Προγράμματα

  Ιούνιος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μαΐ    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  ΤΕΛΙΚΑ, … ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ;

   

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΠΙΤΟΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

  Τι τρέχει, επιτέλους, με τον Αι Βασίλη; Υπάρχει; Δεν υπάρχει; Ποιος θα απαντήσει σ΄ αυτό το θεμελιώδες ερώτημα παιδιών και ενηλίκων, που αισθάνονται παιδιά;

  Έχει , πλέον, παράδοση το σχολείο μας να αναζητά και να βρίσκει τους κατάλληλους ανθρώπους που μπορούν να δώσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις και τις απορίες μας.

  Έτσι, ¨ρωτώντας φτάσαμε στην πόλη …¨ , για την ακρίβεια στην πρωτεύουσα, την Αθήνα, όπου μας είπαν ότι ζει μια συγγραφέας, ειδική να απαντά σε τέτοια υπαρξιακά και όχι μόνο, προβλήματα. Βλέπει, λένε, τα παραμύθια αλλιώς!

  Τελικά, απ’ ότι καταλάβαμε , μόνη της δεν θα μπορούσε να μας διαφωτίσει και πολύ, αν δεν είχε σταθερό συνεργάτη και βοηθό της , τον δραστήριο, ριψοκίνδυνο και δαιμόνιο ρεπόρτερ, Φάνη Μπούφο.

  Αυτός ανέλαβε τη διαλεύκανση του μυστηρίου, αυτός βρήκε τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, όπως: υπάρχει Αι Βασίλης; Και αν υπάρχει, πως προλαβαίνει και μοιράζει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου; Πως χωράει απ’ τις καμινάδες; Πως, αν και χοντρούλης, καταφέρνει να μην τον βλέπουμε;

   Πως και αν πολλά …, που όμως για όλα , η Μαρίνα Γιώτη, η καλεσμένη συγγραφέας και εικονογράφος έδωσε απαντήσεις στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας.

  Μέσα από την πηγαία και αβίαστη επικοινωνία με τα παιδιά, μέσα από ερωτοαπαντήσεις και διάλογο, παιχνίδι, χορό,- ακόμη και μέσα στη βροχή, πλούσιους αυτοσχεδιασμούς, χωρίς ίχνος διδακτισμού, κατάφερε να στείλει το μήνυμα: Ο Αι Βασίλης είμαστε όλοι εμείς, ο καθένας που μπορεί να δώσει και να προσφέρει στο συνάνθρωπό του, κι ότι η Αγάπη είναι το μεγαλύτερο δώρο απ’ όλα.

  Οι απαντήσεις των παιδιών απέδειξαν ότι το μήνυμα ¨ελήφθη¨. Μίλησαν και αναφέρθηκαν, τα ίδια, στην Αγάπη, στην Καλοσύνη, στη Συμπόνια, στη Στοργή, στην Οικογένεια, στην Ευτυχία, στην Ειρήνη, στην Αδερφοσύνη, στη Φιλία …

  Με εμφανή ικανοποίηση, τόσο από την πλευρά της συγγραφέα όσο και των εκπαιδευτικών του σχολείου, έκλεισε αυτή η ¨παρουσίαση¨ ανθρωπιάς, ελπίδας, αλήθειας και γνώσης με ένα συμβολικό χορό όπου στις ξαφνικές διακοπές της μουσικής ο καθένας αγκαλιαζόταν με το διπλανό του, χωρίς να τον διαλέγει και χωρίς να μένει κανένας χωρίς αγκαλιά.

  Η Διεύθυνση του σχολείου εκφράζει τις ευχαριστίες  της στην εξαιρετική και γεμάτη τρυφερότητα και αγάπη για τα παιδιά, συγγραφέα και εικονογράφο, Μαρίνα Γιώτη, που μας τίμησε με την παρουσία της στο σχολείο μας, στα πλαίσια του θεσμού του «Δεκέμβρη των παραμυθιών», προσθέτοντας ποιότητα και ευαισθησία στις δράσεις μας καθώς και τη συνεργάτιδα του σχολείου μας, κα Χριστοδούλου Τασούλα (Ηλιοτρόπιο) που μεσολάβησε για την επαφή και την επικοινωνία.

  Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στον  «Δεκέμβρης των παραμυθιών» και το πρόγραμμα Erasmus+ “Together we can do so much”.

  Comments are closed.