Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΠΑΙΔΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ? ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ?ΚΟΥΛΟΥΡΑ!

    Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας μέρας Μουσείων, το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βεργίνας προχώρησαν σε μια επιθετική και πολλαπλά συμβολική ενέργεια: Οι Βασιλικοί παίδες, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από το Μουσείο και η υπεύθυνη μουσειοπαιδαγωγός-μουσειολόγος  κ. Φώτω Παπαργυρούδη, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας.

    Η παρουσίαση του προγράμματος στο χώρο του σχολείου (με τη συμμετοχή της μουσειοπαιδαγωγού, των παιδιών και του υλικού-μουσειοσκευής), ήταν πιλοτική και τα αποτελέσματα ήταν από θετικά έως ενθουσιώδη.

    Τα μικρότερα παιδιά (Γ? τάξη) συναρμολόγησαν ένα παζλ με δραστηριότητες των Βασιλικών παίδων και έφτιαξαν με πηλό αναμνηστικά με τον ήλιο της Βεργίνας.

    Η Δ? τάξη κατασκεύασε τη δική της  καυσία, είδος καπέλου που προστάτευε τους παίδες από τον ήλιο, ενώ η Ε? τάξη, αφού παρακολούθησε μια σύντομη προβολή, με τη βοήθεια ενός αντίγραφου αρχαίου αργαλειού, προσπάθησε να δημιουργήσει το δικό της υφαντό. Οι μαθητές της Στ τάξης δημιούργησαν και φόρεσαν αρχαίες ενδυμασίες.

    Κοινός παρονομαστής σ? όλες τις δραστηριότητες ήταν η ενθουσιώδης ανταπόκριση και συμμετοχή των παιδιών, η χαρά και η ικανοποίηση.

    Η κα Φώτω Παπαργυρούδη ευχαρίστησε τα παιδιά για την εξαιρετική ωριμότητα και τις πολλές γνώσεις που είχαν (άλλωστε πριν μια βδομάδα 10 παιδιά του χωριού μας βραβεύτηκαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής-κατασκευών με θέματα που κοινό παρονομαστή είχαν τη Βεργίνα, σε πρόγραμμα που υλοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουλούρας), και τους υποσχέθηκε ότι του χρόνου θα ξανάρθει μ? ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

    Συμπέρασμα;

    Όταν μαθητές και δάσκαλοι θέλουν οι άνθρωποι του Μουσείου μπορούν, αρκεί να συναντηθούν η ευαισθησία και η διάθεση για προσφορά και απ? τις δυο πλευρές.

    Comments are closed.