Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΔΙΣΠΗΛΙΟ-ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ, Η ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (ή έτσι νομίζουμε, γιατί έχουμε κι άλλα πράγματα να ολοκληρώσουμε …).

     
    Μέρα ξεκούρασης, ξενοιασιάς και παιχνιδιού για τα παιδιά, χαλάρωσης για τους μεγάλους. Μετά από τρία χρόνια πρωτόγνωρων καταστάσεων (πανδημία) , που, ανάμεσα στα άλλα, μας στέρησε κι αυτή την ελάχιστη προσμονή και απόλαυση της ολοήμερης εκδρομής του σχολείου.
     
    Αφού επισκεφθήκαμε τον, εξαιρετικού ενδιαφέροντος, λιμναίο, παλαιολιθικό οικισμό του Δισπηλιού, κατευθυνθήκαμε προς το Δασάκι της Μεσοποταμίας, όπου απολαύσαμε τη Φύση στο μεγαλείο της (μιας και, τελευταία, μιλήσαμε πολύ για τις καταστροφικές συνέπειες των ενεργειών του ανθρώπου απέναντι στο περιβάλλον-EO4Edu), συγκρίναμε, υποθέτοντας, τον τρόπο ζωής των παραλίμνιων οικισμών του παρελθόντος, με τις σύγχρονες καταστάσεις, (αστικούς οικιστικούς οικισμούς, εξαφάνιση επαγγελμάτων, λύματα, αυτάρκεια τοπικών κοινωνιών-τοπικών προϊόντων).
     
    Ωστόσο, τα αφήσαμε όλα στην άκρη του μυαλού μας, παίξαμε, χορέψαμε, διασκεδάσαμε, φάγαμε … και παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, περάσαμε και από την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς, όπου κάναμε έναν μικρό απολογισμό της μέρας, ¨ευχαριστώντας¨ τον καιρό που κρατήθηκε και δεν ξέσπασε εναντίον μας, γιατί στεκόταν απειλητικός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
     
    Και του χρόνου!

    Comments are closed.