Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ BOCHUM ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ERASMUS PROJECT:                  “ EARTH OBSERVATION FOR EDUCATION” 21-24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

     

    Δυο μέρες γεμάτες με παρουσιάσεις, εργαστήρια, επιμόρφωση σε πρωτοπόρα εργαλεία εκπαιδευτικής αξιοποίησης σε θέματα STEM (Earth blox…), καταθέσεις Πνευματικών αποτελεσμάτων, είχαν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, προσκεκλημένοι του Πανεπιστημίου του Bochum της Γερμανίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus “Earth Observation For Education”.

    Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έκαναν, επίσης, δυο παρουσιάσεις:

    Μπορείτε να τις δείτε παρακάτω με τη μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου:

    1η:

    https://read.bookcreator.com/6GXqxeTyOoYSDfape3VWdvYoGhE2/rNNsGRwETvKGDvLZoMLoZA

    2η:

     https://read.bookcreator.com/6GXqxeTyOoYSDfape3VWdvYoGhE2/899UMxDgT_egCuzm798C0w

    1η: Αφορούσε  την καινοτόμα εφαρμογή ερευνητικών, εκπαιδευτικών εργαλείων (Kobo-tool-box, Time lapse)  και μια πρωτοβουλία-συνεργασία του σχολείου με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κουλούρας, υποδεικνύοντας τη μετάβαση από τη θεωρία στην πρακτική εφαρμογή και πως η σχολική γνώση και καλλιέργεια και υιοθέτηση στάσεων ζωής μπορεί να γίνει πράξη και εφαρμόσιμη πρακτική.

    2η: Αφορούσε την αξιοποίηση του Calliope-mini , ενός μικρουπολογιστή, με τον οποίο μαθητές μυούνται στον προγραμματισμό στη δημιουργία κωδίκων κ.λ.π. και στην εφαρμογή αυτών, μεταξύ άλλων, στην καλύτερη οργάνωση δραστηριοτήτων της αγροτικής καλλιέργειας, στην πρόβλεψη και αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, ανίχνευσης καλύτερων συνθηκών παραγωγής, με σεβασμό στο Περιβάλλον και την Αειφορία (Σπατάλη νερού, αύξηση θερμοκρασίας, ηλιοπροστασία …).

    Γνώσεις και Δεξιότητες που, εκτός του ότι διαμορφώνουν αυριανούς υπεύθυνους και ευαισθητοποιημένους, περιβαλλοντικά εγγράμματους πολίτες, μεταφέρονται άμεσα  σε γονείς, οικογένειες, Τοπική Αγροτική Κοινωνία, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας άλλης στάσης και συμπεριφοράς, μιας άλλης σύγχρονης οικολογικής ματιάς απέναντι στα θέματα και αντικείμενα ενασχόλησής τους, στα θέματα της Αγροτικής Παραγωγής, στα θέματα που δίνουν ζωή και ύπαρξη στον τόπο τους.

    Να σημειώσουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας διαθέτει 15 τέτοιους μικρουπολογιστές (Calliope-mini), δωρεά του Πανεπιστημίου Bochum. Στόχος μας, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι να οργανώσουμε κάποιες παρουσιάσεις των δυνατοτήτων τους σε συναδέλφους-ενδιαφερόμενους από άλλα σχολεία της περιοχής μας και ολιγοήμερος δανεισμός τους, διότι πιστεύουμε πως ¨μοιρασμένη γνώση-διπλή γνώση¨.

    Comments are closed.