Προγράμματα

    Οκτώβριος 2020
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Σεπ   Νοέ »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 16 Οκτωβρίου 2020

    #ERASMUSDAYS 2020 . ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ … 4η ΔΡΑΣΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗ ZUZANA PETERNAI, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ PAZMANY PETER GYMNAZIUM  ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ERASMUS+, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ #ERASMUSDAYS 2020

     

     

    https://video.link/w/V5opb

    (Το κλείσιμο της online συνάντησης από τη Zuzana Peternai-  πατήστε τον παραπάνω σύνδεσμο)

    Η συμμετοχή του σχολείου εδώ και οκτώ χρόνια σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus +, Comenius, … άλλαξαν τον τρόπο θέασης των πραγμάτων, πρόσθεσαν κίνητρα και διεκδικήσεις για τη σχολική μας κοινότητα. Όλοι (μαθητές και εκπαιδευτικοί) βγήκαμε από το καβούκι μας, ήρθαμε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, άλλους πολιτισμούς, κουλτούρες, ήθη και έθιμα, άλλα εκπαιδευτικά συστήματα, πήραμε γνώσεις και εμπειρίες αλλά και δώσαμε μέσα από την υπεύθυνη, έγκυρη και παραγωγική δουλειά και συμμετοχή μας .

    Μάθαμε να μην αρκούμαστε στο ελάχιστο, στο μέτριο …

    Μάθαμε να πατάμε στις μύτες των ποδιών μας για να βλέπουμε κάτι περισσότερο απ’ αυτό που επιτρέπει το μπόι μας …

    Και είμαστε σε καλό δρόμο!

    Ένα μέρος αυτού του δρόμου, μια διαδρομή στο κοινό μας παρελθόν καθώς και τις προοπτικές μελλοντικών συνεργασιών είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας με τη Διευθύντρια του Pazmany Peter Gymnazium στο Nove Zamky της Σλοβακίας, κα  Zuzana Peternai, συντονίστρια προγραμμάτων στα οποία συμμετείχαμε, με σημαντική δράση τόσο σε επίπεδο  χώρας,  όσο και σε επίπεδο ευρωπαϊκό, με σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής και των στρατηγικών Erasmus+ στην εκπαίδευση.

    Ευχαριστώ όλους τους συνταξιδιώτες (γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, εταίρους), τοπικούς φορείς και φίλους του σχολείου, τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης και προσωπικά τον απερχόμενο Διευθυντή Εκπαίδευσης, κο Διαμαντόπουλο καθώς και τους Ανθρώπους του Ι.Κ.Υ, που εξασφάλισαν τις καλύτερες συνθήκες και πλαίσια σε όλη αυτή τη διαδρομή, σε όλο αυτό το ταξίδι μας.

    Σημαντική παράμετρος της συνάντησης η παρουσία στο σχολείο μας απόφοιτων μαθητών που γεύτηκαν τις εμπειρίες Erasmus+.

    «Η ΦΥΣΗ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ» Ένα μικρό θεατρικό δρώμενο των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας για την Ανακύκλωση και την Αειφορεία στα πλαίσια του προγράμματος #Erasmus+  με τίτλο “Together We Can Do So Much”’

    Βιντεοπροβολή στα πλαίσια τους εορτασμού των #Erasmusdays 2020.

    πιέστε εδώ

    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, εδώ και χρόνια, έχει αναγάγει τη Θεατρική Αγωγή σε αναγκαίο και αποτελεσματικό εργαλείο Διαπολιτισμικής και Συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Αγγίζοντας θέματα που διαπραγματευόμαστε στα προγράμματα Erasmus+ (περιβάλλον, οικονομία, ιστορία, Ευρώπη …)οργανώσαμε, ανεβάσαμε και παρουσιάσαμε σε μεγάλο, αριθμητικά, μαθητικό και όχι μόνο κοινό σε πολλές παραστάσεις και πολλές πόλεις, θεατρικές παραστάσεις που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν (Η μεγάλη παρέλαση των φρούτων, Η Αρπαγή της Περσεφόνης, Η μάγισσα Σουσουρέλα, Η Αρπαγή της Ευρώπης …).

    Για τη συγκεκριμένη δράση – μια δράση που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Together we can do so much” ευχαριστούμε ξεχωριστά τη συνάδελφο Σοφία Παυλίδου για τη συνεργασία της με το σχολείο μας. Μια συνεργασία που κρατάει χρόνια και έφερε στο σχολείο μας πολλές βραβεύσεις και πανελλήνιες θεατρικές διακρίσεις.

    Το συγκεκριμένο θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η Φύση αναπνέει μέσα απ’ την καρδιά μας» αποτελεί ένα μικρό θεατρικό δρώμενο των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας για την Ανακύκλωση και την Αειφορεία και θα παρουσιαζόταν στους εταίρους του προγράμματος που υλοποιούμε κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας στην Πολωνία, μια συνάντηση που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κορωναϊού. Θα γίνει ξεχωριστή προβολή μέσω ψηφιακής πλατφόρμας με τη συμμετοχή των σχολείων εταίρων.

    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

    Κείμενα – σκηνοθεσία: Σοφία Παυλίδου

    Σκηνικά: Σοφία Παυλίδου-Σοφία Αναγνώστη – Σπυριδούλα Κωτούλα

    Ενδυματολογία: Σοφία Παυλίδου- Σοφία Αναγνώστη- Σπυριδούλα Κωτούλα

    Μουσική: Ειρήνη Κουρκούλη-Σοφία Παυλίδου

    Φωνητικά: Ειρήνη Κουρκούλη

    Ήχος-φωτισμός: Σοφία Αναγνώστη, Παναγιώτης Αρσενίου

    Διδασκαλία Χορού: Παναγιώτης Αρσενίου, Σοφία Παυλίδου

    Μετάφραση κειμένων: Χρυσόστομος Καπέτης

    Συντονισμός δράσης: Σοφία Αναγνώστη

    Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, “Together We Can Do So Much”:.

    foto gallery: