Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    «ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ, ΕΝΑΣ ΨΑΡΑΣ?ΔΥΟ ΟΝΕΙΡΑ» Η συγγραφέας Σοφία Τσιάμη στο σχολείο μας.

    Αλήθεια πού πάει ένα όνειρο όταν πραγματώνεται; Παύει να υπάρχει; Παύει να είναι όνειρο και καταντά πραγματικότητα; Μήπως τότε η ζωή γίνεται όνειρο;

    Τέτοια βέβαια, ερωτήματα έθεσαν οι μεγάλοι, γιατί οι μικροί μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας απολάμβαναν την κάθε στιγμή, ρουφούσαν την κάθε λέξη που έβγαινε από τα χείλη της συγγραφέα, μητέρας, φίλης του σχολείου μας και συγχωριανής μας , Σοφίας Τσιάμη, καθώς αφηγούνταν  το παραμύθι της «Ένα αγόρι, ένας ψαράς?δυο όνειρα» ή αν προτιμάτε «A boy, a fisherman ?two dreams» μιας και η παρουσία έγινε ταυτόχρονα και στα Αγγλικά.

    Σε μια ονειρική ατμόσφαιρα, με γλάρους να πετάνε πάνω από τα κεφάλια των παιδιών, ένα παιδί με τη φλογέρα του, ένας ψαράς με τα δίχτυα του και μια συγγραφέας που τους έφερε κοντά (πραγματοποιώντας κι αυτή ένα τρίτο, δικό της όνειρο), ξετύλιξαν τα όνειρά τους, τα άπλωσαν στον ήλιο και άνθισαν.

    Η παρουσία εκπληκτική. Τα παιδιά παρακολούθησαν σιωπηλά και απορροφημένα. Στιγμές-στιγμές πεταγόντουσαν και συμπλήρωναν τη συγγραφέα με τις δικές τους θέσεις και προτάσεις.

    Τέλος συμμετείχαν και τα ίδια ζωγραφίζοντας λέξεις? γράφοντας εικόνες?

    Ευχαριστούμε τη συγγραφέα και της ευχόμαστε καλοτάξιδο το βιβλίο της?Πατήστε εδώ και δοκιμάστε μια γεύση ονείρου

    Comments are closed.