Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ … κάνουμε τα ΑΔΥΝΑΤΑ, ΔΥΝΑΤΑ !

     
    Μετά από δέκα χρόνια παρουσίας και δράσης από τη θέση της Διεύθυνσης του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας και με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της έναρξης διαδικασίας για την εκλογή νέου Συμβουλίου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για την υποστήριξη, συμπαράσταση, συμπαράταξη και ενεργό συμμετοχή, όλους-όλες με τους οποίους-ες συνεργαστήκαμε και συνέβαλαν στην πορεία εξέλιξης του σχολείου μας, ως ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, χρήσιμο και παρεμβατικό στην τοπική κοινότητα, ένα σχολείο που σέβεται τους μετέχοντες σε αυτό, χωρίς διακρίσεις, ένα σχολείο βιωματικό, πολυπολιτισμικό, δημοκρατικό, χαρούμενο, , με πολλές, τοπικές, εθνικές και ευρωπαϊκές, συμμετοχές και διακρίσεις, ένα σχολείο που καταφέρνει τα όποια μειονεκτήματά του να τα μετατρέπει σε πλεονεκτήματα, ένα σχολείο επαρχιακό, ιδιαίτερο που όμως δεν έχει να ζηλέψει στη λειτουργία του και στην εικόνα του σε τίποτα από τα σχολεία της πόλης.
    Σ΄ όλη αυτή την πορεία, εκτός πολλών άλλων παραμέτρων, μεγάλο ρόλο έπαιξε η άψογη συνεργασία και η βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τόσο σε επίπεδο ενδιαφέροντος και εμπλοκής-συμμετοχής στα τεκταινόμενα του σχολείου , όσο και η προσπάθεια, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και τα πενιχρά έσοδα του συλλόγου, εξασφάλισης όλων εκείνων των εφοδίων (ηλεκτρονικά ψηφιακά μέσα, προτζέκτορες, οθόνες κ.λ.π.) που αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για την ισότιμη συμμετοχή μας στην εκπαίδευση του 21ου αιώνα.
    Για μια ακόμη φορά, ευχαριστώ από καρδιάς τα απερχόμενα μέλη του Συλλόγου, με την ευχή και την ελπίδα και τα νέα να συνεχίσουν με το ίδιο ενδιαφέρον και τον ίδιο ζήλο, ώστε να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο την αναγνωρισμένη και ευδιάκριτη παρουσία μας στη σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα, τόσο σε επίπεδο τοπικό, όσο και ευρύτερο.
    Κλείνοντας την ευχαριστήρια αναφορά μου θα ήθελα να τονίσω το ρόλο της συνεργασίας σχολείου – γονιών, στο σύνολό τους, και της κοινής ευθύνης μας απέναντι στην πορεία και την πρόοδο των παιδιών μας.
    Ας κάνουμε, ο καθένας απ’ το μετερίζι του, ό,τι μπορούμε καλύτερο για τα παιδιά μας. Ας σταθούμε δίπλα τους. Ας τα ελέγχουμε από απόσταση. Ας τα βοηθήσουμε να μάθουν ¨γράμματα¨, ακόμη και αν εμείς δεν ξέρουμε να διαβάζουμε.
    Τους το χρωστάμε.
    Καλό Καλοκαίρι.
    Δημήτρης Κατσαβός
    Δ/ντης Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας

    Comments are closed.