Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    YOU ropean. You have voice ,you have rights. You are a child , you are a European !

    Το ένα ταξίδι στ? όνειρο άλλο ταξίδι ονειρεμένο ακολουθεί.

    Κι ενώ το ταξίδι με προορισμό τη γνωριμία και την αγάπη προς τη φύση που μας περιβάλλει είναι σε εξέλιξη (Comenius: Our nature is art. Let?s share it.) μαθαίνοντας και βιώνοντας τη φύση , το περιβάλλον ως σπίτι μας για το οποίο πρέπει να φροντίζουμε και να σεβόμαστε, ένα άλλο ταξίδι γνώσης και εμπειριών, ευθύνης και ευαισθητοποίησης ξεκινά.

    Αυτή τη φορά στα πλαίσια του e-twining και με ψυχή την εκπαιδευτικό Αγγλικής γλώσσας Αναστασία Παλασίδου του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας και με συνταξιδιώτες το 6ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας και τη συνεργάτη-συνοδοιπόρο την Ιωάννα Ζάικου.

    Με τίτλο «YOU΄΄ropean.You have voice ,you have rights. You are a child , you are a European !» οι μαθητές θα περάσουν από τη φύση στον άνθρωπο, στο παιδί και στα δικαιώματά του. Με κεντρικό σύνθημα «Lend a Hand to our kids to claim their Rights» και με στόχο να ενωθούν οι φωνές των παιδιών και οι δυνάμεις όλων μας έτσι ώστε να διατρανώσουμε τις αξίες της ζωής, να συνυπάρξουμε αρμονικά, με σεβασμό τους ενός απέναντι στον άλλο με κατανόηση, αποδοχή, υπομονή και αγάπη. Για το δικαίωμα στην ειρήνη, για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη ζωή.

    Ήδη ξεκίνησε η λειτουργία ενός blog με αντικείμενο το συγκεκριμένο project.

    Πατώντας (myrightsmyvoice.blogspot.gr) μπορείτε να το δείτε ή και με τον μόνιμο σύνδεσμο της ιστοσελίδας μας (πάνω αριστερά).

    Ήδη παρουσιάζονται τα σχολεία και οι πρώτες δραστηριότητες των παιδιών.

    Ήδη τα παιδιά έχουν έρθει σε επαφή με έννοιες (παγκόσμιοι οργανισμοί, παγκόσμιες ημέρες, ημερολόγια, αξίες, δικαιώματα?).

    Ήδη προχώρησαν στο λογότυπο του προγράμματος.

    Ήδη, και αυτό είναι πολύ ευχάριστο και ενθαρρυντικό, έχουν ανταποκριθεί και ζητάνε συμμετοχή σ? αυτή την προσπάθεια σχολεία της Ευρώπης.

    Αυτή είναι και η επιδίωξη του προγράμματος: Όλα τα παιδιά να ενώσουν τα χέρια τους και να γίνουν μια αγκαλιά. Να αγκαλιάσουν και να αγκαλιαστούν. Δίχως διακρίσεις, δίχως διαχωρισμούς.

    Σε μια σταθερή πορεία το Δημοτικό σχολείο Κουλούρας «εκμεταλλεύεται» και αξιοποιεί κάθε πρόθυμο και έξω από τις τυπικές υποχρεώσεις διατεθειμένο συνάδελφο να προσφέρει έργο, κάθε δημιουργική και πρωτότυπη προσπάθεια και δράση με στόχο να ανοίξει τους ορίζοντες του επαρχιακού και με όποιες ιδιαιτερότητες σχολείου μας, να προσφέρει στα παιδιά του κίνητρα, εμπειρίες, ερεθίσματα, νέα πεδία δράσης και ενδιαφερόντων, νέες γνώσεις. Η προσδοκία: Να καταστούν οι μαθητές μας «πλούσιοι» ώστε αύριο ως πολίτες να είναι ενημερωμένοι, ευαισθητοποιημένοι, υπεύθυνοι, επαρκείς, αυτάρκεις, κριτικοί με διευρυμένους ορίζοντες, ανοιχτοί στις προκλήσεις και εφοδιασμένοι με αξίες, γνώσεις, διάθεση για ζωή και διεκδίκηση.

    Καλοτάξιδο …

    Comments are closed.