Προγράμματα

    Ιανουάριος 2023
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Δεκ   Φεβ »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 9 Ιανουαρίου 2023

    6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ / ΕΝΑΣ ΗΛΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ / ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο να δείτε την παρουσίαση του σχολείου:
    Με τη συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ’ Τάξης του σχολείου μας, Καραγιάννη Άγγελου-Μιχαήλ και Καρασαββίδου Δέσποινας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του «6ου Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων Δήμου Βέροιας» στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου.
    Οι μαθητές μας – Δημοτικοί Σύμβουλοι μπόρεσαν να καταθέσουν προβληματισμούς, να περιγράψουν εμπειρίες, να προτείνουν λύσεις, να συζητήσουν και να τοποθετηθούν αλλά και να δεχθούν απαντήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους.
    Το θέμα-ζήτημα που επέλεξαν για φέτος και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν, αφορούσε την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ειδικότερα των φωτοβολταϊκών και μάλιστα, ως πεδίο εφαρμογής, το χώρο της εκπαίδευσης (στις στέγες των σχολείων) δίνοντας το παράδειγμα προς την υπόλοιπη κοινωνία.
    Με τον γενικό τίτλο «Ένας ήλιος να προβάλει στη στέγη του σχολείου μας» αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα, περισσότερο από κάθε άλλη χρονική περίοδο (ενεργειακός πόλεμος στην Ευρώπη) εφαρμογής μιας τέτοιας ενεργειακής προοπτικής, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από σχολεία της Ευρώπης τα οποία επισκέπτονται εδώ και δέκα χρόνια , στα πλαίσια των σχεδίων Erasmus+ που υλοποιούν, έκαναν προτάσεις.
    Τη συνεδρίαση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Συρμούλα Τζήμα, η Προϊσταμένη Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, Ευθυμία Γώτη και οι Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, Αικατερίνη Παπαγεωργίου και Νίκος Αμανατίδης. Διαδικτυακό χαιρετισμό έκαναν η Συνήγορος του Παιδιού Θεώνη Κουφονικολάκου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θώμας Μπαχαράκης.
    Με ευθύνη του Δήμου κρατήθηκαν τα Πρακτικά της Ολομέλειας της Συνεδρίασης 2022 του 6ου Δημοτικού Συμβουλίου των Παίδων Βέροιας σε ηλεκτρονική μορφή.