Προγράμματα

  Ιανουάριος 2021
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Δεκ    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Δ. ΣΧ. ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

  Για μια ακόμη χρονιά το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας και η Α΄τάξη υποδέχθηκαν κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Βέροιας αποτελούμενο από τον κο Κωνσταντίνο Πατρίκα, οδοντίατρο και την Χουλιάρα Λαμπρινή, επισκέπτρια υγείας με σκοπό την εξέταση των μικρών μαθητών και την καταγραφή της στοματικής-οδοντικής κατάστασής τους.

  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους συνέστησαν στα παιδιά τον σωστό τρόπο πλυσίματος των δοντιών και την ορθή χρήση της οδοντόβουρτσας, επισήμαναν τους μικροβιακούς κινδύνους και τις αιτίες που τους προκαλούν μέσα από παραστατικά και «ομιλούντα» σκίτσα.

  Στη συνέχεια εξετάστηκε το κάθε παιδί χωριστά, έγινε καταγραφή των προβλημάτων και δόθηκε έντυπο με οδηγίες και συστάσεις για τον κάθε γονιό, περιγράφοντας την κατάσταση του παιδιού τους.

  Τέλος στους μαθητές απονεμήθηκε ειδικό μετάλλιο αφού διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα ήταν περιορισμένα και μικρά και σαφώς καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά.

  Η παραπάνω διαπίστωση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τέτοιες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και πρόληψης βοηθούν στην ορθότερη και αμεσότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων ώστε να περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό οι συνέπειές τους.

  Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί τους κο Πατρίκα και κα Χουλιάρα για την πολύτιμη παρουσία τους στο σχολείο μας καθώς και την κα Αναγνώστη, δασκάλα της Α΄τάξης για την όλη προετοιμασία και οργάνωση της φιλοξενίας.

  Comments are closed.