Προγράμματα

  Σεπτέμβριος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μαΐ    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ»

  Με μεγάλη συμμετοχή γονιών και παρουσία εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 19ης Μαΐου στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, ημερίδα με θέμα την «Πρόληψη ενδοσχολικής βίας». Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  Εισηγήτρια του θέματος ήταν η εγκεκριμένη από το Υπουργείο ψυχολόγος κα  Κυβέλη Καλαϊτζή, η οποία πέρα από το θεωρητικό πλαίσιο και την προβολή στοχευμένων βίντεο, προχώρησε σε ένα γόνιμο διάλογο με τους παρευρισκόμενους γονείς, οι οποίοι ξεδίπλωσαν τις ανησυχίες τους, τις αγωνίες και τους φόβους τους, τις απορίες τους με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια..

  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με τη συμμετοχή όλων σε μια βιωματική άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας ανέλαβαν διάφορους ρόλους (του θύτη, του θύματος, των γονιών, των εκπαιδευτικών, των θεατών?) και προσπάθησαν να δώσουν διέξοδο και λύση μέσα από τη δική τους ματιά και αντίληψη.

  Η όλη εκδήλωση εντάσσεται σε ένα πλαίσιο εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν σχολείο και σύλλογος γονέων με στόχο το άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία και την εμπλοκή του σχολείου στη διαδικασία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης των γονιών του σχολείου μας αλλά και ευρύτερα των γονιών του χωριού πάνω σε θέματα της εποχής μας και σε προβλήματα τα οποία τους απασχολούν σε σχέση με τα παιδιά τους.

   

   

   

   

   

  Comments are closed.