Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Μια εβδομάδα γεμάτη δραστηριότητες ήταν αυτή που έκλεισε με την επέτειο της έναρξης της επανάστασης του 1821, για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας.

    Την Καθαρή Δευτέρα συμμετείχαν οι μαθητές μας στο καρναβάλι της Μελίκης και κατά γενική ομολογία ήταν το δυναμικότερο, ζωηρότερο και γεμάτο μηνύματα πεζοπόρο τμήμα με θέμα και τίτλο «Master cleft».

    Την Τετάρτη παρακολούθησαν παρουσίαση-ομιλία ειδικής διατροφολόγου με θέμα την υγιεινή διατροφή, την πρόληψη της παχυσαρκίας και την ευεργετική συνήθεια της κατανάλωσης, σε ημερήσια βάση, φρούτων και λαχανικών.

    Η Πέμπτη ήταν αφιερωμένη στον πολιτισμό. Τα παιδιά των μεγάλων τάξεων επισκέφθηκαν το Βλαχογιάννειο Μουσείο και ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο του Μουσείου κ.Ντόντο, στις πλούσιες συλλογές που φιλοξενεί, ενώ οι μικρές τάξεις επισκέφθηκαν το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας.

    Όλοι μαζί οι μαθητές παρακολούθησαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»του William Shakespeare, από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας.

    Την Παρασκευή ακολούθησε η σχολική εορτή, όπου τα παιδιά πρόσφεραν συγκίνηση και περηφάνια στους δασκάλους και στους γονείς τους με τις απαγγελίες των ποιημάτων, τα τραγούδια τους, αλλά και τις ερμηνείες τους στα θεατρικά που ετοίμασαν με θέματα από την τοπική μας ιστορία.

    Το εορταστικό τριήμερο έκλεισε με εκκλησιασμό και παρέλαση των μαθητών κάτω από βροχή αλλά και χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων, που τους καμάρωναν καθώς επίσης και την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεσή στεφάνων στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων.

    Comments are closed.