Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ VOUCHER ΤΗΣ «ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ

    Ένα χρόνο μετά, πρώτο σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση ισότιμης συμμετοχής όλων των μαθητών στις συνθήκες εκπαίδευσης που δημιούργησε ο κορωναϊός. Παραμένουν κι άλλα.

    Τεράστια προσπάθεια καταβλήθηκε ώστε να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι γονείς-δικαιούχοι για τα voucher της «Ψηφιακής Μέριμνας» και η προσπάθεια συνεχίζεται, παρά τις αρχικές δυσλειτουργίες της πλατφόρμας. Ως εχθές, Παρασκευή 9/4/2021, σχεδόν τα 2/3 των μαθητών του σχολείου μας παρέλαβαν τα σχετικά στοιχεία (Αρ. Μητρώου μαθητή …), γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον των γονιών αλλά και των έως τώρα ελλιπών μέσων για τη συμμετοχή των παιδιών στην «εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση» παρά τις προσπάθειες του σχολείου να τους υποστηρίξει με τη διάθεση δανεικών συσκευών, από την έναρξη της πανδημίας και με τη συνεργασία της Σχολικής επιτροπής του Δήμου Βέροιας, και όχι μόνο.

    Μακάρι στο τέλος της διαδικασίας όλοι οι αιτούντες να δικαιωθούν τις ηλεκτρονικές συσκευές. Ωστόσο, χρειάζεται ένα βήμα ακόμη, για να μην μείνει και η συσκευή, για πολλούς μαθητές, γράμμα κενό: Η φροντίδα, από μέρους του Δήμου ή όποιας άλλης υπεύθυνης υπηρεσίας, τοποθέτησης μιας κεντρικής κεραίας λήψης σήματος (wi-fi internet) στην περιοχή του «μαχαλά» του χωριού μας, ώστε να έχουν όλοι οι παροικούντες κοινή και δωρεάν πρόσβαση. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η εισήγηση των μαθητών του σχολείου μας στο «4ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων» του Δήμου Βέροιας και προς αυτή την κατεύθυνση παλεύει και η Διεύθυνση του Σχολείου μας.

    Δικαιούχοι του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. 

    Σήμερα, από τις 12 το μεσημέρι, δίνεται δεύτερη ευκαιρία σε όσους έμειναν εκτός λόγω δυσλειτουργίας της πλατφόρμας τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, όσοι είτε απορρίφθηκαν, είτε έχουν υποβάλλει αίτημα επανεξέτασης, είτε το αίτημά τους έχει μερικώς εγκριθεί, θα μπορούν να μπουν για να κάνουν διορθώσεις.

    Σημειώνεται ότι το voucher χρησιμοποιείται μόνο με τη ρητή συγκατάθεση του δικαιούχου, μέσω του πιστοποιημένου κινητού του. Το κάθε voucher μετά την έκδοσή του συνδέεται με το συγκεκριμένο δικαιούχο και δε μεταβιβάζεται.

    Με την παραλαβή, βέβαια, της συσκευής και με την τοποθέτηση (μακάρι) της κεραίας στο χώρο που προαναφέραμε, η ευθύνη συμμετοχής πλέον του κάθε παιδιού στην «εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση» θα βαραίνει του γονείς και εκεί θα φανεί, η παρεξηγημένη, στις μέρες μας, έννοια της ατομικής ευθύνης.

    Αλλά είπαμε, ως πολιτεία, ας κάνουμε την Ισότητα πράξη και μετά μπορούμε να καταλογίσουμε ευθύνες και αδιαφορία.

    Comments are closed.