Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : «ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ»

    Στο Πανελλήνιο συνέδριο που οργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: «ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» συμμετείχε και το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας.

    Σκοπός του συνεδρίου ήταν να παρουσιαστούν από τους εκπαιδευτικούς σύγχρονες προσεγγίσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία και πράξη, να καταδειχθεί η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα εφαρμογής νέων διδακτικών μεθοδολογιών και εναλλακτικών προσεγγίσεων, να ανταλλαγούν εμπειρίες και γνώσεις και να προαχθεί ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος στην εκπαιδευτική κοινότητα.

    Το σχολείο εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Σοφία Αναγνώστη, Θόδωρος Κοντογουλίδης, Τσέλιος Στέφανος οι οποίοι σε συνεργασία και κοινή εισήγηση  με τη συνεργάτιδα του σχολείου μας, κα Β. Τσιρώνα, παρουσίασαν πρακτικές παρεμβάσεις σε τάξεις με μικτό πολιτισμικό μαθητικό δυναμικό. Παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας με την καθοδήγηση της κας Τσιρώνα κατά τη διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς σε πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας με τη συνεργασία του σχολικού μας συμβούλου και ήταν εγκεκριμένο απ’ τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας .

    Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στις 4,5 και 6 Μαΐου του 2018 και παραβρέθηκαν πλήθος εκπαιδευτικών, καθηγητές Πανεπιστημίου καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Ανανιάδης.

    Το συνέδριο έγινε στα πλαίσια της συνεργασίαςμε την ομάδα έργου του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «Managing the refugee and migrant flows though the development of educational and vocational frames for children and adults» , Xenios Zeus.

    Ο τίτλος της εισήγησης της ομάδας του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας ήταν: «Αποτελεσματική εκπαιδευτική διαδικασία στη μικτή πολιτισμική τάξη. Από την παρα-κίνηση στην αυτο-κίνηση» και εντασσόταν στον κύκλο εισηγήσεων της 6ης Μαΐου  με θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

    Η Διεύθυνση του σχολείου συγχαίρει τους εκπροσώπους του και δηλώνει ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα έρθει σε απαραίτητες επαφές ώστε το πρόγραμμα υποστήριξης και βοήθειας προς τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

    Ευχαριστεί επίσης, ιδιαίτερα τον σχολικό σύμβουλο κο Παπαγεωργίου για το συνεχές ενδιαφέρον του καθώς και πρώτα απ’ όλους την κα Βίκυ Τσιρώνα για τις ακαταπόνητες προσπάθειες υποστήριξης της στο έργο μας και για τη συνεχή παρουσία της στο χώρο του σχολείου μας κάθε φορά που προκύπτουν ανάγκες παιδαγωγικής, διδακτικής και κοινωνικής προσέγγισης.

     

    Comments are closed.