Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Την Τρίτη, 8 Μαΐου του 2018 ύστερα από πρωτοβουλία και συνεννόηση της Διεύθνσης του σχολείου με το Παράρτημα Βέροιας του Ερυθρού Σταυρού, επισκέφθηκε το σχολείο μας η κα Χρύσα Λιούλια, του Ερυθρού Σταυρού με σκοπό να μιλήσει και να ενημερώσει για την Υγιεινή του σώματος στις μικρές τάξεις του σχολείου και για την παροχή Πρώτων βοηθειών στις μεγαλύτερες.

    Ήταν ακόμη μια πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας με στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων και την υιοθέτηση καλών καθημερινών συνηθειών που θα βοηθήσουν τα παιδιά και αυριανούς ενήλικους πολίτες στην εφαρμογή τους.

    Η παρουσίαση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και κυρίως για τα παιδιά τα οποία πολλές φορές ξάφνιασαν και την εισηγήτρια με τις αυθόρμητες και εύστοχες ερωτήσεις και παρατηρήσεις που έκαναν συμμετέχοντας ενεργά.

    Το κομμάτι ενημέρωσης που αφορούσε τις ¨ Πρώτες βοήθειες¨ ήταν εξαιρετικά χρήσιμο και καλό θα είναι να γίνει παρουσίαση του στους μαθητές όλων των σχολείων.

    Θα αποτελούσε επίσης, χρήσιμη και υπεύθυνη πρωτοβουλία αν γινόταν κάτι ανάλογο και για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων οι οποίοι, αν και το απευχόμαστε, είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε κάποια στιγμή του εργασιακού μας βίου αντιμέτωποι με προβλήματα στα οποία θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε εφόσον έχουμε τις κατάλληλες γνώσεις και κατέχουμε τις απαραίτητες τεχνικές.

    Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί την κα Λιούλια και τον Ερυθρό Σταυρό για τις εξαιρετικά πολύτιμες και χρήσιμες πληροφορίες , γνώσεις και  εικόνες που μας μετέφερε.

    Comments are closed.