας, πάντα, στις δράσεις του σχολείου, εκτός των μαθητών και εκπαιδευτικών του , γονείς και τοπική κοινωνία, ανάμεσα στα πολλά θέματα με τα οποία δραστηριοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, ήταν και τα θέματα Ανακύκλωσης. Και συγκεκριμένα η «Γνωριμία με τη χρήση των μπλε κάδων». Ένα πρόγραμμα με στόχο την παρακίνηση των κατοίκων στη ορθή χρήση των μπλε κάδων μέσα από δράσεις και επικοινωνιακές πρακτικές που εφάρμοσε. Η συγκεκριμένη δράση ήταν ενταγμένη στα πλαίσια της στοχοθεσίας του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο :   ¨Together We Can Do So Much¨.

    Οι δράσεις μας αυτές κατατέθηκαν και εντάχθηκαν στην πρωτοβουλία του «Bravo schools» και της «in action for a better world»  με τίτλο «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο». Μπορείτε πιέζοντας εδώ να δείτε περιληπτικά την πρόταση.

    Η πρωτοβουλία  in action for a better world «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» συνιστά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ελληνική κοινωνία επιδιώκοντας την ενεργό συμμετοχή των Υπεύθυνων Οργανισμών και των Ενεργών Πολιτών στην υιοθέτηση υπευθύνων πρακτικών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

    Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες -έναν κόσμο με αξιοπρεπή εργασία και καλή εκπαίδευση, χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών.

    Για να επιτευχθεί το όραμα που εκπροσωπούν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, απαιτείται η συμμετοχή και η συντονισμένη προσπάθεια όλων μας!

    Η διάκριση της πρωτοβουλίας in action, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα European Sustainability Awards 2019, ως το καλύτερο πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού οργανισμού στην Ευρώπη για τη διάδοση και ευαισθητοποίηση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενθαρρύνει όλους τους εμπλεκόμενους για τη συνέχιση του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος.

    Με τη βεβαιότητα ότι η πρωτοβουλία in action συνάδει τόσο με τους εθνικούς όσο και τους προσωπικούς στόχους του καθένα μας, ως Ενεργοί Πολίτες, σας καλούμε να αναλάβετε δράση και να  συμβάλλεται στην περαιτέρω εξέλιξή της!

    Μπορείτε κι εσείς να μας υποστηρίξετε , ψηφίζοντας την προσπάθειά μας.
    Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Πατάτε το παρακάτω link,

    https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/dhmotiko-sxoleio-koyloyras.469.html

      όπου ανοίγει η καρτέλα ψηφοφορίας και ψηφίζετε.
    Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

    Comments are closed.