Προγράμματα

    Δεκέμβριος 2020
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Νοέ   Ιαν »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 11 Δεκεμβρίου 2020

    ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

    Με τίτλο «Απουσίες…» η εισήγηση του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας στο 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Βέροιας.

    Πιέστε για να τη δείτε,με μορφή e-book:   Απουσίες …

    Ο σχεδιασμός της παρουσίασης ξεκινούσε με  απόσπασμα από το «Πάρτυ» του Μ. Χατζηδάκι με τον Δ. Χόρν

    Μ. Χατζηδάκι «Το πάρτυ», Δ.Χορν

     

    Στα πλαίσια των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η διασπορά του κορωνοϊού (Covit-19) στη χώρα μας, η φετινή συνεδρίαση του 4ου  Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων του Δήμου Βέροιας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.
    Αυτό δεν εμπόδισε, ωστόσο, το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, διά της  εκπροσώπου του, Γιοβάνη Ραφαέλας, μαθήτριας της Στ’ τάξης, να καταθέσει τους προβληματισμούς της σχετικά με τον εκπαιδευτικό αποκλεισμό σημαντικού αριθμού των μαθητών μας, από τη διαδικασία της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (έλλειψη σύνδεσης των μαθητών στο διαδίκτυο) μέσα από μια σύντομη παρουσίαση με τον τίτλο «Απουσίες …».
    Τη συνεδρίαση χαιρέτισαν η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζαχαράκη και ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής  Μακεδονίας κ, Κόπτσης. Συντονιστής της διαδικασίας ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Στα εικονικά έδρανα του προεδρείου κάθισαν ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Βοργιαζίδης Κων/νος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Τζήμα Συρμούλα, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης κ. Πυρινός Δημήτριος, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κ. Γεώργιος Μακαρατζής, κ. Αικατερίνη Παπαγεωργίου και ο κ. Χαρίσης Αθανάσιος
    Το «Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Βέροιας» είναι ένα εκπαιδευτικό  πρόγραμμα που εφαρμόζεται για τέταρτο συνεχόμενο σχολικό έτος και αποτελεί ένα βήμα κατάθεσης προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας, όπως τα βλέπουν και τα βιώνουν οι μαθητές. Είναι μια διαδικασία μύησης των μαθητών στο ρόλο του αυριανού υπεύθυνου και παρεμβατικού πολίτη, μια άσκηση εκπαίδευσης της πολιτικής σκέψης και του πολιτικού λόγου του μαθητή «Δημοτικού Συμβούλου» στο πλαίσιο της οργανωμένης στην ολομέλεια  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου των Παίδων.