Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Η συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας  στο 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

     

     Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση πατώντας ΕΔΩ

    «Δώσε λύση στο μελίσσι» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο-παραμύθι της Μαρίνας Γιώτη, της συγγραφέα και εικονογράφου που το Δημοτικό Σχολείο κουλούρας φιλοξενούσε στο χώρο του την ίδια ώρα που κάποιοι από τους μαθητές του συμμετείχαν σε συνεδρίαση που εξελισσόταν στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.

    Η αναφορά στο βιβλίο γίνεται γιατί μιλάει για τις εκλογές, τη δημοκρατία, την αξιοκρατία, τα κριτήρια των επιλογών μας, τη συμμετοχή στα κοινά και τον ατομικό μας ρόλο στον αγώνα και τη διεκδίκηση λύσεων. Για όλα αυτά , δηλαδή, που οι μαθητές μας, Καρασαββίδης Αντώνιος, Καραγιάννης Βασίλης και Κοκουφτόπουλος Βασίλης , αναφέρθηκαν και παρουσίασαν , ως εκπρόσωποι του σχολείου μας στο 3ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων του Δήμου Βέροιας, εξασφαλίζοντας ένα θερμό  και υποστηρικτικό χειροκρότημα από συνέδρους, θεατές  και διοργανωτές.

    Οι τρεις μαθητές, παρέα με το σύνολο των παιδιών της Στ΄τάξης, την εποπτεία και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών Σπυριδούλας Κωτούλα και Σοφίας Αναγνώστη επέλεξαν να ασχοληθούν με το μέγα τοπικό θέμα της εγκατάλειψης του μεγάλου οικοδομικού κτιρίου της ¨Λαχαναγοράς¨, στην Κουλούρα.

    Οι μαθητές μελέτησαν το θέμα, την ιστορία του , διάβασαν  την ιστορία του χωριού τους, πήραν συνεντεύξεις από γονείς και παππούδες, φωτογράφησαν, κατέγραψαν, ταξινόμησαν, κατανόησαν, θύμωσαν …, πρότειναν λύση.

    Με λόγο απλό, εύστοχο, έγκυρο αλλά και καταγγελτικό και καυστικό απέναντι στα «θα» δεκαετιών, λόγο υποστηριζόμενο από πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και χιουμοριστικές συνθέσεις, παρουσίασαν το θέμα, κατέθεσαν τους προβληματισμούς  και τις προτάσεις τους, έπεισαν για το δίκιο των αιτημάτων και των αγωνιών τους.

    Στο θέμα που έθεσαν απάντησαν τόσο ο Δήμαρχος κος Βοργιατζίδης, όσο και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Τζήμα.

    Η Διεύθυνση του σχολείου υποστηρίζει έντονα το θεσμό του ¨Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων¨ του Δήμου Βέροιας, τιμά τον εμπνευστή του κο Μαυροκεφαλίδη, ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν και στη φετινή άρτια διοργάνωση και συγχαίρει τόσο τους εκπροσώπους μαθητές του σχολείου, όσο και το σύνολο των μαθητών της Στ ΄τάξης καθώς και τις υπεύθυνες υλοποίησης της συμμετοχής, εκπαιδευτικούς κα Σπυριδούλα Κωτούλα και Σοφία Αναγνώστη.

    Τέλος μα όχι τελευταίους ευχαριστεί τους γονείς και τις  ευρύτερες οικογένειες (παππούδες, θείοι …) των μαθητών που συνέβαλαν με τις καταθέσεις-μαρτυρίες μνήμης στην καλύτερη κατανόηση της κατάστασης και της προβληματικής του θέματος που ανέπτυξαν.

    Μια δημιουργική, συμμετοχική κινητοποίηση και εμπλοκή όλων , όπως ακριβώς πασχίζουμε, εδώ και καιρό, να υιοθετήσουμε ως τρόπο δράσης μας , τηρώντας το σύνθημα «Together we can do so much» και κρατώντας ψηλά και σταθερά το πλαίσιο και τη στοχοθεσία αυτού του προγράμματος Erasmus+ , το οποίο υλοποιούμε εδώ και δυο χρόνια και αποτελεί για εμάς πυξίδα και οδηγό στις περισσότερες από τις δράσεις μας.

    Comments are closed.